„Stumbro“ žaidėjams teko netikėtas rūpestis: susirasti stadioną

Iškovoję pergalę Lietuvos futbolo federacijos (LFF) taurės finale Kauno „Stumbro“ futbolininkai užsitikrino vietą kito sezono UEFA Europos lygos turnyre. Dabar reikia surasti varžyboms tinkantį stadioną.

„Stumbro“ futbolininkai (mėlyni marškinėliai) iškovojo svarbiausią trofėjų.<br>S.Čirbos (LFF) nuotr.
„Stumbro“ futbolininkai (mėlyni marškinėliai) iškovojo svarbiausią trofėjų.<br>S.Čirbos (LFF) nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Karaliūnas ("Laikinoji sostinė")

Oct 2, 2017, 11:34 AM, atnaujinta Oct 2, 2017, 11:37 AM

„Stumbro“ futbolininkams pavyko padaryti tai, ko seniai nesugebėjo nė vienas Kauno klubas, – prasibrauti į tarptautines futbolo varžybas. Kauniečių svajonė mieste išvysti aukšto lygio futbolą kitąmet dar neišsipildys.

Kauno valdžia jau šių metų pabaigoje ketina pradėti griauti netinkamus S.Dariaus ir S.Girėno stadiono statinius.

1936 metais pastatytam stadionui daugybę metų nebuvo lygių visoje šalyje. Pastarąjį kartą šis sporto kompleksas buvo atnaujintas prieš keturis dešimtmečius, dabar jį siekiama prikelti naujam gyvenimui.

Projektui numatyta išleisti 25 mln. eurų. Tuomet S.Dariaus ir S.Girėno stadionas taps šiuolaikiškiausia arena šalyje.

Per sporto varžybas jame tilps 15 tūkst. žmonių, koncertų – dvigubai daugiau.

Baigti darbų nėra vilčių

2018-ųjų vasarą kauniečiams teks susigrumti Europos lygos turnyre ir jau tikrai aišku, kad pagrindinio miesto stadiono atnaujinti iki šio laiko nepavyks. Jei neatsiras nenumatytų kliūčių, futbolininkai ant vejos galės išbėgti metais vėliau – 2019-ųjų viduryje.

„Apmaudu, kad negalėsime rungtyniauti Kaune. Tokios rungtynės išjudintų visą miesto futbolo bendruomenę, suburtume didesnį būrį aistruolių“, – kalbėjo „Stumbro“ prezidentas Sergejus Slyva.

Anot jo, „Stumbras“ namų rungtynes žais LLF stadione Vilniuje arba Marijampolėje.

S.Slyva įsitikinęs, kad nei Nacionalinės futbolo akademijos (NFA), nei kito Kaune esančio stadiono neįmanoma pritaikyti tarptautinėms varžyboms.

Prezidentas nuspėjo baigtį

Praėjusį savaitgalį Panevėžyje vykusiame LFF taurės finale Vilniaus „Žalgirio“ futbolininkai buvo priversti pripažinti Kauno „Stumbro“ pranašumą.

Pergalę kauniečiai iškovojo minimaliu skirtumu 1:0, o vienintelį rungtynių įvartį 85-ąją minutę pelnė po keitimo pasirodęs Nasro Boucharebas.

„Stumbrui“ tai yra pirmasis toks komandos titulas per visą klubo gyvavimo istoriją. Tuo metu „Žalgiris“ taurę savo rankose turėjo šešerius metus iš eilės.

Po pergalės komandos treneris Mariano Barreto atskleidė, kad prieš tris savaites klubo vadovai ir futbolininkai buvo susitikę su Portugalijos prezidentu Marcelo Rebelo de Sousa ir jis neabejojo kauniečių pergale.

M.Barreto, keli jo pagalbininkai trenerių štabe ir dalis futbolininkų yra portugalai, todėl Portugalijos prezidentas sumanė su jais pabendrauti lankydamas Lietuvoje tarnaujančius Portugalijos karius.

„Mes laimėjome, nes buvome geresni“, – gerų žodžių jauniesiems „Stumbro“ futbolininkams negailėjo M.Barreto.

Pasinaudojo varžovų nuopuoliu

Klubo prezidentas S.Slyva prisipažino netikėjęs, kad kauniečiai LFF taurės finale gali nugalėti sostinės „Žalgirį“.

„Mes dar iki galo nesuvokėme, kokį laimėjimą pasiekėme“, – svarstė S.Slyva. Pasak jo, pergalė smarkiai pagerino visos komandos nuotaiką ir sutelkė ją likusioms kovoms A lygoje. Joje kauniečiai dar negali pasigirti stulbinamais laimėjimais.

Klubo prezidento nuomone, po pasirodymo tarptautinėje arenoje Vilniaus „Žalgiriui“ buvo sunku sugrįžti į vietos varžybas. Tai įrodė itin sunkiai vykusi dvikova su Utenos „Uteniu“.

„Žalgiris“ patyrė savotišką nuosmukį, ir mes juo pasinaudojome“, – kalbėjo S.Slyva.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.