Sekmadienį Vingio parke paaiškės futbolo mėgėjai, kurie vyks į Braziliją

 Jau gerą mėnesį lietuvių futbolo aistruoliai būrėsi į penkių žmonių komandas, treniravosi ir ruošėsi itin intensyvaus minifutbolo  čempionatui, kurį pernai pradėjo rengti garsus brazilų futbolininkas Neymaras. Šešiolika pirmines atrankas įveikusių komandų šį sekmadienį, 13 val., Vingio parke susigrums dėl kelialapio į  čempionato finalą Brazilijoje.

 Turnyro momentai
 Turnyro momentai
 Turnyro momentai
 Turnyro momentai
 Turnyro momentai
 Turnyro momentai
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jun 2, 2017, 10:15 AM, atnaujinta Jun 2, 2017, 10:22 AM

O  kartu ir dėl pasaulio  čempionų titulo. „Neymar Jr‘s Five“ varžybose žaidžiama minifutbolo variacija, kurią įkvėpė kamuolio spardymas Brazilijos didmiesčių gatvėse. Penki žaidėjai žaidžia prieš penkis, vietoje vartų – nedidukė erdvė sienoje, o kiekvienąkart įmušus įvartį, priešininkų komanda praranda žaidėją.

Žaidžiama dešimt minučių arba tol, kol priešininkų komandoje nebelieka žaidėjų – ir taip nutinka dažnai, vidutinė itin intensyvių partijų trukmė – aštuonios minutės.

Atrankos Lietuvoje atitiko viską, ko buvo galima tikėtis. Kuo mažiau laisvų kelialapių į finalą likdavo, tuo daugiau įtampos atsirasdavo aikštelėse. Kauno atrankose net du žaidėjai gavo raudonas korteles, Vilniuje ne vienas aikštelę paliko nubrozdintom kojom ar sutrenktu veidu – dalyviai siekė pergalės netausodami savęs.

Ir yra dėl ko netausoti, mat laimėtojai liepos pradžioje keliaus į Braziliją, kur susigrums su komandomis iš 52 pasaulio šalių. Turnyro laimėtojai turės galimybę susitikti ir bendrauti su "Barcelona" klubo žvaigžde Neymaru.

Šiemet „Neymar Jr‘s Five“  čempionate vyko net 480 atrankinių varžybų, kuriose dalyvavo 25 989 komandos, tad ko jau ko, bet šlovės laimėtojams netruks. O kuri lietuvių komanda gaus galimybę ta šlove pasimėgauti, išaiškės Vingio parke, birželio 4 d. popietę. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.