Po Lietuvos rinktinės pralaimėjimo – dvejopi Edgaro Jankausko žodžiai

„Vyrai kovojo garbingai. Kai pralaimi, lieka kartėlis, bet šiandien galime išsinešti ir labai daug gero“, – po Lietuvos futbolo rinktinės pralaimėjimo slovakams kalbėjo treneris Edgaras Jankauskas.

 Lietuvos futbolo rinktinė nusileido slovakams.<br> T.Bauro nuotr.
 Lietuvos futbolo rinktinė nusileido slovakams.<br> T.Bauro nuotr.
 Rungtynių akimirka.<br> D.Umbraso nuotr.
 Rungtynių akimirka.<br> D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2017-06-11 00:40, atnaujinta 2017-08-29 20:33

Lietuviai pasaulio čempionato atrankos rungtynėse Vilniuje varžovams nusileido rezultatu 1:2 (0:1), o Slovakijos rinktinėje, kaip ir tikėtasi, žibėjo „Napoli“ saugas Marekas Hamšikas.

Būtent po jo rezultatyvaus perdavimo 32-ąją minutę pirmąjį įvartį Slovakijai pelnė Vladimiras Weissas, o antrojo kėlinio viduryje pasižymėjo ir pats M.Hamšikas.

Visgi Lietuvos rinktinė nebuvo nusiteikusi pasiduoti ir paskutinę susitikimo minutę rezultatą sušvelnino – puikų baudos smūgį realizavo Arvydas Novikovas.

Už kovingumą auklėtinius pagyręs E.Jankauskas tikino, jog nors susitikimo rezultatas ir nėra itin džiuginantis, tačiau futbolininkų pastangos jo nė kiek nenuvylė.

– Kaip vertinate rungtynes?, – žurnalistai paklausė E.Jankausko.

– Žaidimą vertinčiau geriau, nei rezultatą. O rezultatas nuvylė, nes siekėme teigiamo. Atlikome daug darbo, kad turėtume bent tašką. Vyrams noriu nuoširdžiai padėkoti. Daugiau įžaidinėjome kamuolį, ieškojome naujų kelių prie varžovų vartų. 

– Ką rungtynėse lėmė M.Hamšikas?

– Nemanau, kad rungtynes lėmė vienas žaidėjas, bet, žinoma, visi žino M.Hamšiko meistriškumą ir aikštės matymą. Varžovai šiandien apskritai pademonstravo savo meistriškumą laikydami kamuolį, kurį jiems nedarant klaidų buvo labai sunku atimti.

Mes turime suprasti, ką reiškia kamuolio praradimas. Taip išeikvojome daug jėgų, kurias reikėtų naudoti organizuojant naują ataką.

– Ar ilgai teko sukti galvą dėl starto vienuoliktuko?

– Sprendimus padiktavo patys žaidėjai. Turėjome netekčių, bet pamatėme, kad turime rezervo ir viskas nėra labai blogai. D.Borovskis ir D.Šernas sužaidė puikias rungtynes ir tai džiugina.A.Novikovas pradėjo ne savo pozicijoje, nes norėjome įnešti naujienų ir suklaidinti slovakus.

– Kodėl taip sunkiai vyko perėjimas iš gynybos į puolimą?

– Viena iš mūsų problemų yra atakų užbaigimas. Šiandien pirmą kėlinį buvome arčiau įvarčio, nei varžovai, bet sėkmė mums nesišypsojo. Per treniruotes mėginame padirbėti ir ties atakomis, ir tiek gynyba.

– Galima teigti, kad buvo sėkmingai paruoši namų darbai?

– Turėjome penkias dienas ir vyrai sąžiningai treniravosi. Neturėjau abejonių, kad stovyklos darbus perkelsime į aikštę. Tai, kad rezultato nėra, rodo, jog turime dar labiau stengtis. Bet lyginant su praėjusiomis rungtynėmis, progresas yra. Pavyko įmušti patiems bei sukurtin dar keletą progų.

– Pavyko sulaužyti traumų tradiciją?

– Pagaliau neturėjome priverstinių keitimų. Nustebino kai kurių žaidėjų fizinė forma, jie išlaikė visas rungtynes. Tai parodo profesionalumą.

– Martyno Dapkaus įėjimas buvo planuotas?

– Žinojome, kad V.Slivka seniai nežaidęs ir jį reikės išimti iš žaidimo. M.Dapkus gerai įsijungė į žaidimą.

– Jei M.Hamšikas žaistų Lietuvos rinktinėje, to mums pakaktų?

– Turėtume dvyliką žaidėjų, tai, manau, pakaktų (juokiasi). Jei rimtai, tokio kalibro žaidėjas sustiprintų bet kokią rinktinę. Mūsų žaidėjams linkėčiau surasti kelią į stipresnius klubus ir į juos atkreiptų dėmesį.

Turime tokių žmonių, kurie sugebėtų adaptuotis aukštesnėse lygose. Gal per rinktinę tas kelias bus platesnis.

– Kokia jūsų ateitis, ar turite agentą ir ieškosite klubo?

– Nieko neieškau ir esu patenkintas tuo, kur esu.

Tuo tarpu slovakų treneris Janas Kozekas džiaugėsi saviškių sėkme bei teigė, jog lietuvių iššūkis jiems tikrai nepasirodė paprastas.

„Rungtynes vertinu labai gerai, mums nebuvo lengva. Žaidėme protingai ir nusipelnėme pergalės, nes vyrai dirbo labai sunkiai.

Norėjome žaisti taktinį futbolą ir puikiai tai realizavome. Stengėmės daug judėti, o vyrai įvykdė visus mano nurodymus.

Lietuviai yra gerai organizuota komanda ir pasirodė tikrai gerai. Manau, jie ateityje įrodys, kad gali įmušti ir yra gera komanda“, - vertino jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.