Lietuvos futbolo liūnas: mačo arbitras smaugė ir mušėsi su septyniolikmečiu žaidėju

Lietuvos futbole – skandalas. Pirmosios devyniolikmečių žaidėjų lygos rungtynės tarp Kauno „Stumbro“ ir Vilniaus „Žalgirio“  futbolininkų neišlaikė teisėjo nervai – šis, pasibaigus rungtynėms, susikibo su kauniečių vartininku 17 metų Tadu Giraičiu.

 Rungtynių teisėjas Saulius Dirda<br> alfredaspliadis.com nuotr.
 Rungtynių teisėjas Saulius Dirda<br> alfredaspliadis.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

sportas.info inf.

Oct 2, 2017, 2:29 PM, atnaujinta Oct 2, 2017, 2:38 PM

Teisėjo Sauliaus Dirdos, dirbusio ir LFF taurės finale tarp Vilniaus „Žalgirio“ ir Kauno „Stumbro“, konfliktas su Kauno komandos futbolininkais prasidėjo dar pirmajame kėlinyje.

Rungtynėse žaidęs „Žalgirio“ ekipos narys pasakojo, kad jų varžovai nuo pirmų minučių turėjo daug priekaištų arbitrui, tačiau šis į juos stengėsi nereaguoti.

Pikti komentarai teisėjo atžvilgiu tik intensyvėjo, o po pirmojo kėlinio kauniečiai jau buvo atsilikę 0:7.

Kaip teigia „Žalgirio“ futbolininkas, teisėjas S. Dirda į Kauno futbolininkų replikas atsakinėjo nepagarbiomis frazėmis. „Tu, kaimieti, pažiūrėk į rezultatą“, „Žaisti išmok, tada kalbėsim“, „Po rungtynių galėsim vienas prieš vieną išsiaiškint“, – tokias ir panašias teisėjo replikas teigia girdėjęs rungtynėse žaidęs Vilniaus komandos atstovas.

Bet svarbiausias ir nemaloniausias veiksmas prasidėjo iškart nuaidėjus finaliniam rungtynių teisėjo švilpukui, skelbusiam vilniečių pergalę 9:1. „Stumbro“ vartininkas T. Giraitis suskubo priekaištauti S. Dirdai. Šis, savo ruožtu, dar būdamas aikštėje, mėgino įspirti futbolininkui, tačiau nepataikė. Galiausiai teisėjas S. Dirda stvėrė T. Giraitį už gerklės ir kelis kartus papurtė.

Tačiau tuo viskas nesibaigė. Jau keliaujant į rūbinę, T. Giraitis, „Žalgirio“ futbolininko teigimu, nutarė dar kartą įžeisti rungtynių arbitrą žodžiais „Tu, senas py**re, teisėjauti nemoki“. Šią repliką lydėjo ir daugiau rusiškų keiksmažodžių.

Teisėjas S. Dirda skolingas neliko – dar kartą puolė „Stumbro“ vartininką. Šįkart susikibę rungtynių dalyviai parvirto ant žemės ir keliolika sekundžių kumščiavosi. Galiausiai, juos išskyrė Kauno komandos treneriai. Muštynes stebėjo ir abiejų ekipų futbolininkai.

Lietuvos futbolo teisėjų asociacijos prezidentas Sergėjus Sliva vyresnysis situacijos nekomentuoja. „Aš dabar atskridau į Maltą ir apie nieką su nieko nekalbėsiu“, – nukirto S. Sliva ir padėjo ragelį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.