Ne vien tik Cristiano Ronaldo klubas: kokiais ginklais Čempionų lygos finale mojuos Madrido „Real“? Finalas šeštadienį vyks 21 val. 45 min.

Šeštadienis – futbolo diena. Kardife (Velsas) jau susirinko tūkstančiai sirgalių, kurie nori savo akimis pamatyti, ar Čempionų lyga turės naują karalių. O gal bus atverstas naujas stipriausios Europos klubų lygos istorijos puslapis?

 Čempionų lygos finalas žada daug intrigų.<br> lrytas.lt montažas.
 Čempionų lygos finalas žada daug intrigų.<br> lrytas.lt montažas.
 Keyloras Navasas.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Keyloras Navasas.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Marcelo.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Marcelo.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Dani Carvajalas.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Dani Carvajalas.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Sergio Ramosas.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Sergio Ramosas.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 R.Varane'as.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 R.Varane'as.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Casemiro.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Casemiro.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 L.Modričius (dešinėje).<br> AFP/Scanpix nuotr.
 L.Modričius (dešinėje).<br> AFP/Scanpix nuotr.
 T.Kroosas.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 T.Kroosas.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Isco.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Isco.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 C.Ronaldo.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 C.Ronaldo.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 K.Benzema.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 K.Benzema.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (12)

Lrytas.lt

2017-06-03 14:21, atnaujinta 2017-06-03 16:03

Madrido „Real“ ir Turino „Juventus“ klubai įveikė visus savo kelyje. Italijos klubas yra vienintelis, kuris šį sezoną Čempionų lygoje nė karto nepatyrė pralaimėjimo kartėlio, tačiau per paskutinius keturis kartus finale „Juventus“ futbolininkai aikštę palikdavo nuleidę galvas.

„Real“ klubas demonstruoja neįtikėtinai gerą puolimą, o Cristiano Ronaldo jaučiasi tarsi ant sparnų.

„Real“ siekia tapti pirmuoju klubu Čempionų lygos istorijoje, kuriam pavyko apginti titulą.

Lrytas.lt prieš Čempionų lygos finalą pristato pagrindinius Madrido „Real“ futbolininkus. 

Vartininkas

Keyloras Navasas

Kosta Rikos vartininkas laikomas silpniausia grandimi Madrido „Real“ klube. Šį sezoną jis padarė tokių klaidų, kad pyktį liejo ir sirgaliai, ir vietinė žiniasklaida. Tačiau 30 metų vartininkas spėjo puikiai sužaisti ir Ispanijoje, ir Čempionų lygoje. K.Navasas atrėmė keletą itin pavojingų smūgių, kurie prisidėjo prie to, kad „Real“ pateko į finalą.

Gynėjai

Dani Carvajalas

Kai tik pernai komandos vairą perėmė Z.Zidane'as, dešiniojo krašto gynėjas tapo kone nepakeičiamu starto sudėties žaidėju. Anksčiau jis keisdavo Danilo, tačiau puikiu žaidimu sugebėjo užsitarnauti ir trenerio, ir sirgalių pasitikėjimą. Dėl raumens traumos jis negalėjo padėti komandai per svarbiausius Ispanijos čempionato mačus bei Čempionų lygos pusfinalio antrosiose rungtynėse, bet turėtų būti visiškai pasirengęs finalui Kardife. 


Sergio Ramosas

S.Ramosas buvo vienas didžiausių „Real“ herojų, kai klubas 2014 ir 2016 metais triumfavo Čempionų lygoje. Jis per abu finalus įmušė įvarčius ir šį sezoną visuose turnyruose jau yra pasižymėjęs 10 kartų. 31 metų gynėjas šiuo metu žaidžia labai brandų futbolą, kuris vadinamas geriausiu per karjerą.

Raphaelis Varane'as

Prancūzų gynėjui reguliarią vietą starto sudėtyje šalia S.Ramoso atvėrė Pepe traumų serija. R.Varane'as buvo starto sudėtyje per 2014 metų Čempionų lygos finalą, kai jam buvo 21-eri. Neseniai jis patyrė keletą traumų, bet paskutinėje sezono atkarpoje buvo visiškai sveikas.


Marcelo

Kairiojo krašto gynybos veteranas ir vėl žaidžia nuostabų sezoną Madride. Stabilus gynyboje ir staigus atakoje 29 metų Marcelo demonstruoja aukšto lygio meistriškumą. Jis ne tik puikiai dirba kojomis, bet ir nuostabiai atlieka skersus perdavimus. Marcelo yra vienas komandos lyderių pagal rezultatyvius perdavimus, o jo žaidimas leido susigrąžinti vietą ir Brazilijos rinktinėje. 2014 metų Čempionų lygos finale Marcelo įmušė įvartį per pridėtą laiką.

Saugai

Casemiro

Įprastai labai intensyvų žaidimą palaikantis ir kone tobulai progas perimti kamuolį jaučiantis brazilas yra viena svarbiausių „Real“ detalių saugų grandyje. 25 metų futbolininko darbas šiek tiek atsitraukus leidžia „Real“ žaidimo kūrėjams susitelkti tik į atakas. Casemiro yra labai tvirtas papildomas sluoksnis „Real“ gynyboje. Kai Casemiro negalėjo žaisti, „Real“ klubas turėjo rimtų problemų. Casemiro yra vienas iš tų žaidėjų, kurie reguliarią vietą sudėtyje gavo tik po to, kai komandos vairą perėmė Z.Zidane'as.

Toni Kroosas

Dar vienas svarbus dėmuo tarp gynybos ir puolimo. T.Kroosas išlaikė nuostabią formą ir šį sezoną. 27 metų vokietis gerai prižiūrėjo savo varžovus ir kaip niekada preciziškai atlko perdavimus, komandos draugams atverdamas naujas galimybes. T.Kroosas įmušė keletą svarbių įvarčių, o du iš jų – per tris paskutinius Ispanijos čempionato mačus.

Luka Modričius

Juodadarbis 31 metų kroatas šį sezoną kovojo ir su traumomis, kurios neleido žaisti taip ilgai, kaip praėjusius sezonus. Gruodį jam net prireikė operacijos, o Z.Zidane'as antrojoje sezono pusėje nevengė jam leisti ilsėtis. Tačiau dabar L.Modričius turėtų būti pilnas jėgų. 

Isco

Nors sezono pradžioje ir nebuvo tarp reguliarių starto sudėties žaidėjų, Isco yra vienas svarbiausių „Real“ žaidėjų. 25 metų ispanas buvo pirmasis, kuris kildavo nuo suolo, kai tik kas nors komandoje patirdavo traumas ir Isco visada pasinaudodavo atsivėrusiomis progomis. Jis spindėjo, kai pakeitė traumą patyrusį Garethą Bale'ą. Manoma, kad Isco išliks starto sudėtyje, nors G.Bale'as jau ir bus pasiruošęs į finalui. 

Puolėjai

Karimas Benzema

Prancūzų puolėjas turėjo sudėtingą sezoną. Pradžioje įmušė keletą įvarčių, bet dažniau sėdėjo ant suolo, tačiau galiausiai K.Benzema atsigavo. 29 metų puolėjas pradėjo gerai žaisti tada, kai „Real“ klubui to reikėjo labiausiai. Čempionų lygos pusfinalio atsakomosiose rungtynėse būtent K.Benzema sukūrė progą įmušti Isco. Jis pademonstravo puikius įgūdžius, kai mažoje erdvėje atsikratė trijų varžovų gynėjų ir padėjo „Real“ klubui trečią kartą per keturis sezonus patekti į finalą.

Cristiano Ronaldo

C.Ronaldo sezono pabaigą pasiekė geriausioje formoje. Z.Zidane'as jį įkalbėjo prieš svarbiausią kovą praleisti keletą rungtynių ir pailsėti, o tai davė gerų rezultatų. Čempionų lygos startas vienam geriausių futbolininkų pasaulyje buvo lėtas. Per pirmuosius aštuonis mačus C.Ronaldo įmušė du įvarčius, tačiau tada įsijautė į savo vaidmenį. 32 metų futbolo virtuozas per paskutinius keturis mačus įmušė aštuonis įvarčius, tarp jų – ir „hattrick'ai“ į „Bayern“  vartus ketvirtfinalyje ir „Atletico“ pusfinalyje. C.Ronaldo tapo pirmuoju futbolininku, kuris Čempionų lygoje pasiekė 100 įvarčių ribą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.