„Žalgirio“ treneris po lygiųjų su „Sūduva“: „Mes pamažu tampame komanda“

Lietuvos futbolo A lygos 4 turo rungtynėse FK „Žalgiris“ svečiuose lygiosiomis 0:0 sužaidė su Marijampolės „Sūduva“. Po mačo abiejų komandų strategai sutiko, kad rezultatas dėsningas ir teisingas.

 Marijampolėsir Kauno ekipos sužaidė lygiosiomis.<br> S.Čirbos nuotr.
 Marijampolėsir Kauno ekipos sužaidė lygiosiomis.<br> S.Čirbos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 15, 2018, 4:12 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 4:14 PM

„Žalgirio“ vyriausias treneris Aurelijus Skarbalius kalbėdamas apie A lygos lyderių dvikovą konstatavo, kad šį kartą susitiko lygiaverčiai priešininkai. „Nei mes, nei „Sūduvos“ futbolininkai puolime nesukūrė daug progų. Rungtynių pradžioje varžovai pabandė išnaudoti savo fizines savybes ir bent pirmas 10-15 minučių labai aktyviai mus spaudė. Reikia pasakyti, kad šiose rungtynėse turėjome verstis be kelių svarbių žaidėjų, o prieš pat susitikimo pradžią vietoje traumą patyrusio Donovano Slijngardo metėme į kovą jaunąjį Dominyką Barauską. Bet nepaisant visų problemų, mes atlaikėme „Sūduvos“ spaudimą ir vėliau jau patys diktavome sąlygas. „Sūduvos“ puolėjai – Karolis Laukžemis ir Josipas Tadičius mėgino spausti mūsų gynėjus, bet paprasčiausiai nebespėjo paskui kamuolį, nes mes greitai ir tiksliai pervesdavome jį iš vieno aikštės krašto į kitą. Būtent tuo esu labai patenkintas. Kaip ir sakiau žaidėjams, tai rodo, kad mes pamažu tampame komanda. Kad ir kas mums nutiktų, mes turime savo taktinį planą ir jo laikomės“, – teigė A.Skarbalius.

Vyriausias „Sūduvos“ treneris Vladimiras Čeburinas iš esmės pritarė A.Skarbaliui. „Šiandien susitiko dvi geros komandos, buvo daug emocijų, kovos, bet toks ir turi būti futbolas. Pirmame kėlinyje mes norėjome daugiau spausti varžovus, mums tai sekėsi, turėjome daug standartinių padėčių, tačiau nesugebėjome jų realizuoti. Antrame kėlinyje mes ir toliau neleidome „Žalgiriui“ žaisti, tačiau po žaidėjo pašalinimo buvome priversti atsitraukti. Vis dėlto, esu patenkintas gynėjų ir vidurinės grandies futbolininkų žaidimu. Manau, kad buvo geros rungtynės, abi komandos norėjo įmušti, bet pavyko tik nepraleisti. Aišku, norėjome laimėti, bet žaidimas buvo lygus. Kaip ir rezultatas“, – apibendrino pernai ant aukščiausio A lygos prizininkų pjedestalo laiptelio „Sūduvą“ atvedęs futbolo specialistas.

Praėjusiame sezone lemiamas „Sūduvos“ ir „Žalgirio“ rungtynes stadione stebėjo daugiau nei 4 tūkst. žiūrovų. Šį kartą į „Arvi“ areną susirinko 1860 žmonių. Nors įvarčių jie taip ir neišvydo, tačiau kovos ir emocijų netrūko. Žiūrovų dėmesiu pasidžiaugė ir A.Skarbalius. „Smagu Lietuvoje pajusti tokį žiūrovų įsijautimą. Iš karto matome, kaip pasikeičia futbolas, kai kiekvienas kamuolio perėmimas, praradimas ar pražanga sulaukia žiūrovų reakcijos. Tokį futbolą mes ir norime matyti. Tiesa, pati rungtynių kokybė nebuvo geriausia. Abi komandos žinojo, kad trys taškai lemia labai daug“, – samprotavo „Žalgirio“ vyriausias treneris.

Per keturis turus A lygoje „Žalgiris“ nepraleido įvarčio, tačiau jau antrą kartą aikštę paliko ir neįmušęs. Pasak A.Skarbaliaus, pasižymėti neleido ir patikimai prie savo vartų žaidę varžovai, koją kišo ir klaidos baigiamojoje atakos stadijoje.

„Mes gana gerai pradėdavome atakas, bet prie varžovų vartų prieiti buvo labai sudėtinga. Be abejo, tai ir „Sūduvos“ žaidėjų nuopelnas, jie tik dar kartą patvirtino, kad yra labai gera komanda. „Sūduvos“ žaidėjai yra labai stiprūs fiziškai, be abejonių, šia prasme – stipriausi Lietuvoje. Mūsų žaidėjai yra šiek tiek kitokie. Mums nėra paranku kautis ir muštis su varžovais. Mes turime žaisti futbolą. Ir šiandien mes tai darėme gana sėkmingai, tokiu būdu atimdami iš „Sūduvos“ pagrindinį pranašumą. Varžovai buvo priversti daug bėgioti be kamuolio, vargti ir galiausiai mes radome spragų ir jų masyvioje gynyboje, – teigė A.Skarbalius.

– Rungtynių pabaigoje mums elementariai pritrūko šaltakraujiškumo. Turėjome dvi-tris „beveik“ progas, bet trūko to paskutinio perdavimo ar dar vieno kokybiškesnio lietimo. Mums vis dar trūksta tikėjimo, ramybės ir įgūdžių paskutinėje atakos fazėje. Tačiau jei puolimas šiek tiek šlubuoja, tai gynyba dirba visu pajėgumu. Kai pirmą kartą susitikau su komanda ir pateikiau savo žaidimo planą, išskyriau pagrindinį faktorių – komandinę gynybą. Mes galime turėti geriausius žaidėjus, bet jei mes neapsiginsime kaip komanda, mums bus labai sunku. Jei varžovai įmuš vieną ar du įvarčius, tada mums reikės įmušti daugiau, kad iškovotume pergalę. Viskas prasideda nuo komandinės gynybos. Pasirengimo laikotarpiu mes labai daug dėmesio skyrėme gynybai, bet dabar reikia gerinti komandos veiksmus puolime, kad sukuriamas progas paverstume įvarčiais.“

Kitas rungtynes A lygoje „Žalgiris“ žais kovo 30 dieną, kai savo aikštėje priims „Jonavos“ ekipa.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.