Lietuviai į svečius prisiviliojo UEFA prezidentą

Antradienį Lietuvos futbolo federacijos (LFF) prezidentas Tomas Danilevičius ir generalinis sekretorius Nerijus Dunauskas lankėsi Nione (Šveicarija), kur susitiko su UEFA prezidentu Aleksandru Čeferinu.

 UEFA prezidentas Aleksandras Čeferinas ir Lietuvos futbolo federacijos vadovai: N.Dunauskas ir T.Danilevičius.<br> lff.lt nuotr.
 UEFA prezidentas Aleksandras Čeferinas ir Lietuvos futbolo federacijos vadovai: N.Dunauskas ir T.Danilevičius.<br> lff.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 20, 2017, 4:07 PM, atnaujinta Dec 21, 2017, 6:54 AM

„Manau, kad labai svarbu palaikyti ryšį su UEFA vadovais. Su Aleksandru Čeferinu turėjome produktyvų susitikimą, kuriame pasidalijome savo idėjomis ir planais. Žengėme pirmą žingsnį tolimesnio bendradarbiavimo link – UEFA prezidentas priėmė kvietimą kitų metų balandį apsilankyti Lietuvoje, kur numatome plačiau aptarti svarbiausius klausimus. Taip pat labai džiugu, jog jis palaiko mūsų kandidatūrą organizuoti pasaulio Futsal čempionatą“, – apie vizitą kalbėjo T. Danilevičius.

Paskutinį kartą FIFA ar UEFA prezidento vizitas Lietuvoje įvyko 2011 metais. Tuomet šalyje lankėsi UEFA vadovas Michelis Platini.

Apsilankymo UEFA būstinėje metu LFF vadovai susipažino su A. Čeferinu ir nacionalinių asociacijų direktoriumi Zoranu Lakovičiumi bei sutarė dėl UEFA prezidento vizito į Lietuvą 2018 metų pavasarį. Susitikime LFF atstovai pristatė savo planus ir idėjas.

UEFA prezidentas pasveikino LFF iniciatyvas dirbant su naujais inovatyviais projektais ir pažadėjo pasidalinti gerosios praktikos pavyzdžiais.

A. Čeferinas išreiškė palaikymą Lietuvos kandidatūrai organizuoti 2020 metų Futsal pasaulio čempionatą ir tikisi, jog kitų metų spalį lietuviams bus suteikta ši teisė. Lietuva yra vienintelė Europos šalis, pateikusi kandidatūrą rengti turnyrą. Dėl teisės organizuoti varžybas taip pat varžosi Japonija, Naujoji Zelandija, Kosta Rika ir Iranas.

LFF ir UEFA atstovų susitikime taip buvo aptarti esami ir potencialūs UEFA projektai, kurie bus pristatyti balandį Bratislavoje vyksiančiame UEFA kongrese.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: kaip alkoholio, tabako vartotojai stiprintų gynybą?