Čempionų lygoje – Anglijos ir Italijos čempionatų lyderių mūšis

Futbolo gerbėjai šią savaitę nenuobodžiaus. UEFA Čempionų lygoje antradienį ir trečiadienį vyks keletas kvapą gniaužiančių rungtynių. 

 Čempionų lygoje laukia daug intriguojančių kovų<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Čempionų lygoje laukia daug intriguojančių kovų<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 17, 2017, 4:38 PM, atnaujinta Oct 17, 2017, 6:40 PM

Didžiausią susidomėjimą kelia „Mancester City“ ir „Napoli“ be Madrido „Real“ ir Londono „Tottenham Hotspur“ susirėmimai.

„City“ ir „Napoli“ šiuo metu pirmauja atitinkamai Anglijos ir Italijos čempionatuose – abi komandos demonstruoja fantastišką sportinę formą.

F grupėje „miestiečiai“ triumfavo abiejose dvikovose ir turi šešis taškus, o kartą suklupusi Neapolio ekipa surinko tris. Tiek pat yra ir Donecko „Šachtar“ kraityje. Roterdamo „Feyenord“ pralaimėjo abu mačus.

„Napoli“ treneris Maurizio Sarri tvirtino, kad „City“ šiuo metu yra pajėgiausia komanda Europoje. Klubai tarpusavyje yra kovoję tik du kartus. Sykį nugalėjo Italijos ekipa, o viena akistata baigėsi taikiai.

H grupėje „Real“ ir „Tottenham Hotspur“ sukaupė maksimalų taškų skaičių – po šešis. Įdomu tai, kad abu varžovus – Nikosijos APOEL ir Dortmundo „Borussia“ klubus – Ispanijos ir Anglijos milžinai nugalėjo vienodu rezultatu – 3:0 ir 3:1.

Šeimininkams dėl traumos negalės padėti buvęs „Spurs“ žaidėjas Garethas Bale‘as. 

Tarpusavio akistatose tvirtai pirmauja „Real“, kuris Londono futbolininkus paklupdė tris kartus, o vienoje dvikovoje užfiksuotos lygiosios. 2011-2012 m. sezone komandos santykius aiškinosi santykius ketvirtfinalyje. Tuomet Anglijoje „Real“ įveikė varžovus 1:0, o savo aikštėje – 4:0.

Madrido klubas namie Čempionų lygos grupių rungtynių nepralaimi nuo 2009 metų spalio! Per tą laiką „karaliai“ šventė net 21 pergalę, dvejos rungtynės baigėsi taikiai. Apskritai elitiniame žemyno turnyre, įskaitant ir rungtynes svečiuose, „Real“ per 21 mačą patyrė vos vieną nesėkmę.

„Spurs“ strategas Mauricio Pochettino mano, kad „Real“ yra stipriausias klubas pasaulyje. Tačiau svečiai kelti baltos vėliavos nesirengia. Pastaruoju metu įvarčius nuolat štampuoja jų lyderis Hary Kane‘as. Jis per du mačus jau pelnė penkis ir yra rezultatyviausias turnyro futbolininkas. „Real“ asas Cristiano Ronaldo įmušė keturiskart.

Vietos frontuose ekipoms sekasi kiek prasčiau. Ispanijos ir Anglijos pirmenybėse „Real“ bei „Tottenham Hotspur“ užima trečiąją vietą.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.