A lyga: „Sūduva“ lengvai įveikė „Trakus“, o Kauno derbyje triumfavo „Stumbras“

Lietuvos futbolo A lygoje šeštadienį buvo žaidžiamos dvejos penktojo turo rungtynės. Didžiausią susidomėjimą kėlė „Trakų“ dvikova su čempionės titulą ginančia Marijampolės „Sūduva“ Vilniaus „Sportima“ manieže. Įtikinamą pergalę 4:1 (1:1) šventė „Sūduva“.

 „Trakai“ – „Sūduva“.<br> S.Čirbos nuotr.
 „Trakai“ – „Sūduva“.<br> S.Čirbos nuotr.
 „Trakai“ – „Sūduva“.<br> S.Čirbos nuotr.
 „Trakai“ – „Sūduva“.<br> S.Čirbos nuotr.
 „Kauno Žalgiris“ –  Stumbras“<br> Alyga.lt nuotr.
 „Kauno Žalgiris“ –  Stumbras“<br> Alyga.lt nuotr.
 „Kauno Žalgiris“ –  Stumbras“<br> Alyga.lt nuotr.
 „Kauno Žalgiris“ –  Stumbras“<br> Alyga.lt nuotr.
 „Kauno Žalgiris“ –  Stumbras“<br> Alyga.lt nuotr.
 „Kauno Žalgiris“ –  Stumbras“<br> Alyga.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

2018-03-31 14:57, atnaujinta 2018-03-31 17:04

31-ąją minutę įvartį puikiu baudos smūgiu į viršutinį dešinįjį nuo savęs vartų kampą pelnė čilietis Gersonas Acevedo (0:1). 34-ąją minutę santykį po kampinio smūgiu galva išlygino Valentinas Jeriomenka (1:1). 

55-ąją minutę „Sūduvos“ kroatas Josipas Tadičius įmušė antrąjį įvartį (1:2). Po dešimties minučių kamuolį gražiu tolimu smūgiu į aikštės šeimininkų vartus pasiuntė kitas Marijampolės ekipos kroatas Andro Švrljuga (1:3). 79-ąją minutę po gražaus derinio vienas prieš varžovų iššokęs Karolis Laukžemis, ketvirtą kartą pasiuntė kamuolį į „Trakų“ vartus (1:4).

„Sūduva“ po ketvirtosios pergalės šį sezoną surinko 13 taškų ir toliau yra vienvaldė čempionato lyderė. Vilniaus „Žalgiris“ nuo marijampoliečių atsilieka jau 5 taškais.

„Trakai“ patyrė antrą pralaimėjimą ir taip pat su 8 taškais yra ketvirti.

„Trakai“ 1 – 4 „Sūduva“

31' Gerson Acevedo [0 – 1]

34' Valentinas Jeriomenka [1 – 1]

55' Josip Tadič [1 – 2]

65' Andro Švrljuga [1 – 3]

79' Karolis Laukžemis [1 – 4]

Palankią progą įmušti pirmieji susikūrė „Trakai“. 10-ąją minutę Modestas Vorobjovas pastebėjo ties baudos aikštelės linija atsidengusį Ernestą Stočkūną, bet sulaukęs perdavimo, pastarasis smūgiavo silpnai ir kamuolį sugavo vartininkas Ivanas Kardumas.

Po to jau „Sūduva“ ėmė regzti aštrius išpuolius. Du kartus atakos smaigalyje atsidūręs J.Tadičius sulaukdavo perdavimų iš aikštės kraštų, bet pergudrauti vartininko Timofejaus Šeremetos jam nepavyko.

T.Šeremetai teko gerokai padirbėti atremiant tolimą G.Acevedo smūgį.

„Sūduvos“ legionierius iš Čilės prisitaikė 31-ąją minutę. Tuomet jis efektingu baudos smūgiu įsuko kamuolį į vartų kampą.

Tačiau persvara svečiai džiaugėsi neilgai. 34-ąją minutę „Trakai“ nubaudė „Sūduvą“ jos pačios ginklu – įvarčiu po kampinio. Rezultatą tiksliu smūgiu galva išlygino V.Jeriomenka.

Po ramesnės antrojo kėlinio pradžios „Sūduva“ vėl blykstelėjo puolime ir išsiveržė į priekį. 55-ąją minutę perdavimo baudos aikštelėje sulaukęs J.Tadičius pasitaisė kamuolį ir taikliai smūgiavo po skersiniu – 1:2.

Netrukus vos nepasikartojo pirmojo kėlinio scenarijus, bet sūduviečiams šyptelėjo Fortūna, kai jaunojo trakiškio Justino Marazo pažeme spirtas kamuolys kliudė virpstą.

65-ąją minutę „Sūduva“ įmušė dar vieną efektingą įvartį. Ovidijus Verbickas atliko perdavimą į dešinį kraštą A.Švrljugai, kroatas prisitaikė ir pasiuntė kamuolį į tolimą vartų kampą – 1:3.

Po šio epizodo Trakų futbolininkai nuleido rankas, o jų varžovai pasižymėjo ir ketvirtąjį sykį. Po keitimo aikštėje pasirodęs Rigino Cicilia aikštės viduryje perėmė kamuolį ir tuoj pat jį perdavė į baudos aikštelę K.Laukžemiui. O geriausias pirmo mėnesio A lygos žaidėjas tokios progos nepraleido – 1:4.

Kauno klubų derbis baigėsi „Stumbro“ pergale

Kauno klubų „Žalgirio“ ir „Stumbro“ derbis Laikinojoje sostinėje baigėsi „Stumbro“ pergale 1:0 (0:0). 68-ąją minutę žalgirietis Tomas Snapkauskas nukreipė kamuolį į savo vartus.

„Žalgiris“ beveik visą antrą kėlinį žaidė dešimtyje, kai iš aikštės 52-ąją minutę buvo išvytas Povilas Malakas. Mačo pabaigoje (90-ąją min.) prieš save raudoną kortelę taip pat išvydo ir kitas žalgirietis Jurijus Mamajevas.

„Kauno Žalgiriui“ tai buvo trečioji nesėkmė A lygoje ir jis su 6 taškais liko penktojoje pozicijoje. „Stumbras“ iškovojo pirmąją pergalę šį sezoną, surinko 5 taškus ir rikiuojasi septintas.

Kauno Žalgiris“ 0 – 1 „Stumbras“

68' Tomas Snapkauskas [0 – 1] („Kauno Žalgiris“, į savo vartus) 

52' Povilas Malakas („Kauno Žalgiris“) – raudona kortelė

90' Jurij Mamajev („Kauno Žalgiris“) – raudona kortelė

Susitikimo pradžioje aktyviai rungtyniavo vis didesnį pagreitį įgaunantis žalgirietis Gratas Sirgėdas. Saugo prasiveržimai buvo aštrūs, o du smūgiai iš už baudos aikštelės ribų skriejo gana arti tikslo.

Antrojoje pirmojo kėlinio pusėje aktyvesni buvo nominalūs aikštės svečiai – „Stumbro“ futbolininkai. Gana dažnas pavojus „Kauno Žalgirio“ baudos aikštelėje kildavo po perdavimų iš kraštų, bet oponentų bandymai atakuoti būdavo nesėkmingi.

Rimtas pavojaus signalas šeimininkams nuaidėjo 50-ąją minutę, kai arčiau vartų prasiveržęs Vilius Armanavičius stipriu smūgiu sudrebino virpstą. Dar po keturių minučių iš aikštės buvo pašalintas P.Malakas, užsidirbęs antrą geltoną kortelę.

„Kauno Žalgirio“ futbolininkai atsitraukė arčiau savo vartų ir gana sėkmingai gynėsi iki 68-osios minutės. Tada po pakelto kampinio buvęs „Stumbro“ gynėjas T.Snapkauskas apmaudžiai nukreipė kamuolį į savo vartus.

Mindaugo Čepo treniruojama ekipa metė dideles pajėgas į priekį ir atkarpomis sugebėdavo įsitvirtinti „Stumbro“ aikštės pusėje. Vis dėlto itin didelio pavojaus šeimininkų išpuoliai vartų sargui Rodrigo Josviakiui nesukėlė.

90-ąją minutę kur kas lėtesnis už Kgaogelo Sekgotą žalgirietis J.Mamajevas buvo priverstas stabdyti Pietų Afrikos Respublikos futbolininką, o už paskutinės vilties pražangą rusas užsidirbo raudoną kortelę. Jo pasirodymas aikštėje truko vos keturias minutes.

Paskutinėmis minutėmis netrūko emocijų, „Stumbras“ neišnaudojo puikios progos pelnyti antrą įvartį, tačiau gynėjai sėkmingai susitvarkė su žalgiriečių tolimais perdavimais arčiau vartų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.