Po fiasko futbolo rinktinės treneris atgailauja: „Liūdna, nes rezultatas tikrai gėdingas“

Lietuvos vyrų futbolo rinktinė šeštadienį jau pirmame kėlinyje praleido 4 įvarčius, ir nors po to šiaip ne taip įstengė daugiau netraukti iš savo vartų kamuolio, tačiau Edgaro Jankausko auklėtiniai nesugebėjo prilygti gruzinams, kurie kontroliniame mače Tbilisyje triumfavo 4:0.

E.Jankauskas <br>M.Kulbio nuotr.
E.Jankauskas <br>M.Kulbio nuotr.
E.Jankauskas <br>V.
E.Jankauskas <br>V.
E.Jankauskas <br>V.
E.Jankauskas <br>V.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Mar 25, 2018, 10:43 AM, atnaujinta Mar 25, 2018, 12:17 PM

„Tai buvo pats blogiausias kėlinys mūsų rinktinės istorijoje“, – kalbėjo Lietuvos rinktinės treneris Edgaras Jankauskas. – Matyt tas ilgas tarpas mus privertė pamiršti, kas yra geras ir aukštas europinis rinktinių futbolas. Užmigome. Pralaimėjome visais komponentais savo priešininkams. Tai tikrai gera komanda, tačiau mes sugebėjome jiems būti dar geresne ekipa. Pačiu sunkiausiu momentu šioje dvikovoje mūsų ekipoje neatsirado lyderis, kuris galėtų perlaužti rungtynių eigą. Liūdna, nes rezultatas tikrai gėdingas“.

Treneris pripažino, kad mače su Gruzija nesuveikė rungtynių planas: „Susitarimai ir užduotys, kuriuos norėjome įgyvendinti, mums šįkart nepavyko. Turime sąžiningai prisipažinti, kad mums nepavyko. Pralaimėjome tikrai pelnytai ir nebėgame nuo atsakomybės. Tokios rungtynės parodo mūsų spragas ir trūkumus. Mes matome, kaip skiriasi mūsų ir jų meistriškumas, kaip trūksta mums agresijos aikštėje“.

Šiame mače Lietuvos rinktinėje debiutavo Modestas Vorobjovas, Justas Lasickas, Karolis Laukžemis ir Danielis Romanovskis.

„Pasirodyti tokiame mače po keitimo nėra lengva, manau, kad jie neblogai susitvarkė. Esu patenkintas, pamačiau, kad jie nebijojo eiti į aikštę, žaidė drąsiai“, – kalbėjo treneris.

Žaidimas nedžiugino nei trenerio, nei žaidėjų, kurie išreiškė nusivylimą. Ekipos kapitonas Fiodoras Černychas sakė: „Galima sakyti, kad mes neatvažiavome į pirmą kėlinį. Labai prastai žaidėme, prasileidome įvarčius, neparodėme kovos. Dabar tikrai gėda, turime susėsti, pasikalbėti su vyrais, daugiau taip būti negali“.

„Negalėjome laimėti nei antrų kamuolių, nei atlikti trijų perdavimų. Žaidimas visai nesiklostė. Pirmame kėlinyje mūsų sutartas planas neveikė. Leidome jiems žaisti, atliko daug smūgių, žaidė prieš mus kaip prieš vaikus“, – kalbėjo puolėjas.

Lietuvos rinktinėje debiutavę J. Lasickas ir M. Vorobjovas drąsiai įsijungė į komandos žaidimą antrajame kėlinyje ir bandė pakeisti rungtynių eigą. Visgi jie pripažino, kad pirmieji pasirodymai aikštėje jiems gerokai apkarto ir įvardijo pralaimėjimo priežastis.

„Rezultatas 0:4, tai yra ne svajonių rungtynės, kuriose norisi debiutuoti, bet toks yra mūsų lygis ir tikėtis debiuto tik pergalingose rungtynėse yra naivu. Debiutuoji, kai treneris tau suteikia šansą. Atidavėme iniciatyvą nuo pirmų minučių, o gruzinai pajautė kraujo skonį įsidrąsino ir mes jiems suteikėme visas sąlygas mėgautis žaidimu“, – dėstė M. Vorobjovas.

Pasak J. Lasicko, kuris turi prastų prisiminimų ir iš rungtynių su gruzinų U-21 komanda rudenį, sakė „Manau, kad atidavėme jiems iniciatyvą. Teko žaisti prieš jų jaunimo komandą ir jeigu jiems leidi žaisti su kamuoliu, jie tai daro. Buvo daug gilesnių klaidų, nepavyko išeiti į atakas ir tai privedė prie to, jog jie turėjo daugiau progų smūgiams bei taip pelnė tuos įvarčius. Atidavėme iniciatyvą, leidome pajusti žaidimą.“

Jau sekmadienio rytą Lietuvos rinktinę iš Tbilisio miesto išvyks į Armėnijos sostinę Jerevaną, kur antradienį išmėgins jėgas su šios šalies rinktine.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.