Rinktinės treneris Edgaras Jankauskas didžiuojasi: „Išlaikėme vyriškumo testą“

Ovidijaus Verbicko įvartis pirmo kėlinio pabaigoje ir drausminga gynyba leido Lietuvos nacionalinei vyrų rinktinei pagaliau po beveik pusantrų metų pertraukos iškovoti pergalę rezultatu 1:0 Jerevane. Lietuviai, po šeštadienio fiasko draugiškame mače su Gruzija 0:4, atsitiesė, antradienį kontrolinėse rungtynėse įveikę Armėniją. Pastarioji pasaulio FIFA reitinge yra 91-oje vietoje, o lietuviai – 147.

Edgaras Jankauskas
Edgaras Jankauskas
Lietuvos futbolo rinktinė,treniruotė.Edgaras Jankauskas<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Lietuvos futbolo rinktinė,treniruotė.Edgaras Jankauskas<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Mar 28, 2018, 12:10 AM, atnaujinta Mar 28, 2018, 12:14 AM

„Tai buvo geros rungtynės. Tai mums buvo vyriškumo testas po nesėkmingų rungtynių Gruzijoje. Mums buvo svarbu padaryti išvadas ir vyrai jas padarė. Aš lanai džiaugiuosi, kad mūsų susitarimai jau veikia. Didžiuojuosi savo komanda, nes žinau, kaip po tokio smūgio buvo sunku atsitiesti. Pasiekėme pelnytą pergalę. Žinote, futbole, kaip ir gyvenime – visi paslysta, visi klysta: išlieka tie, kurie sugeba atsikelti. Mes tai padarėme“, – kalbėjo Lietuvos rinktinės treneris E.Jankauskas.

– Rungtynes pradėjote savotišku varžovu spaudimu. Taip buvo suplanuota?

– Taip. Visose rungtynėse norime žaisti drąsiai ir spausti priešininkus. Šiandien toks susitarimas ir buvo – per pirmąsias penkiolika minučių bėgti tik į priekį ir spausti varžovus visoje aikštėje. Vyrai atidavė labai daug jėgų, kad įgyvendintų mūsų sumanymus. Jei prieš Gruziją atlikome vieną smūgį, tai šiandien jų suskaičiavome 12. Manau, mes buvome arti ir dar vieno įvarčio.

– Ko jam pritrūko?

– Kai kada trūksta sėkmės, o kai kada ir meistriškumo.

– Kaip jūsų akimis atrodė tas pergalingas įvartis?

– Tai buvo ne atsitiktinis ir tikrai nuostabus įvartis. Pasijungė žaidėjai, tiek kurie turėjo pasijungti: Buvo laiku pastebėtas Ovidijus, kuris laiku ir drąsiai kirto baudos aikštelę. Puikus perdavimas ir nuostabus įvartis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.