Akimirka iki siaubo: Paryžiuje prieš rungtynes aptikta bomba, sulaikytas ekstremistas

Savaitgalį Paryžiuje policijai pavyko užkirsti kelią nelaimei. Paaiškėjo, kad netoli „Parc des Princes“ stadiono, prieš „Paris Saint Germain“ rungtynes, buvo rastas sprogmuo. 

 Paryžiuje netoli stadiono buvo aptiktas sprogmuo.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Paryžiuje netoli stadiono buvo aptiktas sprogmuo.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 4, 2017, 5:01 PM

Paryžiaus policija jau sulaikė penkis įtariamuosius, tarp kurių – ir vienas pareigūnams žinomas ekstremistas. 

Sprogmuo buvo pagamintas iš keturių dujų cilindrų, kuriuos supo benzinas. Jis buvo aptiktas likus valandai iki PSG komandos rungtynių su Bordo „Girondins“ ekipa. Mačą stebėjo beveik 50 tūkstančių sirgalių.

Prie dujų cilindrų buvo pritaisytas mobilusis telefonas, kuris galėjo įplieksti ugnį ir sukelti sprogimą. 

„Prietaisas buvo išmirkytas benzine. Jį aptiko vietinis žmogus. Prietaisas buvo prie stadiono esančio namo pašonėje“, – rašė „Daily Mail“.

Prancūzijos vidaus reikalų ministras Gerard'as Collombas patvirtino, kad vienas iš sulaikytųjų buvo žinomas pareigūnams. Jis buvo įtrauktas į specialų sąrašą, kuriame radikalai, galintys kelti grėsmę. 
G.Collombas atskleidė, kad šis radikalas galėjo pasinaudoti antrininku ar tiesiog į jį šiek tiek panašiu žmogumi, kad supainiotų jį sekusius agentus.

„Kai ką nors seki, visada atsiranda pagalbininkas, kuris padeda žmogui, esančiame tame sąraše. Bandymas susprogdinti pastatą prabangiame rajone tik rodo, kad niekas nėra saugus. Tai rodo, kad tai gali nutikti bet kur Prancūzijoje“, – kalbėjo G.Collombas.

Aptikus bombą specialistai ją neutralizavo. Ši informacija buvo paviešinta tik antradienį, kai antiteroristinės pajėgos surengė reidus Paryžiaus rajonuose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.