Graudi futbolo realybė: įvartį praleidusi Lietuvos rinktinė neįveikė Maltos

[[ge:lrytas:lrytas:2865300]]

 Lietuvos rinktinė nuo praėjusių metų nėra patyrusi pergalės skonio.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Lietuvos rinktinė nuo praėjusių metų nėra patyrusi pergalės skonio.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 5, 2017, 9:40 PM, atnaujinta Oct 6, 2017, 12:10 AM

Arba Edgaras Jankauskas prikalbėjo, arba Lietuvos futbolo lygis šiandieną tiesiog toks. Vienas iš šių variantų – paprasčiausias Lietuvos rinktinės rezultato Maltoje paaiškinimas. Nuo praėjusių metų lapkričio mėnesio pergalės skonio nejutusi Lietuvos rinktinė ketvirtadienį gavo skambų antausį Maltoje – šeimininkai įmušė pirmieji ir lietuviai buvo priversti kovoti dėl lygiųjų. 

Bent jau tai pavyko – Lietuvos ir Maltos rungtynės baigėsi 1:1, bet nė vienas futbolininkas, sirgalius ar treneris nesidžiaugė skaudžiais skaičiais. 

Lietuvos rinktinei 2018 metų pasaulio čempionato atrankoje liko žaisti tik su Anglijos futbolininkais, tad E.Jankausko pirmasis ciklas prie komandos vairo bus pažymėtas kruvinu keliu.

Jeigu Vilniuje sekmadienį neįvyks stebuklas, E.Jankauskas bus iškovojęs vos vieną pergalę ir ši pasiekta pernai prieš nykštukinę Maltos rinktinę. Tada Lietuvos rinktinė šventė pergalę 2:0, bet šįkart reikalai klostėsi gerokai sunkiau. 

E..Jankauskas dar prieš rungtynes pareiškė: „Lygiosios su Malta? Tai teigiamas rezultatas. Tokia realybė.“ 

Ir jo žodžiai tapo realybe. 

Dar 23 minutę Andrei Agius itin tolimu smūgiu pričiupo nepasiruošusį Emilijų Zubą. Maltos rinktinei tai buvo vos trečiasis įvartis per visą pasiruošimo ciklą. 

Lietuviai ilgai spaudė savo varžovus, o išlyginamąjį įvartį 53 minutę įmušė Vykintas Slivka, atgaivinęs sirgalių viltį, kad gėdos nebus. 

Lietuvos rinktinė spaudos Maltos futbolininkus, kurie atsitraukė arčiau savo vartų, bet ilgą laiką nenaudoti ginklai tiesiog neveikė. 

Lietuvos rinktinė nuo tada, kai paskutinį kartą šventė pergalę – lapkričio 11 dienos – praleido 15 įvarčių, o įmušė tik vieną kartą. 

V.Slivkos smūgis į Maltos vartus buvo antrasis, tačiau jo taiklus smūgis puolėjų neįkvėpė. 

E.Jankauskas netgi išmėgino nuo spalio rinktinėje dėl traumos nežaidusį Luką Spalvį, kuris į aikštę žengė likus žaisti šiek tiek daugiau nei 15 minučių. 

Rungtynės, kuriose pergalė buvo kone privaloma, siekiant išsaugoti bent paskutinę kruopelę lietuviško futbolo įvaizdžio, klostėsi nepalankiai. 

Maltos rinktinė dar turėjo progą įmušti, bet gerai sužaidė E.Zubas, o lietuviai savo progų taip ir liko neišnaudoję.

Per 9 turus Lietuvos rinktinė praleido 19 įvarčių, įmušė 7 kartus ir sąskaitoje turi 6 taškus. 

Sekmadienį E.Jankausko komanda Vilniuje susitiks su Anglijos futbolininkais. 

Lietuvos rinktinė 2018 metų pasaulio čempionato atrankos ciklą pradėjo gražiu futbolu. Lietuvos rinktinė pirmavo, bet 2:2 sužaidė su Slovėnija, o tada išvykoje išsiveržė į priekį prieš Škotiją, bet šie spėjo išlyginti rezultatą. 

Po pergalės prieš Maltos komandą lietuvių kreivė drastiškai krito žemyn.

Nuo to laiko Lietuvos rinktinė per atrankos rungtynes 0:4, o tada ir 1:2 nusileido Slovakijai, 0:2 pralaimėjo Anglijai. 0:3 – Škotijai ir 0:4 Slovėnijai. 

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.