Neįprastas rezultatas: Lietuvos futbolininkai sugebėjo įveikti Armėnijos rinktinę

[[ge:lrytas:lrytas:5461565]]

Lietuvos futbolininkams teks stabdyti H.Mkhitaryaną.<br> Lrytas.lt montažas
Lietuvos futbolininkams teks stabdyti H.Mkhitaryaną.<br> Lrytas.lt montažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 27, 2018, 4:08 PM, atnaujinta Mar 27, 2018, 10:41 PM

Tragiškai pastaruoju metu kovojusi Lietuvos futbolo rinktinė antradienį Jerevane apramino kalbas apie beviltišką savo žaidimą. Kontrolinėse rungtynėse su Armėnijos nacionaline ekipa lietuviai sugebėjo išnešti sveiką kailį ir net nugalėti 1:0 (1:0). Vienintelį įvartį mače jau baigiantis pirmajam kėliniui pelnė Ovidijus Verbickas.

Lietuviai į Armėniją atvyko iš Gruzijos, kur beviltiškai nusileido šios šalies rinktinei 0:4. Per pastaruosius penkerius mačus pasaulio atrankos varžybose ir kontrolinėse dvikovose mūsų šalies atstovai pralaimėjo net keturias dvikovas, o vieną mačą sužaidė lygiosiomis.

Be tragiško mačo su Gruzija, lietuviai prieš tai krito prieš Angliją 0:1, su Malta sužaidė 1:1, beviltiškai 0:4 nusileido Slovėnijai ir 0:3 Škotijai. Pastarąjį kartą Lietuva pergale džiaugėsi praėjusių metų spalio 16-ąją, kai susitvarkė su Malta.

Tuo tarpu Armėnija jau keturias dvikovas iš eilės nebuvo patyrusi nesėkmės – ji iškovojo dvi pergales ir dukart sužaidė lygiosiomis.

Lietuvos komanda antradienį labiau galvojo apie gynybą nei puolimą. Baigiantis pirmajam kėliniui mūsiškiai surengė gražią ataką, o tuomet, kai armėnų gynėjai bandė atmušti kamuolį, jis atsidūrė Nerijaus Valskio kojose. Šis pamatė kitame baudos kampe kamuolio prašantį O.Verbicką, sėkmingai atliko jam perdavimą ir lietuvis sušaudė varžovų vartininką.

Antrame kėlinyje Lietuvos rinktinės nariai kelis kartus galėjo pasižymėti – matomas buvo Fiodoras Černychas, tačiau įvartis taip ir nekrito.

Armėnai baigiantis mačui užgulė E.Šetkaus vartus, tačiau itin rimtų galimybių pasižymėti neturėjo. Per teisėjo pridėtą 5 minučių laiką mūsų šalies atstovai siekė žaidimą išlaikyti rezultatą ir tai jiems pavyko.

„Nerijus Valskis atliko gerą perdavimą, surėkiau, kad Fiodoras Černychas paliktų kamuolį, jis paliko ir man beliko tik išpildyti ataką. Įmušiau įvartį“, – sakė vienintelio ir pergalingo įvarčio autorius Ovidijus Verbickas.

Lietuvos rinktinė Tarptautinės futbolo federacijos (FIFA) reitinge užima 147-ąją vietą, o Armėnijos komanda yra 91-oji.

Rinktinės treneris Edgaras Jankauskas dar prieš dvikovą su Armėniją teigė, jog komandai reikia adaptuotis prie pietietiško stiliaus komandos žaidimo braižo:„Mūsų varžovai mėgsta technišką ir kombinacinį futbolą, žaisti daug trumpų perdavimų, ieško spragų vidurio zonoje. Armėnai turi vieną žvaigždę – Henriką Mchitarianą.

Galima sakyti, kad visas žaidimas grindžiamas per jį. Tai tikrai įdomi komanda ir bus puiki proga įrodyti, kad mes galime žaisti prieš tokio stiliaus, pietietišką, komandą“.

Specialistas pabrėžė, kad svarbus darbas buvo ir už aikštės ribų, kur reikėjo atstatyti rinktinės kovos dvasią.

„Mums reikėjo atstatyti savo žaidėjus ir išvesti juos iš šoko būsenos. Pagrindinį darbą mes atlikome Gruzijoje, nes Armėnijoje turėjome tik 2 dienas ir jos buvo skirtos atstatymui, rungtynių peržiūrai ir analizei. Mes privalome reabilituotis prieš save ir parodyti kitą veidą“, – tikino prieš antradienio mačą E. Jankauskas.

Armėnija – Lietuva 0:1 (0:1)

Jerevanas, Vazgeno Sarsiano respublikinis stadionas

Teisėjas – IraklisKvirikašvilis (Gruzija)

Įvartis: 45 min. Ovidijus Verbickas (Lietuva)

Įspėti: 34 min. Norberto Briasco (Armėnija), 62 min. Ovidijus Verbickas, 73 min. Egidijus Vaitkūnas, 79 min. Artūras Žulpa, 86 min. Arvydas Novikovas (Lietuva)

Lietuvos rinktinės sudėtis: Ernestas Šetkus, Rolandas Baravykas, Algis Jankauskas, Linas Klimavičius, Egidijus Vaitkūnas, Modestas Vorobjovas (90+5 min. Simonas Paulius), Mantas Kuklys (83 min. Danielis Romanovskis), Ovidijus Verbickas (71 min. Artūras Žulpa), Arvydas Novikovas, Fiodoras Černychas (90+3 min. Karolis Laukžemis), Nerijus Valskis (76 min. Justas Lasickas). Atsargoje: Edvinas Gertmonas, Vytautas Černiauskas, Edvinas Girdvainis, Valdemaras Borovskis, Justinas Januševskij, Vaidas Slavickas.

 

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.