Arsene'as Wengeras rado priežastį, kodėl Londono „Arsenal“ nepateko į Čempionų lygą

Londono „Arsenal“ klubas Anglijos „Premier“ lygoje ne tik neišpildė sirgalių lūkesčių, bet net nesugebėjo užstikrinti vietos Čempionų lygoje. Ilgametis ekipos treneris Arsene'as Wengeras jau rado tam pateisinimą.

 A.Wengeras „Arsenal“ klubui vadovauja nuo 1996 metų. <br> AP nuotr.
 A.Wengeras „Arsenal“ klubui vadovauja nuo 1996 metų. <br> AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-05-22 08:38

Savaitgalį pasibaigus Anglijos čempionatui „Arsenal“ klubas užėmė penktąją vietą. Komanda pirmą kartą per 20 metų nepateko į Čempionų lygą, bet gegužės 27 dieną sirgaliai dar gali sulaukti atsiprašymo dovanos.

A.Wengero sutartis su „Arsenal“ baigs galioti jau vasarą, tačiau 67 metų prancūzas įsitikinęs – jo ateitį nulems Anglijos futbolo asociacijos (FA) taurės fnalas.

„Ne“ pasakiau kiekvienam klubui pasaulyje“, - apie atsidavimą „Arsenal“ klubui sakė A.Wengeras.

Šią komandą jis treniruoja nuo 1996 metų. A.Wengeras su „Arsenal“ spėjo laimėti tris „Premier“ lygos trofėjus ir šešias FA taures, tačiau šį sezoną pikti sirgaliai reikalavo jo trauktis.

A.Wengeras teigė, kad abejoti jo „profesionalumu ir atsidavimu“ klubui abejoti negalima, o „Arsenal“ į Čempionų lygą neprasimušė dėl sklandžiusių kalbų apie galimą jo atleidimą.

„Nuo sausio žaidėme labai sudėtingoje aplinkoje. Kai kurie žinote priežastis ir dėl jų grupei žaidėjų buvo sunku susikaupti. Buvo ir kitų priežasčių, apie kurias pakalbėsime ateityje. Psichologiškai aplinka buvo labai sunki. Buvo sudėtinga ir savaime aišku, kad mano asmeninė situacija irgi prie to prisidėjo“, - BBC kalbėjo A.Wengeras.

Sekmadienį „Arsenal“ 3:1 nugalėjo „Everton“ klubą, tačiau „Liverpool“ savo aikštėje 3:0 sutriuškino „Middlesbrough“ ekipą, tad Jurgeno Kloppo auklėtinia nustūmė „Arsenal“ žemiau. 

„Viskas. Esame Europos lygoje ir nieko dėl to padaryti nebegalime, - sakė A.Wengeras. - Klubo savininkas nėra atsakingas dėl to, kad nepasiekėme Čempionų lygos. Tai – techninio departamento atsakomybė. Klubas veikia tada, kai visi atlieka savo darbą, tačiau mes gyvename visuomenėje, kur visi turi nuomonę, bet mus į priekį stumia nuveikti darbai, o ne kalbos.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.