Rasistinė „Spartak“ klubo žinutė papiktino: legionieriai tapo tirpstančiais šokoladais

Rusijoje vyksta tai, ko visi mažiausiai norėtų prieš nenumaldomai artėjantį pasaulio futbolo čempionatą. 

 Maskvos klubas papiktino rasistiniu įrašu socialiniame tinkle<br> Twitter nuotr.
 Maskvos klubas papiktino rasistiniu įrašu socialiniame tinkle<br> Twitter nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-01-14 12:56, atnaujinta 2018-01-14 16:07

Į rasizmo skandalą socialinio tinklo dėka įsivėlė Maskvos „Spartak“ futbolo klubas, kuris pasidalijęs įrašu socialiniame tinkle „Twitter“ labai pasigailėjo.

Maskvos klubo oficialioje paskyroje buvo įkeltas vaizdo įrašas, kuriame matomi sportuojantys trys komandoje žaidžiantys legionieriai iš Brazilijos, o kartu su video buvo ir prierašas „Pažiūrėkite, kaip saulėje tirpsta šokoladai“.

Toks užrašas atkreipė daugelio žmonių dėmesį ir sukėlė pasipiktinimo bangą. Buvo teigiama, kad vienam didžiausių Rusijos klubų tai yra labai neadekvatus poelgis bei privaloma imtis sankcijų.

Įrašas iš socialinio tinklo buvo greitai ištritas, o vėliau „Spartak“ atstovai ėmėsi gudrybių ir gudriai taisė situaciją. Buvo keliami vaizdo įrašai, kuriuose jau tie patys legionieriai rusų kalba aiškino, kad klube, kuriame jie rungtyniauja nėra jokio rasizmo.

Tokių rasizmo apraiškų ypatingai prisibijoma, kai didžiausias futbolo renginys Rusijoje startuos jau vos už kelių mėnesių. 

Be to, tai nėra pirmas kartas, kai „Spartak“ klubas ir jo atstovai įsivelia į rasistinius skandalus. 2017 metų pabaigoje rasizmu buvo kaltinamas „Spartak“ jaunimo komandos žaidėjas Leonidas Mironovas. Į UEFA dėl ruso veiksmų kreipėsi jaunasis „Liverpool“ komandos talentas Rhianas Brewsteris, kuris jaunimo komandų turnyro metu patyrė užgauliojimus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.