Ambicijos Europoje: Vilniaus „Žalgiriui“ burtai lėmė galiūną Razgrado „Ludogorec“

Vilniaus „Žalgiris“ jau daug metų gyvena svajone, kuriai neprieštarautų nė vienas sporto mėgėjas Lietuvoje. Į Čempionų ar Europos lygas kiekvieną sezoną pavydžiai žiūrintys „Žalgirio“ klubo vadovai kasmet tikisi ne tik gerų rezultatų tarptautinėje arenoje, bet ir sėkmės. 

 Vilniaus „Žalgirio“ futbolininkai Lietuvoje įpratę prie trofėjų, tačiau pavydžiai dairosi į Europos turnyrus.<br> T.Bauro nuotr.
 Vilniaus „Žalgirio“ futbolininkai Lietuvoje įpratę prie trofėjų, tačiau pavydžiai dairosi į Europos turnyrus.<br> T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 19, 2017, 12:43 PM, atnaujinta Jun 19, 2017, 1:31 PM


Pirmadienį Vilniaus „Žalgiris“ surengė specialią konferenciją, per kurią stebėjo Čempionų lygos atrankos burtų ceremoniją. 
Kiekvienais metais apie ambicijas ir svajones patekti į vieną iš Europos turnyrų patekti siekiantis „Žalgiris“ šįkart antrajame rate susitiks su tikru Bulgarijos galiūnu Razgrado „Ludogorec“ klubu.

Rungtynės vyks liepos 11-12 ir 18-19 dienomis.

„Adekvačiai vertiname savo galimybes, bet aikštėje žaidžia žmonės. Jie skiriasi ir patirtimi, gebėjimais, talentais, bet nuo pirmosios sekundės visi yra lygūs. Sėkmės faktorius sporte turi labai lemiamą reikšmę“, - dar prieš burtų ceremoniją sakė „Žalgirio“ vadovė Vilma Venslovaitienė.

Pasak „Transfermarkt“ portalo, Razgrado „Ludogorec“ klubo vertė – 42,75 milijono eurų. „Žalgiri“ - 6,3 milijono.

Praėjusį sezoną „Ludogorec“ sėkmingai įveikė Čempionų lygos atranką ir pateko į A grupę, kur neiškovojo nė vienos pergalės. „Ludogorec“ žaidė grupėje su Londono „Arsenal“, „Paris Saint Germain“ bei „Basel“ komandomis. Užėmę trečiąją vietą bulgarai pateko į Europos lygos pirmąjį atkrintamųjų etapą, tačiau toliau nenužygiavo.

Prieš burtų ceremoniją ji neslėpė – norėjo „Qarabag“ klubo iš Azerbaidžano, kurį lažybininkai laikė parankiausiu „Žalgirio“ klubui.


Valdo Dambrausko komanda galėjo žaisti su vienu iš penkių klubų - sąraše buv, Limasolio APOEL (Kipras), „Qarabag“ (Azerbaidžanas), „Salzburg“ (Austrija) ir Belgrado „Partizan“ (Serbija).

Vilniaus „Žalgiris“ toliausiai yra nužygiavęs 2013 metų Europos lygos atrankoje, kuomet iki pasiekė 4-ąjį etapą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.