Dėl „Brexit“ kyla Anglijos klubų panika: bijo prarasti jaunuosius Europos talentus

„Manchester United“ klubas bijo, kad dėl britų sprendimo palikti Europos Sąjungą negalės rinkoje dėl geriausių jaunųjų talentų varžytis su Madrido „Real“ ir „Barcelona“. ES ir Europos ekonominės erdvės šalių klubai regione gali keistis 16-17 metų futbolininkais. 

 Dėl „Brexit“ Anglijos futbolo klubams gali būti sunkiau įsigyti jaunus talentus. Jeigu nepavyks susitarti, P.Pogba istorija gali ir nebepasikartoti.<br> AP nuotr.
 Dėl „Brexit“ Anglijos futbolo klubams gali būti sunkiau įsigyti jaunus talentus. Jeigu nepavyks susitarti, P.Pogba istorija gali ir nebepasikartoti.<br> AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 1, 2017, 8:59 AM, atnaujinta Jun 1, 2017, 9:05 AM

Tokią teisę garantuoja FIFA taisyklių išimtis, tačiau po „Brexit“ britų klubai gali prarasti šią galimybę. Tai reiškia, kad komandos galėtų pasirašyti sutartis tik su 18 metų ar vyresniais žaidėjais, kaip tai vyksta kitose šalyse.

Anglijos klubai viliasi, kad iki 2019 metų kovo pavyks susiderėti dėl palankesnių sąlygų.

„Brexit“ gali lemt praktines problemas. Kalbu apie žaidėjų atvykimą į Europą ir konkurencinės kovos pralaimėjimą tokiems klubams, kaip „Barcelona“ ar „Real“, - kalbėjo „Manchester United“ finansinio padalinio vadovas Cliffas Baty. - Jeigu 16 metų žaidėjas norės prie jų prisijungti, o mes būsime priversti laiko, kol jam sueis 18 – tai taps tikra problema. Esu tikras, kad tai bus aptarta. Anglijos „Premier“ lyga tikrai apie tai galvoja.“


Žaidėjai atlygio reikalauja eurais

2009 metais iš prancūzų klubo „Le Havre“ Mančesterio klubas įsigijo 16 metų būsimą žvaigždę Paulį Pogba. Saugas vėliau paliko „Manchester United“ klubą, tačiau pernai sugrįžo ir anglų ekipa už jį sumokėjo rekordinę 105 milijonų eurų sumą.

P.Pogba sugrįžo tuo metu, kai jau po referendumo dėl „Brexit“ ėmė svyruoti svaro kursas. Tai sukėlė iššūkių klubui.

„Manchester United“ žaidėjai ėmė prašyti mokėti atlygį eurais. Klubas kai kurių žaidėjų norą patenkino.

2016 metų vasarą į „Manchester United“ atvyko ir daugybę pinigų uždirbantys Zlatanas Ibrahimovičius bei Henrikas Mkchtarianas. 

„Pernai buvo šiek tiek sudėtinga, nes žaidėjai prieš pasirašydami sutartį imdavo svarstyti apie savo vertę, jeigu bus mokama svarais. Daug Europos žaidėjų norėjo gauti atlygį eurais. Iki tam tikro lygio tai yra suprantama, bet mes nesame eurais disponuojantis kompanija. Savaime suprantama, kad daugiausia įplaukų gaumane svarais. Tačiau dėl to negali sau leisti nepasirašyti sutarties. Tiesiog finansinė pusė tampa sudetingesnė“, - kalbėjo C.Baty.

Vertingiausias klubas

„Manchester United“ klubas laikomas vertingiausiu pasaulyje. Jo vertė – 3,1 milijardo eurų. Už jo – Madrido „Real“ (3 mlrd.) ir „Barcelona“ (2,8 mlrd.).

„Manchester United“ šį sezoną Anglijos „Premier“ lygoje užėmė šeštąją vietą. „Premier“ lygos titulą ši ekipa laimėjo 2013 metais, kai su klubu atsisveikino seras Alexas Fergusonas.

„Mes neprivalome laimėti kasmet, tačiau privalome būti klubu, kuris nuolat siekia pergalių“, - sakė C.Baty.

Šį sezoną „Manchester United“ klubas triumfavo Europos lygoje, tad gavo bilietą į Čempionų lygą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.