Kol vieni atakuoja, kiti gina: FIFA užstojo dopingo pinklėse paskendusią Rusiją

Tarptautinė futbolo federacijų asociacija (FIFA) neįžvelgia grėsmės Rusijos sportą apsupusiuose dopingo skandaluose. Kitaip negu kiti, ši nepažėrė kritikos ar abejonių lavinos, tačiau priešingai – užstojo šią šalį. 

 Rusija ruošiasi pasaulio futbolo čempionatui<br> Lrytas.lt montažas
 Rusija ruošiasi pasaulio futbolo čempionatui<br> Lrytas.lt montažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 28, 2017, 5:02 PM, atnaujinta Nov 28, 2017, 5:14 PM

2018-aisiais Rusijoje vyks pasaulio futbolo čempionatas, tačiau FIFA tame nemato problemų. Teigiama, kad nėra jokių ženklų, jog dopingo vartojimas būtų plačiai paplitęs ir Rusijos futbole.

Rusai dėl vartoto dopingo jau neteko daugybės iškovotų medalių tiek vasaros, tiek žiemos olimpinėse žaidynėse, o negana to, jie kaltinami ir klastoję paimtus mėginius.

Anot pasaulinės antidopingo agentūros (WADA) duomenų, futbolas nėra išimtis ir taip pat yra priskirtas prie tų sporto šakų, kuriose buvo dopingo vartojimo atvejų. Tačiau tokie duomenys negąsdina FIFA vadovybės.

„Iš tos informacijos, kurią turime, negalime kalbėti apie didelį dopingo paplitimą Rusijos futbole“,  – teigė problemų neįžvelgusi FIFA generalinė sekretorė, senegalietė Fatma Samoura.

Jau gruodžio 1-ąją Kremliuje bus ištraukti pasaulio čempionato burtai, kurie ten dalyvausiančias 32 šalis suskirstys į aštuonias grupes.

F.Samoura pabrėžė, kad čempionato metu iš sportininkų paimti mėginiai nebus laikomi Rusijoje. Vos tik paėmus, šie bus iškarto perkelti į laboratoriją Lozanoje, Šveicarijoje. Taip bus užtikrintas skaidrumas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.