Supykusiems rusams – Vokietijos rinktinės trenerio atsakas

Rusija buvo labai nepatenkinta, kad Vokietijos rinktinės treneris Joachimas Loewas atsiveža sąlyginai mažai žinomą komandą, kuri šeštadienį pradės FIFA Konfederacijų taurės kovas. 57 metų J.Loewas pabrėžė, kad ne pačią stipriausią rinktinę vežasi, nes geriausiems futbolininkams būtina pailsėti prieš 2018 metų pasaulio čempionatą, kur vokiečiai gins trofėjų.

 J.Loewas nenori nuvarginti pagrindinių žaidėjų.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 J.Loewas nenori nuvarginti pagrindinių žaidėjų.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 13, 2017, 10:29 AM

2018 metų pasaulio futbolo čempionato Rusijoje organizacinio komiteto vykdantysis vadovas Aleksejus Sorokinas reiškė aštrią kritiką dėl vokiečių sprendimo. A.Sorokinas pasigedo pagarbos bei pabrėžė, kad Konfederacijų taurė – labai svarbi repeticija prieš pasaulio čempionatą.

2014 metų pasaulio čempionė Vokietija sudėtyje neturės tokių garsenybių, kaip Toni Kroosas, Thomasas Muelleris, Mesutas Ozilas, Jerome'as Boatengas, Matsas Hummelsas ar Mario Gomezas.

Pailsėti galimybę gavo ir Dortmundo „Borussia“ žaidėjas Marco Reusas, o Leroy Sane, Mario Goetze, Julianas Weiglas ir Manuelis Neueris negalės žaisti dėl traumų.

„Kai pasaulio čempionai žaidžia be žvaigždžių – kraujuoja futbolo sirgalių širdys. Dėl jų sirgaliai ir eina į rungtynes. Tačiau mums tenka su tuo sutikti“, - sakė A.Sorokinas.

J.Loewas Konfederacijų taurėje planuoja eksperimentuoti ir suteikti šansą jauniems futbolininkams.

„Futbolininkai, su kuriais žaidžiau daug rungtynių, tam tikru metu pasiekia savo ribas. Suprantu, kodėl šeimininkė Rusija turi kitokius lūkesčius, bet jie žvaigždes pamatys kitą vasarą. Nesvarbu, kurią vietą užimsime Konfederacijų taurėje – atrodo protinga į turnyrą vykti su šia sudėtimi. Tai duos naudos kitąmet, o gal po trijų metų. Vieną dieną Konfederacijų taurė taps svarbi tiems, kurie joje žaidė“, - kalbėjo J.Loewas.


Rusija FIFA Konfederacijų taurės turnyrą atidarys rungtynėmis prieš Okeanijos čempionus Naujosios Zelandijos futbolininkus. Mačas vyks kontroversiškame Krestovskio stadione Sankt Peterburge. Tai – vienas iš keturių būsimų pasaulio čempionato stadionų, kur vyks ir Konfederacijų taurės kovos.

Konfederacijų taurės kovos vyks ir Kazanėje, Sočyje bei Maskvoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.