Pasiruošk FIFA Konfederacijų taurei: svarbiausi klausimai ir atsakymai

Cristiano Ronaldo ir Alexis Sanchezas pratęs jau ir taip ilgus sezonus. Portugalijos ir Čilės futbolo žvaigždės prisijungė prie rinktinių, kurios išvyko į Rusiją. Šeštadienį kitų metų pasaulio čempionato šeimininkų namuose prasidės tradicinis FIFA Konfederacijų taurės turnyras.

 Konfederacijų taurė prasideda birželio 17 dieną ir tęsis iki liepos 2-osios.<br> Lrytas.lt montažas.
 Konfederacijų taurė prasideda birželio 17 dieną ir tęsis iki liepos 2-osios.<br> Lrytas.lt montažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 17, 2017, 2:02 PM

Aštuonių komandų turnyras visada vyksta likus metams iki pasaulio čempionato, kad šeimininkai galėtų išbandyti savo aikštes, skirtas didžiausiam keturių metų ciklo turnyrui, rašo goal.com.

FIFA Konfederacijų taurėje kovoja visų regionų čempionai, būsimojo pasaulio čempionato šeimininkai bei pasaulio čempionai.

C.Ronaldo su Portugalijos rinktine pernai laimėjo Europos čempionatą ir į Konfederacijų taurę atsivežė tikrai pajėgią rinktinę, o pasaulio čempionai vokiečiai pasirinko jauną sudėtį, pareiškę, kad lyderiams reikia leisti pailsėti.


Lrytas.lt pateikia svarbiausius FIFA Konfederacijų taurės klausimus ir atsakymus .

Kada prasideda ir baigiasi Konfederacijų taurė?

Konfederacijų taurės kovos prasidės birželio 17 dieną, šeštadienį. Šeimininkė Rusijos komanda 17 val. 45 min. (Lietuvos laiku) susitiks su Naujosios Zelandijos futbolininkais. Tai bus vienintelės rungtynės šeštadienį. 

Turnyras vyks iki liepos 2 dienos, kuomet Sankt Peterburge įvyks finalo rungtynės.

Ar bus galima rungtynes stebėti per Lietuvos televizijas?

Taip. FIFA Konfederacijų taurės rungtynes rodys LRT televizija.

Kokios šalys pateko į FIFA Konfederacijų taurę?

Konfederacijų taurėje žais aštuonios komandos, kurios suskirstytos į A ir B grupes. A grupėje žais Rusijos, Naujosios Zelandijos, Portugalijos ir Meksikos rinktinės. B grupėje – Kamerūno, Čilės, Australijos ir Vokietijos komandos.

Kokiuose stadionuose vyks rungtynės?

Bus naudojami keturi stadionai, kuriuose kitąmet vyks ir pasaulio čempionato rungtynės. Konfederacijų taurės rungtynės vyks Maskvoje esančiame „Spartak“ stadione, kuris talpina 45,360 tūkst. sirgalių.

Jau pavadinimas atskleidžia, kad šis stadionas – Maskvos „Spartak“ klubo namai. Čia įvyks trys grupės bei kova dėl trečiosios vietos.

Kita arena – Kazanės. Čia nuo 2013 metų žaidžia Kazanės „Rubin“ klubas, o stadionas talpina 45,379 tūkst. sirgalių. Stadionas garsus dėl specialaus ekrano, kuris yra didžiausias Europoje.

Ekranas driekiasi per vienos tribūnos išorinę sieną. Čia įvyks trys grupės mačai bei pusfinalio rungtynės. 

FIFA Konfederacijų taurėje bus ir olimpinio prieskonio. Rungtynės vyks ir Sočio „Fišto“ stadione, kuris talpina 47,659 tūkst. sirgalių. Šis stadionas buvo pastatytas 2014 metų Sočio olimpinėms ir parolimpinėms žaidynėms.

Iš pradžių stadionas buvo uždaras, bet galiausiai buvo paverstas į atvirą futbolo stadioną. Jame vyks trys grupių etapo mačai ir pusfinalis.

Konfederacijų taurės sirgaliai galės apžvelgti ir skandalais pagarsėjusį Sankt Peterburgo stadioną. „Krestovski“ stadiono statyba vėlavo devynerius metus ir iš pradžių planuotą biudžetą viršijo milžiniškai.

Tačiau skandalingas stadionas dabar atrodo įspūdingai. Jame vyks trys grupės mačai bei Konfederacijų taurės finalas. Stadionas talpina 68,134 tūkst. sirgalių.

Kokios žvaigždės atvyko?

Skambiausia turnyro žvaigždė – vėl Čempionų lygos trofėjų iškovojęs C.Ronaldo. Ilgas sezonas „Ballon d'Or“ savininko neišmušė iš vėžių, kuris nekantrauja su Europos čempionų portugalų komanda laimėti dar vieną trofėjų.

Tačiau jis – ne vienintelė žvaigždė. Šalia C.Ronaldo aikštėje bus ir pajėgūs futbolininkai Pepe, Bernardo Silva ar Raphaelis Guerreiro. Tik du „Euro 2016” finalo starto vienuoliktuko žaidėjai praleis šį turnyrą. Tai – traumą patyręs Joao Mario ir Renato Sanchezas, kuris žais Europos jaunimo (iki 21 metų) čempionate.

Čilė taip pat atsivežė dvi savo žvaigždes – Londono „Arsenal“ puolėją Alexį Sanchezą ir nepailstantį Miuncheno „Bayern“ karį Arturo Vidalį. „Manchester City“ vartininkas Claudio Bravo Konfederacijų taurėje mėgins atgauti gerą formą. 

Tai – jau ketvirtas turnyras iš eilės, kai Čilės komanda žaidžia šiame turnyre. Ir vargu, ar Čilės futbolininkai galės pailsėti iki 2020 metų.

Tačiau Vokietijos rinktinės treneris Joachimas Loewas leido pailsėti daugumai savo žvaigždžių. Geriausiai situaciją apibūdina tai, kad komandos kapitonu bus 23 metų Julianą Draxleris, o kiti garsiausi vardai – Joshua Kimmchas, Leroy Sane ir Shkodranas Mustafi.

Meksikos rinktinėje išvysime Rafaelį Marquezą bei Javierą Hernandezą. Ši komanda Rusijoje gali tapti juoduoju arkliuku, tačiau juo tapti nori ir šeimininkai. Rusijos rinktinė išgyveno košmariškus metus ir siekia įpūsti į rinktinę gyvybės su jaunaisiais Aleksejus Mirančiuku bei Aleksandro Golovinu.

Kas yra favoritai?

Įprastai favoritais laimėti būtų laikomi Vokietijos futbolininkai, bet ši rinktinė pasirinko eksperimentinę sudėtį, tad daugelis akių nukrypo į Portugalijos komandą. Daug patirties turi ir Čilės futbolininkai, tačiau faktas, kad portugalai į Rusiją atsivežė būtent trofėjui skirtą komandą.

Kurį laiką skirti futbolui?

Birželio 17 dieną išvysime tik Rusijos ir Naujosios Zelandijos rinktinių rungtynes. Vėliau per dieną vyks po du mačus, tačiau sirgaliai bus priversti žiūrėti ir vaizdo įrašą ar naudoti keletą ekranų.

A grupė 

Birželio 17. Rusija – Naujoji Zelandija 18 val. 

Birželio 18.  Portugalija – Meksika 18 val. 

Birželio 21. Rusija – Portugalija 18 val.

Birželio 21. Meksika – Naujoji Zelandija 21 val.
 
Birželio 24. Meksika – Rusija 18 val.

Birželio 24. Naujoji Zelandija – Portugalija 18 val. 

B grupė

Birželio 18. Kamerūnas – Čilė 21 val.

Birželio 19. Australija – Vokietija 18 val.

Birželio 22. Kamerūnas – Australija 18 val. 

Birželio 22. Vokietija – Čilė 21 val. 

Birželio 23. Vokietija – Kamerūnas 18 val.

Birželio 23. Čilė – Australija 18 val. 

Pusfinaliai

Birželio 28. A grupės nugalėtojas – B grupės antroji vieta 21 val. 

Birželio 29. B grupės nugalėtojas – A grupės antroji vieta 21 val. 

Dėl trečiosios vietos

Liepos 2. 15 valanda.

Finalas

Liepos 2. 21 valanda.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Speciali „Nauja diena“ G. Kirkilui atminti