Čempionų lygos finale – seilę varvinti priversiančios asmeninės dvikovos Čempionų lygos finalas vyks šeštadienį 21 val. 45 min.

Šeštadienį Kardife (Velsas) susitinka du šį sezoną Europoje lygių neturėję klubai. Madrido „Real“ futbolininkai bandys iškovoti jau dvyliktąjį Čempionų lygos trofėjų, o svarbiausia – apginti praėjusio sezono titulą. To per Čempionų lygos formato istoriją dar nėra pavykę pasiekti nė vienam klubui.

 Čempionų lygos finalas žada daugybę intrigų.<br> lrytas.lt montažas.
 Čempionų lygos finalas žada daugybę intrigų.<br> lrytas.lt montažas.
 G.Buffonas kolekcijoje neturi Čempionų lygos trofėjaus.<br> AP nuotr.
 G.Buffonas kolekcijoje neturi Čempionų lygos trofėjaus.<br> AP nuotr.
 G.Buffonas kolekcijoje neturi Čempionų lygos trofėjaus.<br> AP nuotr.
 G.Buffonas kolekcijoje neturi Čempionų lygos trofėjaus.<br> AP nuotr.
 D.Alvesas įrodė, kad dar turi daug parako.<br> AP nuotr.
 D.Alvesas įrodė, kad dar turi daug parako.<br> AP nuotr.
 M.Allegri per savo karjerą Čempionų lygos finalą pasiekė dukart.<br> AP nuotr.
 M.Allegri per savo karjerą Čempionų lygos finalą pasiekė dukart.<br> AP nuotr.
 Ne tik C.Ronaldo, bet ir S.Ramosas mėgsta mušti įvarčius.<br> AP nuotr.
 Ne tik C.Ronaldo, bet ir S.Ramosas mėgsta mušti įvarčius.<br> AP nuotr.
 Z.Zidane'as gali pasiekti dar vieną rekordą.<br> AP nuotr.
 Z.Zidane'as gali pasiekti dar vieną rekordą.<br> AP nuotr.
 P.Dybala šį sezoną rodo pasaulinę klasę.<br> AP nuotr.
 P.Dybala šį sezoną rodo pasaulinę klasę.<br> AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (8)

Lrytas.lt

Jun 3, 2017, 7:03 PM, atnaujinta Jun 3, 2017, 7:04 PM

Bet Turino „Juventus“ irgi turi didelių ambicijų. Pirmiausia – ekipa siekia nutraukti keturių nesėkmingų finalų seriją.

Tačiau ne tai svarbiausia. „Juventus“ siekia pirmojo Europos klubų turnyro trofėjaus nuo garsiojo „Calciopoli“ skandalo, 2006-aisiais privertusio Italijos galiūnus kristi iš aukščiausosios šalies lygos.

„Juventus“ yra vienintelis Čempionų lygos klubas, kuris šį sezoną nepatyrė nė vieno pralaimėjimo, tačiau komanda dar nė karto per atkrintamąjį etapą neišsaugojo „sausų“ vartų, nors juos gynė Gianluigi Buffonas.

O Madrido „Real“ klubas įvarčius muša jau 64 mačus iš eilės.


Čempionų lygos finale tikimasi labai daug intrigos, nes kova vyks ne tik tarp sirgalių tribūnose ar prie televizoriaus ekranų. Aikštėje laukia ne tik didysis „Real“ ir „Juventus“ karo paveikslas, bet ir mažesni intriguojantys mūšiai.

Lrytas.lt pristato įdomiausias akistatas, kurias verta sekti aikštėje.
 

Gianluigi Buffonas – Cristiano Ronaldo 

Vienas geriausių vartininkų istorijoje mėgins sustabdyti vieną geriausių puolėjų. 39 metų „Juventus“ vartininkas trokšta iki karjeros pabaigos iškovoti taip trūkstamą Čempionų lygos trofėjų, bet susitikimas su C.Ronaldo – labai neparankus. „Real“ įvarčių mašina šįkart sieks trečiojo Čempionų lygos trofėjaus per keturis sezonus.

C.Ronaldo žino, ką reiškia mušti įvarčius į G.Buffono vartus. Portugalijos rinktinės žvaigždė per keturis susitikimus su italų vartininku yra pasižymėjęs penkiskart. Du paskutinius įvarčius C.Ronaldo į G.Buffono vartus mušė 2015 metų Čempionų lygos pusfinalyje, bet tada į finalą žengė ne CR7.

Vis dar nuostabiai vartus saugančiam G.Buffonui tai bus trečiasis Čempionų lygos finalas. 2015 metais jis stebėjo, kaip džiaugiasi „Barcelona“, o 2003-aisiais - „AC Milan“ triumfą.

Ir jeigu visuomet būdavo kartu matyti kitų džiaugsmą, šįkart jis mažiausiai norėtų matyti laimingą C.Ronaldo. Geriausias metų futbolininkas Čempionų lygą 2008 metais laimėjo su „Manchester United“, o su Madrido „Real“ klubu – 2014-2016 metais.


Dani AlvesasMarcelo 

Tautiečių gynėjų brazilų susidūrimas neišvengiamas. Tiek D.Alvesas, tiek Marcelo žais tame pačiame krašte, tik kitose komandose, bet abu ir ginsis, ir puls vienas prieš kitą.


29 metų Madrido „Real“ kairiojo krašto gynėjas Marcelo daugybę kartų sirgalius linksmino nuostabiais kamuolio valdymo įgūdžiais. Dabar jis mėgins iškovoti trečiąjį Čempionų lygos trofėjų.

Aštrus dešiniojo krašto gynėjas 34 metų D.Alvesas Turino „Juventus“ klube aiškiai parodė, kad kalbos apie tai, kad jo geriausios dienos buvo „Barcelona“ ekipoje – iš piršto laužtos. Šį sezoną D.Alvesas žaidžia nuostabų futbolą ir sieks net ketvirtojo trofėjaus geriausių Europos klubų turnyre. Tris trofėjus jis laimėjo su „Barcelona“.

Tiek D.Alvesas, tiek Marcelo daugybę kartų kartu žaidė Brazilijos rinktinėje. Kitų metų pasaulio čempionate Rusijoje jie turėtų žaisti Brazilijos rinktinės starto sudėtyje.

They have been longtime teammates in Brazil's national team and are expected to be starters under coach Tite in next year's World Cup in Russia.

Gonzalo HiguainasSergio Ramosas

Už Italijoje rekordinę 90 milijonų eurų sumą iš „Napoli“ į Turino „Juventus“ klubą atvykęs G.Higuainas turi puikią progą pademonstruoti, ar gali žaisti geriau už buvusį komandos draugą S.Ramosą.

Abu futbolininkai „Real“ klube kartu žaidė 2007-2013 metais. G.Higuainas atskleidė, kad jie ir toliau palaiko ryšį.

Galingas argentinietis G.Higuainas šį sezoną pradėjo turėdamas viršsvorio, bet dabar puolėjas  savo sąskaitoje turi 24 įvarčius, kuriuos mušė ir Italijos lygoje, ir Čempionų lygoje. 

Čempionų lygos finaluose įvarčius mušti pamėgęs gynėjas nuostabiai atrodo ir prie savo vartų, ir prie varžovų. Šį sezoną visuose turnyruose jis įmušė 10 įvarčių, o to dar nėra padaręs per visą savo karjerą.

S.Ramosas 2014 metų finale prieš Madrido „Atletico“ 93 minutę įmušė išlyginamąjį įvartį. Pernai jis įmušė per pagrindinį laiką bei tiksliai smūgiavo baudinių serijoje. 

Abu futbolininkai su „Real“ klubu laimėjo tris Ispanijos „Primera“ trofėjus. Čempionų lygoje jie kartu nelaimės, nes aikštę paliks tik vienas nugalėtojas.


Paulo Dybala – Luka Modričius

Jaunystės ir patirties kova. 23 metų Turino „Juventus“ talentas P.Dybala šį sezoną žaidė taip galingai, kad net buvo pradėtas lyginti su tautiečiu Lioneliu Messi. Čempionų lygos ketvirtfinalyje P.Dybala sulaukė daugybės ovacijų, kai dukart įmušė į „Barcelona“ vartus. Praėjus keletui dienų jis su „Juventus“ pratęsė sutartį iki 2022 metų.

Juodadarbis 31 metų L.Modričius pirmojoje sezono pusėje kovojo su traumomis. Jam netgi prireikė operacijos, tačiau jis išliko labai svarbia „Real“ saugų grandies dalimi. L.Modričius visada skuba padėti gynėjams, o puolime gali tapti tikru pavojumi, nes mėgsta atlikti kone tobulus perdavimus bei gali galingai smūgiuoti iš toli.

Massimiliano Allegri – Zinedine'as Zidane'as

Abu žaidė futbolą, tačiau savaime suprantama, kad Z.Ziden'o vardas skriejo gerokai garsiau ir toliau. Tačiau M.Allegri ir Z.Zidane'as susitinka šalia aikštės, kur abu strategai sieks iškovoti paskutinį sezono trofėjų, kuris gerokai praturtintų jų gyvenimus.

Nuo 2003 metų treniruoti pradėjęs 49 metų italas M.Allegri antrą kartą per karjerą pateko į Čempionų lygos finalą ir čia triumfavęs dar nėra. 44 metų Prancūzijos futbolo legenda Z.Zidene'as vyriausiuoju treneriu yra mažiau nei du sezonus, tačiau jau dabar siekia iškovoti antrąjį Čempionų lygos titulą iš eilės.

To nėra pavykę padaryti nė vienam treneriui. To nėra pasiekęs nė vienas klubas nuo tada, kai buvo sukurtas Čempionų lygos formatas.

M.Allegri ir Z.Ziden'o darbų klubuose startas buvo panašus. Kai Antonio Conte 2014 metais paliko Turino „Juventus“, buvo daug abejonų, ar M.Allegri sugebės sekti komandą nuožmia mašina pavertusio pirmtako pėdomis.

Kai Z.Zidane'as 2016 metais ėmė vairuoti „Real“, Madrido klubas buvo krizėje, į kurią įstūmė Rafaelis Benitezas. 

Bet šios istorijos – jau apdulkėjusios, o vienas iš strategų šeštadienį atvers naują puslapį. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.