Istorija, kaip Lionelis Messi galėjo palikti „Barcelona“ ekipą

Vienas iš geriausių futbolininkų istorijoje, Lionelis Messi yra neatsiejama „Barcelona“ ekipos dalis. Puolėją galima įsivaizduoti tik su dvejais marškinėliais – Argentinos rinktinės ir pačios „Barcelona“ ekipos.

 L.Messi dabar galėtų būti Italijoje.<br> AP/Scanpix nuotr.
 L.Messi dabar galėtų būti Italijoje.<br> AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 16, 2017, 4:18 PM, atnaujinta Jun 16, 2017, 4:19 PM

Tačiau viskas galėjo būti kitaip. 2006-aisiais metais Milano „Inter“ ekipa buvo arti susitarimo dėl futbolininko įsigijimo. 

Joanas Laporta, buvęs "Barcelona" ekipos prezidentas, buvo paklaustas ar kada nors buvo situacija, kad L.Messi buvo arti išvykimo. Dabartinis Ispanijos politikas papasakojo intriguojančią istoriją, kaip argentinietis galėjo palikti katalonų gretas. 

„Tai buvo 2006 metai, kai „Inter“ pateikė pasiūlymą. Jie buvo pasiruošę sumokėti 150 milijonų eurų išpirką“, – kalbėjo J.Laporta. – Būtent todėl mes išpirkos sumą pakėlėm iki 250 milijonų eurų. Tačiau visada buvau užtikrintas dėl savo santykių su jo tėčiu Jorge.“

J.Laporta atskleidė, ką tuo metu sakė futbolininko tėčiui, kad šis nenuspręstų išvykti: „Jie turės sumokėti tą milžinišką sumą, nes aš jo kitaip neatiduosiu. Jis bus laimingas čia, jis turės šlovę. Išvykti jam yra naudinga tik finansiškai. Jūsų sūnui yra lemta tapti geriausiu istorijoje ir čia jis turės komandą, kuri jam padės tai pasiekti“, – kalbėjo buvęs „Barcelona“ ekipos prezidentas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„24/7“: kaip A. Armonaitė ir E. Gentvilas vienas kitam pamokslavo