Demonstratyvus „Barcelona“ žingsnis – klubas užsidarys antradieniui

Po sekmadienį surengto Katalonijos referendumo, kuriuo regionas siekė atsiskirti nuo Ispanijos, savo poziciją išreiškė „Barcelona“ futbolo klubas.

 J.Bartomeu.<br> AFP/Scanpix
 J.Bartomeu.<br> AFP/Scanpix
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 3, 2017, 2:05 PM, atnaujinta Oct 3, 2017, 2:06 PM

Jie prisijungė prie antradienį vykstančios demonstracijos ir vieną dieną nevykdys jokios veiklos – įskaitant administracinį darbą ir futbolininkų treniruotes.

Tokį sprendimą pasitarime priėmė „Barcelona“ klubo valdyba.

„Jei Katalonija pasieks nepriklausomybę, klubas spręs, kurią lygą pasirinkti. Dabar mums yra sunkus metas ir su didele pagarba bei ramybe žiūrime į ateitį“, – kalbėjo klubo prezidentas Josepas Bartomeu.

Katalonijoje vykęs referendumas dėl regiono nepriklausomybės buvo palydėtas didžiuliais protestais, žiauriu balsuotojų tramdymu ir sužeidimais. 

Ispanijos centrinė vyriausybė ir teismai šį referendumą pripažino prieštaraujančiu Konstitucijai, nors Katalonijos lyderis Carlesas Puigdemont'as pirmadienį pareiškė, kad jo regionas laimėjo teisę atsiskirti nuo Ispanijos.

Nacionalinė Ispanijos policija panaudojo jėgą, bandydama patekti į balsavimo pastatus. Pranešama, kad buvo sužeista daugiau nei 800 žmonių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.