Nepilnametį smaugęs Lietuvos futbolo teisėjas palieka darbą

Lietuvos futbolo teisėjų asociacija (LFTA) viešai išplatino Sauliaus Dirdos laišką, kuriame jis atsiprašė šalies futbolo bendruomenės ir paskelbė, kad palieka savo darbą. Lietuvos futbole gerai žinomas S.Dirda per spalio 1 dieną vykusias rungtynes susikivirčijo, o tada susimušė su jaunu vartininku.

 S.Dirda paliko darbą.<br> alfredispliadis.com nuotr.
 S.Dirda paliko darbą.<br> alfredispliadis.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-10-05 16:13

Galiausiai Nacionalinės kategorijos teisėjas puolė smaugti Kauno „Fenikso“ ekipos vartininką 17-metį Tadą Giraitį. 

Incidentas įvyko per Kaune per Lietuvos I lygos (iki 19 metų) rungtynes tarp Kauno „Fenikso“ ir to paties miesto „Stumbro“ ekipų.

„Man labai gėda ir gaila, kad jog taip atsitiko. Aš tai puikiai suprantu ir manau, jog futbolo teisėjas neturėtų taip elgtis, kaip aš pasielgiau. Pripažįstu tai ir todėl nusprendžiau priimti sprendimą – baigti futbolo teisėjo karjerą“, – laiške rašė S.Dirda. 

LFTA prezidento Sergejaus Slivos sprendimu po šio konflikto Saulius Dirda buvo suspenduotas, atšaukti visi jo turėti teisėjo paskyrimai. Taip pat 2017.10.04 dieną gautas oficialus Sauliaus prašymas anuliuoti jo teisėjo licenciją. Šis klausimas bus svarstomas artimiausiame LFTA prezidiumo posėdyje. 

Pateikiame visą S.Dirdos laišką: 

„Aš, Saulius Dirda, noriu atsiprašyti futbolo bendruomenės, Lietuvos futbolo teisėjų asociacijos prezidento Sergejaus Slivos ir Lietuvos futbolo federacijos prezidento Tomo Danilevičiaus, kurio vardas buvo paminėtas dėl šio įvykio ir kuris sukėlė neigiamą reakciją Lietuvos futbolo pasaulyje.

Man labai gėda ir gaila, jog taip atsitiko. Aš tai puikiai suprantu ir manau, jog futbolo teisėjas neturėtų taip elgtis, kaip aš pasielgiau per Lietuvos vaikų ir jaunių U-19 I lygos pirmenybių rungtynes Kaune, spalio 1 dieną. Manau, jog futbolo teisėjas, ar jis būtų ką tik pradėjęs teisėjauti ar sukaupęs didelę patirtį, negali taip elgtis rungtynių metu. 

Futbolo teisėjas privalo būti pavyzdys kitiems, laikytis garbingo žaidimo ir etikos taisyklių, o aš šią ribą gerokai peržengiau. Pripažįstu tai ir todėl nusprendžiau priimti sprendimą – baigti futbolo teisėjo karjerą.

Taip pat norėčiau atsiprašyti savo kolegų teisėjų, nes dėl tokio mano poelgio buvo suterštas futbolo teisėjų vardas. Labai dėl to apgailestauju.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.