Darvydas Šernas nusiteikęs optimistiškai: „Tikiu, kad mes nugalėsime“

FK „Žalgirio“ puolėjas Darvydas Šernas kartu su komanda ruošiasi UEFA Čempionų lygos atrankos varžyboms. 32 metų futbolininkui tai bus antroji pažintis su prestižiniu pajėgiausių Senojo žemyno klubų turnyru. Prieš dvejus metus keptas blynas prisvilo, tačiau šį kartą D.Šernas nusiteikęs klaidų nebekartoti ir siekti tik pergalės.

 D.Šernas tiki komandos sėkme. <br> fkzalgiris.lt nuotr.
 D.Šernas tiki komandos sėkme. <br> fkzalgiris.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 12, 2017, 9:38 AM, atnaujinta Jul 12, 2017, 9:50 AM

2015 m. liepą Čempionų lygos antrajame atrankos varžybų etape D.Šernui per dvejas rungtynes taip ir nepavyko atrakinti „Malmo FF“ komandos gynybos, o vienintelis praleistas įvartis užbaigė žalgiriečių žygį. Tačiau tada futbolininkas „Žalgirio“ gretas papildė likus vos kelioms savaitėms iki svarbiausių sezono dvikovų ir nebuvo pasiruošęs aukščiausio lygio futbolo kovoms. „Tada buvau komandos naujokas, be to, atvykau neturėdamas reikiamos žaidybinės praktikos. Dabar esu daug geriau pasiruošęs, su komanda praleidau jau pusę sezono. Manau, kad sekasi visai neblogai – tiek man, tiek ir komandai. Tikiu, kad šiais metais mes nugalėsime“, – pirmadienį vykusioje spaudos konferencijoje kalbėjo D.Šernas.
 
Būtent įvarčiai iki šiol buvo silpniausias „Žalgirio“ žaidimo aspektas Čempionų lygos varžybose. 2014 m. vasarą į šias varžybas sugrįžę Lietuvos čempionai per 6 rungtynes įmušė tik vieną įvartį, o praleido septynis. Vienintelio įvarčio autoriumi tapo „Žalgirio“ legionierius iš Brazilijos Elivelto, pasižymėjęs pernai Astanoje vykusiose atsakomosiose rungtynėse. Šiais metais žalgirietis kartu su D.Šernu sudaro grėsmingiausią puolėjų tandemą ir A lygoje kartu pelnė jau 17 įvarčių. „Rungtynių eigą keičia įvarčiai. Todėl šį kartą visa komanda yra nusiteikusi ne tik gintis visas 90 minučių, bet ir atakuoti. Turime grasinti varžovų vartams ir mušti įvarčius. Tikiuosi, kad taip ir bus“, – konstatavo D.Šernas.

Jo teigimu, komandai turėtų padėti ir tas faktas, kad pirmos rungtynės su Razgrado „Ludogorets“ vyks Vilniuje. „Jei namuose pasieksime gerą rezultatą, tada ir svečiuose bus lengviau. Varžovai mūsų dar taip gerai nepažįsta. Tad namuose bus geriausia proga susipažinti. Visi suprantame, kad atvyksta tikrai galingi priešininkai. Mes juos gerbiame, bet galiu aiškiai pasakyti, kad mes jų nebijome. Jie atvažiuoja pas mus į svečius. Tai mūsų stadionas, mūsų namai. Tad ir nuotaikos pas mus kovinės. Mes tikrai neisime į aikštę pažiūrėti, kaip jie žaidžia. Stengsimės ir patys žaisti, ir patys įmušti. O svarbiausia – nugalėti“, – ryžtingai kalbėjo „Žalgirio“ puolėjas.
 
Pirmosios Čempionų lygos antrojo atrankos etapo rungtynės trečiadienį prasidės 20.45 val. Pasak D.Šerno, į stadioną susirinkę žiūrovai taps dvyliktuoju „Žalgirio“ komandos nariu. „Futbolą mes žaidžiame ne sau, o žiūrovams. Tai niekam ne paslaptis. Kai laimime, šventė būna ne tik futbolininkams, bet ir visiems mūsų fanams. Todėl tikiuosi, kad trečiadienį už mūsų nugarų stovės didelė armija sirgalių ir jokie varžovai mūsų lengvai nepastums“, – pareiškė D.Šernas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl darbo imigrantai svarbūs Lietuvos ekonomikai?