Anglijos futbolo žvaigždžių viešnagės Vilniuje užkulisiai – patikrintas viešbutis ir mėsainiai

Šeštadienį Vilniaus oro uoste Anglijos futbolo rinktinės žvaigždžių lauksiantys sirgaliai didelių vilčių gali nepuoselėti. Visiškas privatumas – vienas iš pagrindinių būsimų lietuvių varžovų reikalavimų. 

 Anglijos rinktinė apsistos pačiame Vilniaus centre.<br> AFP/Scanpix
 Anglijos rinktinė apsistos pačiame Vilniaus centre.<br> AFP/Scanpix
 „Kempinski“ viešbutis.<br> AFP/Scanpix
 „Kempinski“ viešbutis.<br> AFP/Scanpix
 G.Southgate'as.<br> AFP/Scanpix
 G.Southgate'as.<br> AFP/Scanpix
 Anglijos futbolininkai Lietuvoje viešėjo 2015-aisiais.<br> AFP/Scanpix
 Anglijos futbolininkai Lietuvoje viešėjo 2015-aisiais.<br> AFP/Scanpix
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Oct 6, 2017, 8:20 PM, atnaujinta Oct 6, 2017, 8:49 PM

Anglijos rinktinė užsakomuoju reisu Lietuvą pasieks dieną prieš pasaulio čempionato atrankos rungtynes, kurios įvyks sostinės LFF stadione. 

Lietuvoje praleis dvi naktis 

Kaip ir per pastarąją viešnagę 2015-aisias, šį šeštadienį Garetho Southgate'o treniruojama rinktinė oro uostą paliks tiesiai iš lėktuvo sėdę į specialiai jiems užsakytą autobusą. 

„Buvo specialių reikalavimų dėl transporto, nes į Vilnių atvažiuoja pakankamai didelė delegacija – apie 30 žmonių“, – aiškino LFF Varžybų ir renginių skyriaus vadovas Maksimas Bechterevas. 

Iš trijų LFF pasiūlytų viešbučių, kuriuos dar liepos mėnesį apžiūrėjo Anglijos futbolo federacijos atstovai, jie pasirinko prieš dvejus metu jau išbandytą „Kempinski“. Jame futbolininkai iš viso praleis dvi naktis. 

„Daugiausia dėmesio skirta saugumui – prašoma, kad autobusas privažiuotų kuo arčiau viešbučio, o jo viduje būtų mažai sąlyčio su kitais gyventojais“, – sakė M.Bechterevas. 

Tiesa, Anglijos rinktinės spaudos konferenciją žiniasklaidai nuspręsta rengti kitame, taip pat Vilniaus centre esančiame „Novotel“ viešbutyje. Būtent čia tiesiai iš oro uosto vyks anglų treneris G.Southgate'as. 

Tarp kitų Lietuvos varžovų reikalavimų – detalūs nurodymai dėl maisto iškart po sekmadienio rungtynių. 

„Į meniu įeina ir greitas maistas, ir tam tikri specialūs patiekalai treneriams bei personalui. Kaip ir visur, žaidėjai mėgsta greitąjį maistą – mėsainius, tortilijas – o treneriai valgys rimčiau“, – pasakojo M.Bechterevas. 

LFF atstovas užtikrino, jog nors visi anglų reikalavimai didesni nei anksčiau Lietuvoje viešėjusių Slovėnijos ar Maltos futbolininkų, jie nėra pernelyg išskirtiniai.

Saugumui – didelis dėmesys 

Dar vienas rungtynes organizuojančios LFF galvos skausmas – Vilnių užplūdę Anglijos rinktinės sirgaliai. Prognozuojama, jog rungtynėse jų bus beveik du tūkstančiai.

Anot už rungtynių saugumą atsakingo LFF atstovo Lauryno Zibolio, turint didesnį stadioną, svečių galėtų būti kur kas daugiau. 

„Pagrindinis tokio dydžio rungtynių iššūkis yra tai, kad sunku patenkinti bilietų poreikį. Kadangi negalime varžovų sirgaliams jų skirti pakankamai, šie kartais siekia rasti vietą lietuvių sektoriuje“, – pasakojo jis. 

L.Zibolis neabejojo, jog tarp Lietuvos rinktinės gerbėjų įsimaišiusių anglų bus ne vienas, tačiau visiškai kontroliuoti situacijos – neįmanoma. 

„Gali būti sirgalių, kurie atvyks išvis neturėdami bilietų. Prieš šias rungtynes su bilietų platintojais nuspręsta internetu prekiauti tik lietuviškomis bankų kortelėmis.  

Aišku, yra techninių galimybių šį dalyką apeiti, bet tai nelengva. O kontroliuoti, kiek bilietų bus perpirkta iš lietuvių, negalime“, – teigė L.Zibolis. 

Pagrindinei anglų sirgalių miniai stadione skirta visa pietinė tribūna, kuri bus atitverta ir prižiūrima apsaugos darbuotojų. 

Rungtynių metu dirbs maždaug 130 saugos tarnybos ir 150 policijos pareigūnų, bus ribojamas eismas Stadiono ir Liepkalnio gatvėse.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.