„Sūduva“ pralaimėjo Bulgarijoje, tačiau viltys žengti tolyn – gyvos

[[ge:lrytas:lrytas:2248816]]

 Marijampoliečiams liko vienas žingsnis. <br> fksuduva.lt nuotr.
 Marijampoliečiams liko vienas žingsnis. <br> fksuduva.lt nuotr.
 Marijampoliečiams liko vienas žingsnis. <br> fksuduva.lt nuotr.
 Marijampoliečiams liko vienas žingsnis. <br> fksuduva.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Aug 17, 2017, 8:54 PM, atnaujinta Aug 17, 2017, 11:36 PM

Marijampolės „Sūduva“ pirmąsias paskutiniojo Europos lygos atrankos etapo rungtynes pralaimėjo 0:2 (0:0) Razgrado „Ludogorec“ ekipai.

Svečiai iš Lietuvos puikiai gynėsi pirmame kėlinyje, tačiau pasipylusios klaidos antrame kėlinyje leido Bulgarijos čempionams parodyti savo meistriškumą ir nubausti „Sūduvą“.

Marijampoliečius 61-ąją minutę nubaudė Cosminas Motis, kuris po puikaus perdavimo atsidūrė vienas prieš vartininką ir smūgiu galva išvedė „Ludogorec“ į priekį.

Antrasis rungtynių įvartis krito 76-ąją minutę. Tada Vura stipriu smūgiu į dešinį viršutinį vartų kampą nepaliko jokių šansų Ivanui Kardumui. 

Rezultatas galėjo dar pablogėti, tačiau rungtynių pabaigoje „Sūduvą“ gelbėjo vartų konstrukcija.

Iš viso „Sūduva“ šiose rungtynėse kontroliavo vos 36 proc. kamuolį, kai varžovai – 64 proc. 

„Ludogorec“ taip pat atliko net 21 smūgį į vartus iš kurių 6 buvo į vartų plotą. 

Tuo tarpu sūduviečiai smūgiavo vos 4 kartus ir nei vieno bandymo nereikėjo atremti varžovų vartininkui. 

Atsakomosios rungtynes bus žaidžiamos lygiai už savaitės Marijampolės „Arvi“ stadione.

Rungtynių eiga

Antrasis kėlinys

„Sūduva“ antrąjį kėlinį pradėjo labai agresyviai. Per pirmas dvi minutes jiems pavyko uždirbti standartines situacijas netoli varžovų baudos aikštelės. Tačiau abu bandymai pasibaigė nesėkmingai. 

Vis dėlto iniciatyvą greitai perėmė aikštės šeimininkai. „Ludogorec“ visada žaidė ties nuošalės riba, bet jei teisėjo vėlevėlė nekildavo, jiems nieko pavojingo sukurti nepavykdavo.

„Lodogrec“ susikūrė realiausią progą, kai S.Djakovas turėjo progą mušti būdamas vienas prieš vartus. Tačiau greitai reagavęs A.Jankauskas sugebėjo smūgį blokuoti.

„Ludogorec“ ir toliau artėjo prie įvarčio. Po labai gero perdavimo iš 5 metrų į skersinį smūgiavo bulgarų čempionų puolėjas. Slysdamas ir vos lietęs kamuolį futbolininkas mėgino jį nukreipti į vartus, tačiau šiam situacija buvo kiek per sudėtinga.

Pilnutėlis „Ludogorec“ stadionas 59-ąją minutę reikalavo 11 m baudinio, kai lietuviai labai kietai žaidė savo baudos aikštelėje. Tačiau rungtynių arbitras rodė, kad viskas buvo atlikta pagal taisykles. 

Įvartis. 61-ąją minutę galiausiai „Sūduvos“ gynybą pralaužė dar vienas ilgas perdavimas. Po labai tikslaus kamuolio siuntimo, jį į vartus galva nukreipė C.Motis. Vienas prieš vartininką likęs futbolininkas be didelių problemų nuginklavo I.Kardumą. Rezultatas tapo 1:0 šeimininkų naudai.

Po praleisto įvarčio sūduviečiai kiek agresyviau atakavo varžovus, o ir pasitiko juos daug toliau nuo savų vartų.

72-ąją minutę prie baudos aikštelės prasižengė M.Čininkas. „Ludogorec“ turėjo labai gerą progą smūgiuoti į vartus, nes buvo apie 21 m nuo savo norimo tikslo. Tačiau smūgis buvo itin nesėkmingas ir rezultatas nepakito.

Įvartis. 76-ąją minutę I.Kardumas jau rekė ant savo komandos draugų. Du labai pavojingus smūgius atrėmęs kroatas, trečio ištraukti nesugebėjo. Marijampolės gynėjai leido varžovams kartoti savo bandymus, kol M.Vura neįmušė antrojo savo ekipos įvarčio. Lietuvaičiai po dar vienos klaidos atsiliko jau 0:2.

Likus žaisti mažiau nei 5 min, „Ludogorec“ ir vėl kėsinosi į „Sūduvos“ vartus. Tačiau toli nuo vartų išėjęs I.Kardumas kamuolį iškumščiavo ir užgesino gaisrą.

Dar arčiau įvarčio bulgarai buvo, kai bulgarų puolėjas baudso aikštelėje smūgiavo labai smarkiai į skersinį.

Pirmasis kėlinys

Per pirmąsias penkias minutes „Sūduvos“ žaidimo planas buvo aiškus. „Ludogorec“ atakų metu beveik visa komanda gindavosi. Vienintelis R.Vėževičius laukdavo progos kontraatakuoti.

Tiesa, atakų metų marijampoliečiai taip pat gausiomis pajėgomis bandė kurti pavojingas progas.

Sužaidus penkias minutes, taip pat buvo išvysta ir pirmoji geltona kortelė. Ją užsidirbo M.Činikas.

Pirmasis įvartis galėjo kristi dar nesužaidus 10 minučių. „Ludogorec“ futbolininkas atšokusį kamuolį smūgiavo į I.Kardumo vartus iš maždaug 11 m, tačiau vartininkas krisdamas smūgį atrėmė.

„Ludogorec“ mėgino aštrinti žaidimą pavojingais perdavimais į baudos aikštėlę. Tiesa, drąsus I.Kardumo žaidimas kamuoliui neleisdavo pasiekti adresatų.

Įpusėjus pirmajam kėliniui situacija aikštėje kiek aprimo. Tačiau bulgarų persvara labai aiški. Jie kontroliuoja kamuolį net 70 proc. laiko. Taip pat „Ludogorec“ atliko jau 4 smūgius, kai „Sūduva“ į vartus nesmūgiavo nei karto.

Situacija aikštėje nepakito sužaidus ir daugiau negu pusvalandį. „Ludogorec“ ir toliau kontroliavo kamuolį, tačiau nieko pavojingo nekūrė. Tuo tarpu „Sūduvos“ greitos atakos taip pat grėsmės bulgarų vartams neturėjo.

„Ludogorec“ ir vėl buvo arti įvarčio. Tačiau Bulgarijos čempionų futbolininkas L.Saša būdamas maždaug 5 metrus nuo vartų nepataikė galva į greitai skriejusį kamuolį. 

„Sūduvos“ gynyboje ir toliau pylėsi klaidos. Po stipraus perdavimo vienas prieš vartus atsidūrė Cicinho, tačiau vienu lietimu žaidęs gynėjas smūgiavo žymiai per stipriai. 

40-ąją minutę aikštėje pradėjo apsistumdymas. Viskas prasidėjo po to, kai R.Abu Bakras varžovų baudos aikštelėje apsistumdė su vienu iš varžovų. O eidamas link savo vartų jis ir toliau ginčijosi su varžovu. Galiausiais jis ir C.Motis gavo po geltoną kortelę. Neilgai trukus geltoną kortelę užsidirbo ir R.Vėževičius. Futbolininkas akivaizdžiai žaidė į kamuolį ir tik po to kirto varžovui per kojas. Puolėjas kortelę priėmė su ironiška šypsena veide. 

Arbitras pridėjo dvi minutes, bet ir per jas nenutiko nieko ypatingo. Nors ir su keliomis, bet ne visai grubiomis klaidomis gynyboje, "Sūduva" puikiai atsilaikė gynyboje pirmąsias 45-ias rungtynių minutes.

Startinės sudėtys:

„Sūduva“: Ivanas Kardumas, Algis Jankauskas, Radanfah Abu Bakr, Samiras Kerla, Marius Činikas, Ovidijus Verbickas, Povilas Leimonas, Paulius Janušauskas, Karolis Chvedukas, Robertas Vėževičius ir Vaidas Slavickas.

„Ludogorec“: Renanas, Cicinho, Igoris Plastumas, Cosminas Motis, Natanaelis, Lukas Saša, Anicetas Abelis, Svetoslavas Djakovas, Virgilas Midijanas, Claudiu Kaseru ir Wandersonas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.