Rusijai – naujos grėsmės dėl pasaulio čempionato: baimės įvarė vabzdžiai

Didžiajam sporto renginiui – pasaulio futbolo čempionatui besirengianti Rusija priversta mąstyti apie keistas problemas. 

 Rusijoje prisibjoma dėl vabzdžių atakų pasaulio futbolo čempionato metu.<br> Lrytas.lt montažas
 Rusijoje prisibjoma dėl vabzdžių atakų pasaulio futbolo čempionato metu.<br> Lrytas.lt montažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 1, 2018, 8:32 PM

Rusijos žemės ūkio ministerijos atstovai trečiadienį iškėlė nemenką bėdą. Jų teigimu, kyla grėsmė, kad čempionato metu stadionų veją gali atakuoti skėrių būriai.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas čempionato metu, kuris vyks birželio 14 – liepos 15 dienomis, tikisi parodyti valstybės galią. Ypač dabar, kai santykiai dėl Ukrainos ar Sirijos su Vakarais yra labai suprastėję. Tačiau bet kokios problemos gali apgriauti grandiozinius planus, todėl ieškoma išeičių bet kurioje situacijoje.

Rungtynės čempionate bus žaidžiamos dvylikoje stadionų, vienuolikoje miestų. 

Žemės ūkio ministerijos, augalystės departamento vadovas Piotras Čekmarevas pabrėžė, kad žaliosios vejos skėrių atakuojamos gali būti būtent vasaros mėnesiais.

„Vienokiu ar kitokiu būdu, mes išmokome tvarkytis su tais vabzdžiais. Bet kodėl gi negali būti jų atakos šią vasarą? Žmonės iš viso pasaulio čia atkeliaus. Futbolo aikštynai bus šviežiai žali. Tai gali tapti labai viliojančiu objektu vabzdžiams kenkėjams“, – perspėjo jis.

P.Čekmarevas pabrėžė, kad maždaug vienas milijonas hektarų Pietų Rusijoje buvo užtvindyti skėrių, o nemaža dalis žemių buvo aplink Volgogradą. Tai yra vienas miestų kuriame ir vyks pasaulio čempionatas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.