Skandalas „Atlante“: žaidėjams – rimti vadovų kaltinimai

Lietuvos futbolo A lygoje tęsiasi karštos lenktynės tarp Vilniaus „Žalgirio“ ir Marijampolės „Sūduvos“, tačiau ši kova dabar atsidūrė antrajame plane. 

 Pasak futbolas.lt, V.Lekevičius kreipėsi į prokuratūrą ir apkaltino Klaipėdos klubo žaidėjus pardavus rungtynes.<br> lrytas.lt montažas.
 Pasak futbolas.lt, V.Lekevičius kreipėsi į prokuratūrą ir apkaltino Klaipėdos klubo žaidėjus pardavus rungtynes.<br> lrytas.lt montažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 31, 2017, 3:55 PM, atnaujinta Oct 31, 2017, 7:40 PM

Futbolas.lt pranešė, kad Klaipėdos „Atlanto“ generalinis direktorius Vacys Lekevičius apkaltino savo futbolininkus pardavus rungtynes. 

54 metų buvęs futbolininkas „Atlanto“ žaidėjus kaltina tyčia pralaimėjus Vilniaus „Žalgiriui“ 0:3 per praėjusios savaitės rungtynes. 

Pasak futbolas.lt, „Atlanto“ futbolininkus jau pasiekė įspėjamieji raštai, o klubas kreipėsi į prokuratūrą. 

Tačiau futbolas.lt iškart iškėlė versiją, kad V.Lekevičius su „Atlanto“ vadovybe bando gudrauti.

„Pasak portalą pasiekusios informacijos, neturinti pinigų klubo vadovybė tokiu būdu nusprendė pataupyti“, – rašo futbolas.lt. 

Lrytas.lt pabandžius susisiekti su pačiu V.Lekevičiumi, telefono ragelyje buvo girdėti tik signalas. Uostamiesčio klubo vadovas į skambučius neatsakinėjo visą dieną.

Klubas informaciją apie kreipimąsi į prokuratūrą paneigė

Klaipėdos komanda reagudama į įvykius antradienio pavakarę išplatino pranešimą, kuriame teigiama, esą buvo gauta informacija iš lošimų priežiūros tarnybos, o klubas nešvarių žaidimų netoleruoja, todėl tirs situaciją. Tiesa, informacija apie kreipimąsi į prokuratūrą buvo paneigta.

„Klubo viduje yra atliekamas tyrimas. Apie gautą informaciją iš Lošimų priežiūros tarnybos ir apie atliekamą tyrimą klubo susirinkime buvo informuoti „Atlanto“ žaidėjai.

Jei informacija pasitvirtins, „Atlanto“ futbolo klubas kreipsis į kompetentingas institucijas – Lietuvos futbolo federaciją, ikiteisminio tyrimo institucijas. Klubas paneigia sklindančią informaciją, jog jau kreipėsi į prokuratūrą.

„Atlanto“ futbolo klubas buvo, yra ir bus už sąžiningą futbolą, netoleruos klubo žaidėjų dalyvavimų totalizatoriuose arba lažybose", – buvo rašoma pranešime.

LFF pagrindo įtarimams neturi

Į pasklidusią informaciją dėmesį atkreipė ir Lietuvos futbolo federacija (LFF). Jos atstovai išplatino pranešimą, kur teigiama, kad LFF neturi pagrindo įtarimams dėl galimo nesąžiningo elgesio.

„Atsižvelgiant į viešumoje pasirodžiusią informaciją atkreipiame dėmesį, jog LFF Sąžiningo žaidimo skyriaus ir tarptautinių partnerių šiuo metu turima informacija nesuteikia pagrindo įtarti galimus sąžiningo žaidimo pažeidimus minėtose rungtynėse.

Taip pat pažymime, jog Klaipėdos „Atlantas“ nėra LFF pateikęs informacijos dėl galimų sąžiningo žaidimo pažeidimų. 

Savo ruožtu LFF ragina „Atlanto“ klubą pasidalinti turima informacija pagal LFF taisyklėse nustatytą tvarką", – rašoma pranešime.  

Šiuo metu Lietuvos futbolo A lygos viršūnėje yra Marijampolės „Sūduva“. Marijampolės klubas rimtai nusitaikė į čempionų titulą, tačiau „Žalgiris“ savo rankose turi visas kortas. Jeigu komanda laimės visus likusius mačus, tuomet ir apgins čempionų titulą, tačiau kluptelėjimas viską gali gerokai apversti.

„Žalgirio“ komandai dar liko sužaisti keturis mačus. Tarp jų – ir rungtynės su „Sūduva“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.