Edgaras Jankauskas apie Maltos rinktinę: „Jie pajėgūs pridaryti nemalonumų“

Lietuvos futbolo rinktinė pirmadienį susirinko Maltoje ir surengė pirmąją treniruotę prieš artėjančias 2018-ųjų pasaulio čempionato F grupės atrankos rungtynes su Maltos atstovais.

Lietuvos futbolo rinktinė,treniruotė.Edgaras Jankauskas<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Lietuvos futbolo rinktinė,treniruotė.Edgaras Jankauskas<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Edgaras Jankauskas<br>T.Bauro nuotr.
Edgaras Jankauskas<br>T.Bauro nuotr.
Lietuvos futbolo rinktinės treniruotė.Edgaras Jankauskas<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Lietuvos futbolo rinktinės treniruotė.Edgaras Jankauskas<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Lietuvos futbolo rinktinė,treniruotė.Edgaras Jankauskas<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Lietuvos futbolo rinktinė,treniruotė.Edgaras Jankauskas<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Oct 5, 2017, 12:35 PM, atnaujinta Oct 5, 2017, 2:48 PM

Atskridus į Maltą rinktinės treneriui Edgarui Jankauskui teko prisiminti futbolininko duoną – jį pasitiko autografų medžiotojas, kuris buvo pasiruošęs ir nemažai istorinių nuotraukų, ir Lietuvos rinktinės marškinėlius.

Maltoje komanda treniravosi tris dienas. Vienoje šilčiausių Europos valstybių karščio nualintos aikštės nepaliko gero įspūdžio mūsų rinktinės saugui Arvydui Novikovui.

„Įspūdis apie aikštę nelabai geras. Visgi žinome, jog čia futbolo lygis nėra aukščiausias. Tačiau turime, ką turime, reikia treniruotis čia, – konstatavo A.Novikovas ir prabilo apie svarbesnę temą: – Turėsime grįžti prie pastarųjų rungtynių vaizdo analizės. Nesinori to daryti, bet reikės išanalizuoti klaidas rungtynėse su slovėnais.“ Mūsų šalies ekipa išvykoje nesugebėjo pasipriešinti Slovėnijai ir krito net 0:4.

Anot A.Novikovo, lietuviai pirmose rungtynėse namie su Malta, kurias laimėjo 2:0, jau įrodė, jog yra stipresni, tačiau tai teks įrodyti iš naujo. Tuo labiau kad mūsiškiams nepavyksta išbristi iš nesėkmingo ruožo – atrankoje mūsų šalies futbolininkai pralaimėjo 5 mačus iš eilės ir tik prieš metus džiaugėsi pergale prieš būtent maltiečius.

„Dabar esame duobėje. Reikia laimėti, ir pasitikėjimas savimi grįš. Reikia atsitiesti prieš save, prieš žiūrovus, – kalbėjo saugas. – Varžovai taip pat yra parodę, kad gali žaisti. Todėl stengsimės juos palikti be kamuolio. Reikia išnaudoti progas, kurias susikursime.“

Vis dėlto Lietuvos rinktinė stengsis iškovoti ilgai lauktą pergalę.

„Akcentuojamas puolimas – kad prasiveržę aikštės kraštais perduotume kamuolį į baudos aikštelę ir pelnytume įvartį. Malta yra kovinga ir nepasiduodanti komanda, nors ir negali pasigirti dideliu meistriškumu“, – kalbėjo saugas Vykintas Slivka.

Mūsų rinktinės treneris E.Jankauskas džiaugėsi naudingomis treniruotėmis.

„Manau, kad tikrai gerai išnaudojome tą laikotarpį, kurį turėjome. Pasiruošėme maksimaliai, kiek leido galimybės. Maltoje turėjome tris treniruotes, įskaitant tą dieną, kai mes čia atvykome. Liko viską vainikuoti geru žaidimu ir teigiamu rezultatu. Varžovas yra daugiau gynybinio stiliaus komanda, kuri remiasi penkiais gynėjais. Jie tikrai moka žaisti ir rungtynėse Vilniuje jautėme, jog ši ekipa gali kažką sukurti. Jei šiek tiek atsipalaiduosime, jie tikrai yra pajėgūs pridaryti mums nemalonumų, pelnyti įvarčių. Reikės daug fizinių ir psichologinių jėgų. Lengvų priešininkų mes jau nebeturime ir, ko gero, artimiausiu metu neturėsime, todėl turime su visa jėga ir atsidavimu pradėti rungtynes, taip pat jas užbaigti. Kai žaidžia tokio pat lygio komandos, mačas yra klampus, abi ekipos žino, kad įmušti nėra lengva.

Aikštės būklė tikrai neturi būti priežastis ar pasiteisinimas. Aišku, maltiečiai čia bus pripratę labiau žaisti, nes mūsiškiai dažniau rungtyniauja ant dirbtinės dangos“, – kalbėjo E.Jankauskas. Lietuviai jau buvo nudegę su Maltos rinktine: 2015-aisiais kontrolinį mačą žaidusi Igorio Pankratjevo vedama mūsų šalies ekipa net 0:2 nusileido Maltai.

Lietuvos ir Maltos rinktinių dvikova vyks ketvirtadienį 21 val. 45 min. „Ta' Qali“ nacionaliniame stadione. Rungtynių transliacija – tiesiogiai per LRT televiziją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.