Cristiano Ronaldo pasitikėjimas trykšta per kraštus „Juventus“ ir „Real“ rungtynės Čempionų lygos finale vyks šeštadienį 21 val. 45 min.

Cristiano Ronaldo geriausią futbolą tausojo pabaigai. 32-ejų geriausias metų futbolininkas į Čempionų lygos finalą žengia žaisdamas geriausiai šį sezoną. C.Ronaldo žaidimo piką pasiekė pačiu geriausiu laiku – juk šeštadienį Madrido „Real“ Kardife (Velsas) susitinka su Turino „Juventus“.

 C.Ronaldo teigė, kad dar nėra šioje sezono dalyje buvęs tokios puikios sportinės formos.<br> AP nuotr.
 C.Ronaldo teigė, kad dar nėra šioje sezono dalyje buvęs tokios puikios sportinės formos.<br> AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 2, 2017, 8:07 PM

„Jaučiuosi gerai. Esu puikioje formoje“, - žinutę varžovams siuntė C.Ronaldo.

„Real“ ir „Juventus“ mūšio kaina – Čempionų lygos trofėjus. 

Ir būtent artėjant šiam mūšiui Portugalijos rinktinės puolėjas ėmė žaisti tokį futbolą, kokio šį sezoną dar nematėme.

Jaučiasi vertas pergalės

C.Ronaldo paklausė „Real“ trenerio bei Prancūzijos futbolo legendos Zinedine'o Zidane'o ir praleido keletą rungtynių, kad pailsėtų, o tada svarbiausią sezono etapą pasiekė šviežias ir negailestingas.

Poilsis C.Ronaldo atsipirko. Per paskutinius 9 mačus jis įmušė 14 įvarčių. Čempionų lygoje C.Ronaldo dukart iš eilės pasiekė „hattrick'ą“ - iš pradžių ketvirtfinalyje sumušė Miuncheno „Bayern“, o tada pusfinalyje – Madrido „Atletico“ klubus. 

Per paskutinius tris „Real“ sezono mačus Ispanijoje jis įmušė penkiskart ir vedė klubą iki triumfo „Primera“ čempionate. „Real“ čia nelaimėjo pastaruosius penkerius metus.

Tad neveltui C.Ronaldo pasitikėjimas trykšta per kraštus. Jis nieko neslepia.

„Į aikštę žengti privalome suprasdami varžovą, bet rodydami nusiteikimą ir charakterį. Turime parodyti, kad esame geresnė komanda, - kalbėjo C.Ronaldo. - „Juventus“ yra puiki komanda, bet manau, kad esame geresni. Jaučiu, kad sužaisime nuostabias rungtynes ir laimėsime. Esame visiškai pozityvūs.“


Gyrė trenerį 

Sunku patikėti, bet šis sezonas C.Ronaldo – sudėtingas. Bent jau pagal jo standartus. Sunki pradžia užkirto kelią portugalui pasiekti 50 įvarčių ribą, nors jis tai darė nuo 2009-2010 metų sezono, kai debiutavo „Real“ klube. Iki šiol C.Ronaldo įmušė 40 įvarčių.

Čempionų lygos pradžioje C.Ronaldo strigo ir per pirmuosius aštuonis mačus įmušė vos dukart.

O tada jis iššovė. C.Ronaldo per paskutinius keturis mačus įmušė aštuonis įvarčius ir tapo pirmuoju žaidėju, kuris Čempionų lygoje peržengė šimto įvarčių ribą.

„Pasiekėme puikų momentą ir privalome tuo pasinaudoti“, - sakė C.Ronaldo.

Z.Zidane'as šį sezoną parodė tikrą išmintį, kai leisdamas pailsėti lyderiams ir vis pakeisdamas vieną kitą žaidėją leido savo futbolininkas išlaikyti geresnę formą.

„Fiziškai esu geresnės formos nei anksčiau. Z.Zidane'as labai protingai vadovavo komandai“, - kalbėjo C.Ronaldo.

Siekia istorinės pergalės

C.Ronaldo ne pirmą kartą susitinka legendinį italų vartininką Gianluigi Buffoną, kuris iki šiol nėra laimėjęs Čempionų lygos trofėjaus. Vilkėdamas „Real“ marškinėlius C.Ronaldo prieš „Juventus“ žaidė keturiskart ir įmušė penkis įvarčius. 

Du kartus G.Buffoną jis įveikė per 2015 metų pusfinalį, tačiau tada „Juventus“ žengė į finalą, kur pralaimėjo „Barcelona“ klubui. 

Dabar „Real“ siekia tapti pirmąja komanda, kuri laimėjo du iš eilės trofėjus nuo 1992 metų, kai buvo pristatytas naujas turnyro formatas.

C.Ronaldo sieks ketvirtojo Čempionų lygos trofėjaus. 2008 metais su „Manchester United“ jis taurę laimėjo pirmąjį kartą, o 2014 ir 2016 metais triumfavo su „Real“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.