Pinigų sieną išvydęs Vilniaus „Žalgiris“ kursto aistras

7 – prieš tiek kartų didesnę vertę turintį klubą šįkart Čempionų lygos atrankoje kovos Vilniaus „Žalgiris“. Lietuvos futbolo soste nuo 2013 metų patogiai įsitaisęs „Žalgiris“ įsitempęs stebėjo burtų ceremoniją, kuri Vilniaus klubą suvedė su Bulgarijos čempionu Razgrado „Ludogorec“. Antrojo atrankos etapo rungtynės vyks liepos 11/12 ir 18/19 dienomis.

 Lrytas.lt montažas.
 Lrytas.lt montažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-06-19 14:05, atnaujinta 2017-06-19 14:33

Pasak „Transfermarkt“, Razgrado „Ludogorec“ klubo vertė – 42,75 milijono eurų. Šiek tiek daugiau nei 2 milijonų eurų biudžetą turinčio „Žalgirio“ klubo vertė – 7 kartus mažesnė. Nurodoma, kad „Žalgirio“ klubas vertinamas 6 mln. eurų.

„Mums kaip ir kitoms komandoms yra tekę nueiti kelią, kokį šiuo metu eina „Žalgiris“. Kažkada reikia nugalėti tiesiog stipresnį varžovą. Ginklų niekas iš anksto sudėti nesiruošia. Nuo šiandienos pradėsime dirbti – analizuosime žaidėjus, stilių. Ruošimės pirmosios rungtynėms Vilniuje“, - kalbėjo „Žalgirio“ treneris Valdas Dambrauskas.

Troško kito varžovo

Jis įtemptai stebėjo Čempionų lygos burtų ceremoniją, prieš kurią „Žalgirio“ vadovė Vilma Venslovaitienė neslėpė, kad norėtų „Qarabag“ klubo iš Azerbaidžano. Šio klubo vertė, pasak „Transfermarkt“, mažiausia iš penkių klubų, kurie galėjo tekti „Žalgiriui“. Tačiau skaičius – didesnis nei „Žalgirio“ - 10,93 mln.

„Šansus turime visus. Mūsų komanda – brandi ir visi ja tikime. Turime ne vienerių metų patirtį ir išsaugojome praėjusių metų branduolių. Esu tikra, kad vyrai kovos dėl vietos po Europos futbolo saule“, - sakė V.Venslovaitienė.

Bet „Ludogorec“ klubas jau iš anksto užstoja tą saulę, kurios spindulių taip nori „Žalgiris“. „Ludogorec“ praėjusį sezoną sėkmingai įveikė Čempionų lygos atranką ir žaidė grupių etape su Londono „Arsenal“ bei „Paris Saint Germain“ ir „Monaco“, bet pergalių neiškovojo.

„Niekas neapalpo, infarkto negavo, tad reakcija – normali .Burtai yra burtai. Varžovo pasirinkti negalime, tad žaisime su tais, su kuriais. Tarp varžovų lengvų komandų nebuvo, nes visi jie – čempionai, žaidę Čempionų ar Europos lygų grupių etapuose“, - teigė V.Dambrauskas.

Su „Ludogorec“ kovosiantis „Žalgiris“ Čempionų lygos atrankoje galėjo gauti vieną iš penkių klubų. Sąraše buvo , Limasolio APOEL (Kipras), „Qarabag“ (Azerbaidžanas), „Salzburg“ (Austrija) ir Belgrado „Partizan“ (Serbija).

„Norėjosi gal „Qarabag“ ar „Partizan“ - sąlyginai silpnesnių varžovų, bet dar niekada nesame gavę lengvo varžovo. Tikėjausi ne to.“, - sakė „Žalgirio“ ir Lietuvos rinktinės futbolininkas Mantas Kuklys.

Spaudimas – kitiems

„Žalgirio“ klubas turėtų su nostalgija ir įkvėpimu prisiminti 2013 metus, kai nužygiavo rekordiškai toli. Vilniaus klubas pasiekė 4-ąjį Europos lygos atrankos etapą ir grupių turnyras buvo tarytum ranka pasiekiamas, bet teko nusivilti. 

„Turime tikslą ir svajonę. Adekvačiai vertiname situaciją, bet žinome, kad galime tai padaryti. Mūsų psichologinis klimatas ir aura yra lengvesnė nei tų, kurie žais su mumis, nes jie – privalo. Skirtumas tarp „privalai“ ir „gali“ - akivaizdus“, - sakė V.Venslovaitienė.

Šiemet „Žalgiris“ Čempionų lygai ruošis tik Lietuvoje, kur planuoja surengti uždarą treniruotę. „Žalgiris“ planuoja žaisti draugiškas rungtynes su „Goteborg“ ekipa iš Švedijos. Mačas skirtas paminėti 70 Vilniaus klubas taip pat mėgina įkalbinti vieną Baltarusijos klubą. V.Venslovaitienė pabrėžė, kad komandai nėra tikslo keliauti į kitą šalį ruoštis, nes tvarkaraštis – itin įtemptas. 

„Žalgiris“ jau atsisveikino su gynėju Georgu Freidgeimu, kuris sugrįžo į Kazachstaną. Vilniaus klubas jau turi idėją, kas jį turėtų pakeisti – tai turėtų būti 24 metų futbolininkas iš Čilės, tačiau jis dar turi parodyti, ar galės prisijungti.

Kai V.Dambrauskas kalbėjo apie komandą, „Žalgirio“ sporto direktorius Mindaugas Nikoličius sutiko dar vieną futbolininką, kuris dalyvaus peržiūroje. 

„Jis gali žaisti visose atakuojančio stiliaus pozicijose. Labai geras, greitas futbolininkas“, - trumpai kalbėjo V.Dambrauskas.

„Žalgiris“ slėpė abiejų futbolininkų pavardes.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: Leading the change in sustainable business