„Sūduvos“ kelias Europoje baigėsi, tačiau finišuota garbingai

[[ge:lrytas:lrytas:2318429]]

 "Sūduva" baigė pasirodymą Europoje<br> E.Šemioto nuotr.
 "Sūduva" baigė pasirodymą Europoje<br> E.Šemioto nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 24, 2017, 8:27 PM, atnaujinta Aug 24, 2017, 11:20 PM

Suvalkijos sostinėje Marijampolėje ketvirtadienio vakarą buvo karšta. Istoriją sukurti bandė ir dėl patekimo į UEFA Europos lygos grupių etapą „Arvi“ stadione kovojo vietos „Sūduvos“ komanda.

Paskutinis Marijampoliečių barjeras buvo Razgrado „Ludogorec“ klubas iš Bulgarijos, tačiau jis buvo neįkandamas. Rungtynės baigėsi taikiomis lygiosiomis 0:0 ir toks rezultatas džiugesnis buvo svečių komandai, kadangi pirmąsias rungtynes savoje aikštėje  jie buvo laimėję 2:0.

 „Sūduvos“ noras laimėti nedingo visas rungtynes. Pradžioje kiek aktyvesni buvo varžovai, tačiau vėliau aikštės šeimininkai rengė vis drąsesnes atakas. Deja, kad ir kiek buvo stengtasi, įvartis į Bulgarijos čempionų vartus taip ir neįkrito.

Sūduva“ šiose rungtynėse atliko 10 bandymų smūgiuoti į vartus, kai jų varžovai - 9. Į vartų plotą iš marijampoliečių pusės skriejo 4 smūgiai, o varžovų – 1.

Marijampolės klubas kėlė 4 kampinius, o „Ludogorec“ klubas 3. Lietuvos atstovams taip pat pavyko nė karto neatsidurti nuošalėje, kai Bulgarijos čempionai ten pabuvojo keturis kartus.

Nuliūsti dėl neįgyvendintos svajonės „Sūduvos“ klubui nereikėtų. Už puikų pasirodymą Europos lygos atrankoje, iš UEFA bus gauta beveik 900 tūkstančių eurų siekianti premija.

Naudos bus daug, kadangi tokia suma gerokai viršija patį  Marijampolės komandos biudžetą. Dar prieš prasidedant A lygos sezonui, jis siekė apie 600 tūkst. eurų.

Rungtynės:

Antrasis kėlinys:

Žiūrovai buvo triukšmingi, o aikštės šeimininkai vilčių neprarado ir paskutinėmis minutėmis. Net ir per pridėtą laiką buvo nevengta aštrių atakų, tačiau šios vis pasibaigdavo nesėkmingai. Galutinis teisėjo švilpukas fiksavo lygiąsias 0:0, kurios buvo palankios svečių komandai.

Aktyvaus žaidimo banga neatslūgo, o 80-ąją rungtynių minutę po marijampoliečių pakelto kampinio baudos aikštelėje kilo sumaištis. Atrodė, kad kamuolys į vartus gali būti įridentas ir rikošetu, tačiau Bulgarijos komandos gynėjas kamuolį išsmūgiavo tolyn.

Laiko išsigelbėti liko vis mažiau, o tai suprasdamas, Marijampolės klubo treneris per dešimt minučių atliko net tris keitimus. Aikštėje pasirodė Marjanas Altiparmakovski, Robertas Vėževičius ir Povilas Leimonas. 

Marijampolės komanda tarsi supranto, kad trauktis jau nebėra kur. Prasidėjus antrajam kėliniui jų puolimas tapo drąsesnis, o ir atakų jau rengta daugiau. Deja, rezultatas, kad ir kaip to norėta, nesikeitė.

Pirmasis Kėlinys

Vos tik gavusi šansą, „Sūduva“ grėsmę „Ludogorec“ vartams bandė sukelti aukštais perdavimais ir žaidimu antrajame aukšte. Tiesa, bandymai nebuvo labai sėkmingi ir pirmoji rungtynių pusė baigėsi be įvarčių (0:0).

Priartėjus 40-ai rungtynių minutei, sirgalius garsesniais privertė būti drąsus aikštės šeimininkų išpuolis. Aikštės kairiajame krašte surengta aštri ataka, po kurios uždirbtas kampinis. Andro Švrljuga jį pakėlė, dar pabandyta kelis kart smūgiuoti, tačiau priešininkų komandos gynėjai žaidė užtikrintai.

„Sūduva“ šiek tiek atsigavo ir surengė keleta atakų, tačiau jos didesnio pavojaus varžovų vartams nesukėlė. 27-ąją minutę po marijampoliečių klaidos kamuolį patogioje pozicijoje gavo varžovų puolėjas ir atliko labai pavojingą smūgį. Laimei, kamuolys praskriejo šalia kairiojo vartų virpsto.

Pirmosios rungtynių akimirkos prasidėjo aktyvesniu svečių komandos žaidimu. Bulgarijos čempionai jau nuo pirmojo kėlinio pradžios bandė paspausti marijampoliečius, tačiau didelės grėsmės nesukūrė. Dešimtąją minutę geltoną kortelę gindamasis užsidirbo Karolis Laukžemis.

Startinės sudėtys:

„Sūduva“: Ivanas Kardumas; Vaidas Slavickas, Samiras Kerla, Algis Jankauskas, Paulius Janušauskas, Jeremy Manzorro, Karolis Chvedukas, Andro Švrljuga, Aleksandras Zivanovičius, Karolis Chvedukas, Giedrius Matulevičius, Karolis Laukžemis.

„Ludogorec“: Jorge Brounas; Natanaelis, Igoris Plastunas, Cicinho; Lucasas Sasha, Anicetas Abelis, Svetoslavas Djakovas; Jody Lukoki, Wandersonas, Georgi Terzejevas, Vura.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.