Naujam karjeros etapui besirengiančio Karolio Chveduko laukia rimti iššūkiai

Lietuvos komandoms pradedant ruoštis naujajam futbolo sezonui, jas lydi ir pokyčiai. Po trumpų derybų su Styvenu Kenni, Airijos vicečempionės „Dundalk“ komandos vadybininku, 26-erių Karolis Chvedukas paliko Marijampolės „Sūduvą“ ir prisijungė prie komandos Airijoje.

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 15, 2018, 5:56 PM, atnaujinta Jan 17, 2018, 2:07 PM

„Dundalk“ yra vienas labiausiai tituluotų Airijos klubų. Pagal Stakers.com statistiką, dešimt kartų buvo Airijos čempionas ir laimėjo devynias šalies taures, todėl nenuostabu, kad gynėjo pozicijoje žaidžiantis K.Chvedukas be didesnių apmąstymų sutiko sudaryti su klubu dvejų metų kontraktą.

K.Chvedukas teigė, kad labai džiaugiasi savo perėjimu į naują komandą ir jau pradėjo treniruotes. Taip pat Lietuvos futbolininkas pažymėjo, kad žino ir gerbia Airijos klubo istoriją ir yra pasiruošęs kaip reikiant pasistengti, kad naujoji komanda iškovotų dar daugiau titulų.

Pirmos K.Chveduko rungtynės „Dundalk“ komandos sudėtyje įvyks vasario 11 dieną, kai jo klubas susitiks su „Cork City“ komanda, dabartine Airijos čempione. Šios rungtynės bus puiki galimybė lietuviui įrodyti savo galimybes ir užsitarnauti trenerio bei komandos gerbėjų pasitikėjimą.

„Dundalk“ vadybininkas gynėją iš Lietuvos pasirinko neatsitiktinai. Būdamas 26 metų amžiaus, futbolininkas jau buvo sukaupęs nemažą patirtį. Jis buvo žaidęs Kroatijos bei Lenkijos komandose, atstovavo Lietuvos rinktinei, o pastaruoju metu tobulinosi „Sūduvos“ ekipoje.

K.Chvedukas ateinančiame sezone turės nemažai rungtynių ir savo apdovanojimų kolekciją galės papildyti ne vienu titulu. Jo komanda žais Airijos „Premier“ lygoje,  Airijos futbolo asociacijos (FIA) taurėje, „EA sports" taurėje. 

Akivaizdu, kad su tokiu rungtynių kiekiu, kurios laukia, Lietuvos futbolininkui bus reikalingi visi įgūdžiai, kuriuos jis įsigijo žaisdamas ankstesnėse komandose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.