Iki Lietuvos futbolo istorijos ir žvangančių milijonų – du žingsniai

Ko nepadarė Lietuvos čempionai, gali nuveikti prizininkai. Marijampolės „Sūduva“ stoja į kovą su Bulgarijos klubu Razgrado „Ludogorec“, kuris liepą palaužė Lietuvoje lygių neturintį Vilniaus „Žalgirį“.

 „Sūduva“ pateko į paskutinį Europos lygos atrankos etapą.<br> AP nuotr.
 „Sūduva“ pateko į paskutinį Europos lygos atrankos etapą.<br> AP nuotr.
„Sūduvos“ futbolininkai laikosi tradicijos į rungtynes svečiuose atvykti ne išvakarėse, o likus dviem dienoms.<br>„Fksuduva.lt“ nuotr.
„Sūduvos“ futbolininkai laikosi tradicijos į rungtynes svečiuose atvykti ne išvakarėse, o likus dviem dienoms.<br>„Fksuduva.lt“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

„Lietuvos rytas“

2017-08-17 09:00

Europos lygoje svajonių žygį tęsianti Marijampolės komanda šįvakar Razgrade žais ketvirtojo atrankos etapo pirmąsias rungtynes, o po savaitės namuose suves galutines sąskaitas su bulgarais.

Rungtynės vyks 21 val. 30 min.

„Ludogorec“ ekipa Europos sezoną pradėjo Čempionų lygos atrankoje, kur antrajame etape įveikė vilniečius (1:2 svečiuose ir 4:1), o paskui gavo kirtį nuo Beer Ševos „Hapoel“ (0:2 ir 3:1) ir turėjo leistis į žemesnio rango turnyrą.

Burtai vėl mestelėjo bulgarams lietuvius, tad „Sūduva“ turi progą atkeršyti už „Žalgirį“.

Ryškūs favoritai yra bulgarai, tačiau sėkmės bangą pagavusi Suvalkijos komanda gerai žino pergalės kainą.

Už patekimą į 4-ąjį etapą „Sūduva“ jau užsitikrino 950 tūkst. eurų premiją iš UEFA. Patekimas į grupių varžybas ją išaugintų iki kosminės 2,6 mln. eurų sumos, o dar būtų galimybė prisidurti už pergales ir lygiąsias.

Treniravosi dvi dienas

„Sūduva“ liko ištikima savo šio sezono tradicijai ir į būsimų Europos lygos rungtynių vietą atvyko ne jų išvakarėse, o viena diena anksčiau.

Lietuviai Razgradą pasiekė jau antradienį ir įsikūrė 4 žvaigždučių viešbutyje „Cartoon“, o vakare surengė treniruotę „Ludogorec“ treniruočių centre.

„Treniruočių bazė nauja ir labai gera. Viskas puiku, lieka tik rengtis rungtynėms“, – sakė „Sūduvos“ trenerio Vladimiro Čeburino asistentas Eivinas Černiauskas.

Jis paaiškino, kodėl „Sūduva“ laikosi kitokios taktikos: „Skrendame su persėdimu, todėl atvykę anksčiau turime daugiau laiko pailsėti, prisitaikyti naujoje vietoje.“

Varžovai – aukšto lygio

Dėl traumos į Bulgariją neatvyko saugas Giedrius Matulevičius, dėl 3 geltonųjų kortelių pirmąsias rungtynes su „Ludogorec“ turės praleisti gynėjas kroatas Andro Švrljuga.

„Mums Europos lygos rungtynės kiekvieną kartą yra šventė, tad visi nusiteikę kovingai.

Traumų yra, bet tai nekeičia padėties, turime pamainą, kuri pasirengusi žaisti, parodyti, ką gali“, – tvirtino „Sūduvos“ treneris.

E.Černiauskas kurį laiką gilinosi į „Ludogorec“ žaidimą ir ieškojo silpnųjų vietų.

„Varžovai yra aukšto lygio komanda, turinti po keletą labai gerų žaidėjų kiekvienoje pozicijoje. Mums rungtynės bus vienos sunkiausių šį sezoną“, – sakė E.Černiauskas.

Permainos stiliaus nepakeis?

„Sūduvos“ gerbėjams optimizmo suteikia žinios apie permainas Razgrado komandoje.

Bulgarijos čempionai už 7,6 mln. eurų pardavė savo lyderį Jonathaną Cafu „Bordeaux“ ekipai, o kitas itin svarbus žaidėjas – atakuojantysis saugas Marcelinho diskvalifikuotas trejoms rungtynėms dėl per Čempionų lygos atrankos rungtynes su „Hapoel“ gautos raudonosios kortelės.

Be to, prie komandos vairo tik pirmadienį stojo Dimitaras Dimitrovas, pakeitęs iš trenerio pareigų pasitraukusį Georgijų Dermendžijevą.

Vis dėlto E.Černiauskas nemano, kad dėl šių pasikeitimų marijampoliečių užduotis palengvės.

„Nemanau, kad kas nors „Ludogorec“ žaidime pasikeis, – svarstė „Sūduvos“ treneris. – Išvykusį ir diskvalifikuotą žaidėjus pakeis kiti, todėl nemanau, kad „Ludogorec“ labai jaus tuos praradimus.“

Šeštadienį Bulgarijos čempionate „Ludogorec“ be Cafu ir Marcelinho nugalėjo „Vereja“ ekipą 3:1. Razgrado komandoje debiutavo saugas iš Lenkijos Jacekas Goralskis.

Tiki savo jėgomis

Naujasis Bulgarijos čempionų treneris pastaruoju metu vadovavo Pavlodaro „Irtyš“.

D.Dimitrovas iš Kazachstano į Bulgariją atvyko sekmadienį, o pirmadienį buvo pristatytas Razgrade. Treneris teigė, kad jo tikslas – su „Ludogorec“ apginti Bulgarijos čempiono titulą ir žaisti Europos lygos grupių etape.

„Dėl „Sūduvos“ nesijaudinu, tikiu, kad įgyvendinsime savo tikslus.

Mano vadovaujamas „Ludogorec“ žais atakuojantį futbolą, ne veltui man patinka „Barcelona“, – drąsiai kalbėjo D.Dimitrovas. („Fksuduva.lt“, LR)

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.