Tomas Radzinevičius padėjo tašką futbolininko karjeroje

Marijampolės „Sūduvos“ simboliu vadinamas puolėjas Tomas Radzinevičius baigė savo karjerą būdamas 36-erių. Tokį sprendimą jis priėmė po sezono Maltoje.

 T.Radzinevičiui nepavyko grįžti į Marijampolę.<br> T.Bauro nuotr.
 T.Radzinevičiui nepavyko grįžti į Marijampolę.<br> T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

futbolo.tv ir lrytas.lt inf.

Jun 18, 2017, 1:57 PM

Kalbama, kad jis dar norėjo sezoną parungtyniauti gimtajame klube, tačiau tam nepritarė komandos treneris Vladimiras Čeburinas.

"Norėčiau visiems pranešti, kad nusprendžiau baigti profesionalią futbolo karjerą.  Norėčiau visiems padėkoti už palaikymą visos karjeros metu. Norėjau pabaigti karjerą ten, kur ją pradėjau, bet deja, nesigavo. Gyvenimas tuo nesibaigia ir dar kartą noriu padėkoti visiems, kurie už mane sirgo ir palaikė sunkiausiomis akimirkomis.

Labiausiai norėčiau padėkoti savo žmonai Janai, kuri su manimi praleido nemažą dalį mano karjeros, taip pat tėvams ir visai giminei tiek Lietuvoje, tiek Čekijoje.  Esu laimingas, kad karjeros metu turėjau galimybę žaisti Lietuvos rinktinėje – norėčiau padėkoti ir visiems Lietuvos rinktinės treneriams, kurie man tą galimybę suteikė. Tikiuosi, kad mano sūnus pratęs futbolo karuselę mūsų šeimoje“,– socialiniame tinkle parašė T.Radzinevičius.

Jis 1997 metais būdamas vos šešiolikos metų žengė pirmuosius žingsnius Marijampolės „Sūduvoje“.

Garsiai T.Radzinevičiaus pavardė Lietuvoje nuskambėjo 2002-iais, kai kukli Marijampolės komanda tapo neįveikiama kliūtimi puikiai žinomam norvegų „Brann“ klubui. UEFA taurės turnyre puolėjas į skandinavų vartus įmušė tris įvarčius ir buvo vienas pagrindinių pergalės kalvių.

Jau kitais metais marijampolietis debiutavo nacionalinėje komandoje, o iš viso rinktinės marškinėlius vilkėjo 21 kartą bei pelnė vieną įvartį. Simboliška, kad įvartis buvo pelnytas į Maltos rinktinės vartus, kurioje vilkėdamas „Valletta“ klubo marškinėlius Radzinevičius užbaigė paskutinį savo sezoną.

 

Aštuonis sezonus „Sūduvoje“ praleidęs žaidėjas patraukė į Čekiją. Šioje šalyje jis praleido ne tik kelis savo karjeros sezonus, bet taip pat sukūrė šeimą.

 

Du kartus 2002 m. ir 2015 m. puolėjas buvo pripažintas geriausiu Lietuvoje rungtyniaujančiu futbolininku, o 2006 m. kartu su Libereco „Slovan“ klubu tapo Čekijos čempionu.

Lietuvos čempionate T.Radzinevičius su pertraukomis žaidė aštuonis sezonus, per kuriuos įmušė 120 įvarčių. Toks skaičius marijampoliečiui leido įsitaisyti garbingoje penktoje vietoje tarp rezultatyviausių A lygos futbolininkų (skaičiuojant sezonus nuo 1991 m.).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: rinkimų ir pilietybės referendumo apžvalga