Tomas Danilevičius: „FIFA prezidentas pasiruošęs padėti dėl nacionalinio stadiono“

Jau po savaitės į mūsų šalį oficialiam vizitui atvyksta Europos futbolo asociacijos (UEFA) prezidentas slovėnas Alesandras Čeferinas.

LFF prezidentas Tomas Danilevičius<br>G.Bitvinsko nuotr.
LFF prezidentas Tomas Danilevičius<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Rokas Suslavičius

Apr 20, 2018, 3:48 PM, atnaujinta May 10, 2018, 8:53 AM

Be to, Lietuvos futbolo federacijos (LFF) vadovai susitiko su tarptautinės futbolo asociacijos (FIFA) prezidentu Gianni Infantino, kuris prižadėjo taip pat atvykti į Lietuvą. Galbūt aukščiausio rango futbolo žmonių dėmesys išjudins opią problemą – stadionų infrastruktūros lygį šalyje.

Savo mintimis apie vizitus su lrytas.lt pasidalino buvęs Lietuvos futbolo rinktinės puolėjas, dabartinis LFF prezidentas Tomas Danilevičius.

– Balandžio 24 dieną į Lietuvą atvyksta UEFA prezidentas. Kokie jo planai mūsų šalyje?

– Yra suplanuotas susitikimas su Lietuvos respublikos ministru pirmininku Sauliumi Skverneliu, po jo įvyks spaudos konferencija. Vėliau UEFA prezidentas trumpam užsuks į futbolo federacijos būstinę ir vakare išskris. Vizitas bus gana trumpas.

– Ką ketinama aptarti su premjeru S.Skverneliu?

– Pagrindinis susitikimo akcentas bus bendradarbiavimo sutarties tarp Lietuvos futbolo federacijos ir Vyriausybės pasirašymas.

– Papasakokite plačiau apie Jūsų susitikimą su FIFA prezidentu G. Infantino?

– Pirmiausiai, tai išreiškėme savo norą organizuoti 2020 metų pasaulio salės futbolo čempionatą. Galime pasidžiaugti, kad bent jau salės futbole turime tam tinkamą infrastruktūrą, esame jau rengę panašius vaikinų U-19 ir merginų U-17 čempionatus. Taip pat apkalbėjome sekančios ketverių metų ciklo FIFA „Forward“ programos gaires.

– Galbūt buvo aptarta ir pati futbolo situacija Lietuvoje?

– Žinoma buvo daug diskusijų apie mūsų futbolo padėtį, su kokiomis problemomis ir iššūkiais susiduriame. Prezidentas yra pasiruošęs atvažiuoti į Lietuvą ir diskutuoti šiomis temomis.

– Ar jau yra žinoma kada toks vizitas galėtų įvykti?

– Konkrečios datos dar nederinome. Norėtųsi, kad atvykęs FIFA prezidentas galėtų susitikti su šalies valdžia. Pagal tai ir bandysime derinti vizito datą.

– Ar teko kalbėtis apie nacionalinio stadiono bėdas?

– Kalbėjomės apie mūsų opiausią problemą – futbolo infrastruktūros padėtį Lietuvoje. Prezidentas supranta, kad tai nėra vien tik federacijos rūpestis, bet ir pačios valstybės. G.Infantino pasiruošęs tiek realiais veiksmais, tiek diskusijomis padėti, kad šis klausimas būtų sprendžiamas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: Taking Regional Leadership in Green Finance