Ispanijoje – dėmesys Lietuvai: „Barcelona“ žvaigždė prakalbo apie patirtą rasizmą

Nedažnai tenka išgirsti, kuomet apie Lietuvą kalba garsūs pasaulio sportininkai iš garsių klubų tokių kaip futbolo komanda „Barcelona“. Tačiau tam tikrais atvejais atrodo, kad geriau tokio dėmesio mūsų šaliai ir nebūtų.

 Paulinho prakalbo apie Lietuvoje patirtas rasizmo užuomazgas<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Paulinho prakalbo apie Lietuvoje patirtas rasizmo užuomazgas<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Paulinho atsovauja Brazilijos rinktinei<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Paulinho atsovauja Brazilijos rinktinei<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2017-11-10 17:58, atnaujinta 2017-11-10 18:50

Lietuvoje prieš dešimtmetį profesionalaus futbolininko karjerą pradėjęs „Barcelona“ ir Brazilijos rinktinės žaidėjas Paulinho viešai pasipasakojo apie Lietuvoje patirtas rasizmo apraiškas, o apie tai netruko parašyti Ispanijos žiniasklaida.

„Paulinho: Lietuvoje patyriau rasizmą“, – straipsnio antraštėje skelbia didžiausias Ispanijos sporto portalas „Marca“.

Brazilas su žiniasklaida pasidalijo įspūdžiais, kaip jam teko atstovauti net aštuoniems skirtingiems klubams ir žaisti trijuose skirtinguose žemynuose. Apie Lietuvą jis atsiliepė iš neigiamos pusės.

„Kai man buvo šešiolika, rizikavau, nes norėjau padėti savo šeimai ir išvykau žaisti į Lietuvą bei Lenkiją. Lietuvoje teko patirti rasizmo užuomazgų. Tokia buvo patirtis, tačiau dabar jaučiuosi subrendęs“, – Paulinho mintis citavo „Marca“, kurias jis išsakė „Barcelona“ žurnalui.

Brazilas daugiau į detales nesileido, tačiau tai ne pirmas kartas, kai apie Lietuvą atsiliepiama neigiamai. Apie nemalonumus Lietuvoje jis buvo kalbėjęs jau ankstesniuose interviu, kur buvo teigęs, kad iš tribūnų girdėdavo įžeidinėjimus, jautėsi labai prislėgtas.

Tuomet futbolininkas užsiminė, kad galvojo baigti ir karjerą, tačiau buvo perkalbėtas šeimos narių.

Visai kitaip futbolininkas kalbėjo apie kitas šalis, kuriose jam teko žaisti: „Londone, „Tottenham“ klube turėjau puikius pirmuosius metus, o antrieji buvo sunkesni. Tačiau neisgailiu pasirašęs su jais sutartį. Kinijoje taip pat buvo viskas gerai. Ten vieta su labai skirtinga kultūra“.

Labai teigiamai futbolininkas atsiliepė ir apie tai, kaip jaučiasi būdamas „Barcelona“ komandos nariu.

„Nuo pat pirmų dienų jautėsi, kad esu laukiamas drabužinėje. Čia puiki atmosfera, yra šeimyniškas jausmas. Noriu padėkoti už tokį puikų priėmimą, kurį patyriau“, – sakė jis.

2006-2007 metais Paulinho žaidė FC „Vilnius“ klube, kur per 38-erias rungtynes pelnė penkis įvarčius. Vėliau jis persikėlė į Lodzės (Lenkija) klubą, o 2008-aisiais grįžo į Pietų Ameriką. Ir tik 2013 metais vėl persikėlė į Europą, kur atstovavo „Tottenham“ klubui. 2015-2017 metais jis žaidė Kinijoje, kur Guangzhou „Evergrande“ klube per 63 rungtynes įmušė septyniolika įvarčių. 

Įvertinimo sulaukęs ir vasarą už 40 milijonų eurų į Kataloniją persikėlęs futbolininkas čia irgi nesijaučia svetimas. Per dešimt rungtynių jis pasižymėjo tris kartus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.