Šokiruojantis tyrimas: „Premier“ lygos klubai sparčiai žengia link bankroto?

„Premier“ lygos klubai, dėl per didelio išlaidavimo, žingsnis po žingsnio juda link bankroto. Tokią visiems Anglijos futolo gerbėjams nemalonią išvadą padarė komandų finansus nagrinėję specialistai.

 "Premier" lygos klubai išleidžia daugiau nei uždirba<br> AFP/Scanpix nuotr.
 "Premier" lygos klubai išleidžia daugiau nei uždirba<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-07-10 14:31, atnaujinta 2017-07-10 14:33

Tyrimas atliktas remiantis duomenimis nuo 2008 iki 2016 metų. Išsinagrinėjus visus duomenis, specialistai priėjo išvadą, kad „Premier“ lygos klubai per aštuonerius metus prarado net du milijardus svarų sterlingų.

„Finansiškai, klubai stipriai silpnėja. Jie išleidžia kur kas daugiau pinigų, nei sugeba pasidaryti. „Premier“ lygos vadovybė turėtų būti stipriai susirūpinusi. Mūsų analizė rodo, kad klubai praranda daugybę pinigų kiekvieną dieną. Nepaisant to, kad gauna nemažus pinigus iš transliacijų teisių, išleidžia kur kas daugiau žaidėjams. Pats metas ateiti į realybę, kol neatsitrenkta į kietą sieną“, – teigia vienas tyrimo autorių.

Kol kas nepanašu, kad komandos skųstusi trūkstamais finansais, tačiau ekspertų manymu, atviras tyrimas padės susimąstyti ir išvengti bankroto atvejų. Jie tikisi, kad klubų vadovai atkreips į tai dėmesį ir imsis realių veiksmų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.