Skanūs futbolo vaisiai: „Sūduva“ ir „Trakai“ siekia „Žalgirio“ rekordo Europoje

Marijampolės „Sūduva“ ir „Trakai“ šią savaitę bandys padaryti tai, kas iki šiol pavyko tik Vilniaus „Žalgirio“ futbolininkams – Europos lygos atrankoje įveikti trečią varžovą ir patekti į atkrintamąjį etapą. 

 „Sūduva“ namuose sutriuškino Šveicarijos galiūnus, bet išvykoje laukia itin rimtas iššūkis.<br> Marijampolės klubo nuotr.
 „Sūduva“ namuose sutriuškino Šveicarijos galiūnus, bet išvykoje laukia itin rimtas iššūkis.<br> Marijampolės klubo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-08-01 19:50

Šios vasaros Lietuvos klubų žygį Europos lygos atrankoje jau dabar galima vadinti geriausiu mūsų šalies futbolo istorijoje. Iki šių metų tik dviem Lietuvos komandoms buvo pavykę nugalėti du varžovus ir patekti į trečiąjį etapą. O šį sezoną tą padarė iškart dvi mūsų šalies ekipos. 

„Sūduva“ jau eliminavo Salihorsko „Šachcior“ (Baltarusija) bei „Liepaja“ (Latvija) futbolininkus ir laimėjo pirmąsias rungtynes su „Sion“ (Šveicarija) 3:0, o „Trakai“ nuo savo kelio nustūmė „St.Johnstone“ (Škotija) bei „Norrkoping“ (Švedija) komandas ir pirmosiose rungtynėse pranoko Tetovo „Shkendija“ (Makedonija) 2:1.

Iki šio sezono į Europos lygos atrankos trečiąjį etapą buvo patekę tik Vilniaus „Vėtra“ ir Vilniaus „Žalgiris“. „Vėtra“ 2009 metų vasarą nugalėjo „Grevenmacher“ (Liuksemburgas) ir Helsinkio HJK (Suomija), tačiau trečiajame etape pralaimėjo „Fullham“ (Anglija) komandai.

„Žalgiris“ 2013 metais per du pirmuosius etapus įveikė Dublino „St.Patricks“ (Airija) ir Jerevano „Piunik“ (Armėnija), o paskui trečiajame etape dar iškovojo pergalę prieš Poznanės „Lech“ (Lenkija). Ilgiausias Lietuvos futbolo istorijoje žygis nutrūko tik atrankos atkrintamajame etape, kuriame vilniečiai pripažino „Salzburg“ (Austrija) pranašumą. 

„Žalgiris“ yra vienintelė Lietuvos komanda, Europos turnyruose per vieną sezoną įveikusi tris varžovus, tačiau ne vienintelė Lietuvos komanda, patekusi į Europos lygos atkrintamąjį etapą. Tiesa, kitos dvi mūsų šalies komandos „Kaunas“ (2008 m.) bei Panevėžio „Ekranas“ (2011 ir 2012 m.) ėjo kitokiu keliu. 

Kauniečiai ir panevėžiečiai pateko į Čempionų lygos atrankos trečiajį etapą, o jame patyrę nesėkmes, gavo teisę žaisti Europos lygos atrankos atkrintamajame etape. Tačiau abiem Lietuvos komandoms silpnesniame turnyre nepavyko nuveikti nieko gero. „Kaunas“ pralaimėjo Genujos „Sampdoria“ (Italija), „Ekranas“ – Tel Avivo „Hapoel“ (Izraelis; 2011 m.) ir Bukarešto „Steaua“ (Rumunija; 2012 m.).

Šią savaitę pratęsti kol kas visai neilgą Europos lygos atrankos atkrintamajame etape kovojusių Lietuvos klubų sąrašą bandys „Sūduva“ ir „Trakai“. Kad pasiektų šį tikslą, abiem Lietuvos klubams reikės išvykose apginti namie įgytą persvarą. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.