Čempionų lygos pusfinalis: titulo siekiantis „Liverpool“ ir stebuklus kurianti „Roma“

[[ge:lrytas:lrytas:6078193]]

„Liverpool“ ir „Roma“ pusfinalio dvikova žada įdomių akimirkų.<br> AFP/Reuters/Scanpix nuotr. 
„Liverpool“ ir „Roma“ pusfinalio dvikova žada įdomių akimirkų.<br> AFP/Reuters/Scanpix nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-04-24 13:42, atnaujinta 2018-04-24 16:49

Antradienį ir trečiadienį vyks UEFA Čempionų lygos pusfinalio pirmosios rungtynės. Antradienį anglų „Liverpool“ futbolininkai susikaus su italų „Roma“, o trečiadienį vokiečių Miuncheno „Bayern“ kovos su titulą ginančiu ispanų Madrido „Real“. Dvikovų pradžia – 21.35 val.

Liverpulio ir Romos klubai netikėtai prasibrovė tarp keturių geriausių žemyno komandų. Anglijos ekipa ketvirtfinalyje eliminavo kitą šios šalies komandą „Manchester City“ (3:0 ir 2:1). Pastarasis klubas jau užsitikrino Anglijos čempiono titulą. Romos futbolininkai sensacingai paklupdė „Barcelona“ futbolininkus (1:4 ir 3:0).

„Liverpool“ šį sezoną Čempionų lygoje žaidžia įspūdingai. Jurgeno Kloppo auklėtiniai nepralaimėjo nė vienos iš pastarųjų 14-os dvikovų. Tuo tarpu „Roma“ svečiuose Čempionų lygoje pralaimėjo trejas paskutines rungtynes.

Ir „Liverpool“, ir „Roma“ užima trečiąją vietą atitinkamai Anglijos ir Italijos čempionatuose. Iš pastarųjų penkerių rungtynių abi komandos triumfavo trejose.

Oficialiose rungtynėse klubai galynėsis šeštąjį kartą. Dviejuose mačuose stipresnis buvo „Liverpool“, viename – „Roma“, o dvi akistatos baigėsi taikiai.

Įdomūs faktai:

– Mohamedas Salah sugrįžta ten, kur buvo pastebėtas „Liverpool“ klubo, nes egiptietis „Roma“ gretose žaidė dvejus metus ir pelnė 34 įvarčius;

– Paskutiniai trys susitikimai tarp šių komandų buvo žaidžiami draugiškose turnyruose – visose dvikovose „Roma“ laimėjo įvarčio persvara;

– paskutinės oficialios rungtynės tarp šių klubų įvyko 2002 metais Čempionų lygoje, kai „Liverpool“ triumfavo rezultatu 2:0;

– „Liverpool“ klubo Čempionų lygoje per paskutinius 14 susitikimų įveikti nesugebėjo nė vienas varžovas;

– Jurgeno Kloppo auklėtiniai bent du įvarčius Senojo žemyno prestižiškiausimae turnyre pelno septyniose iš paskutiniųjų aštuonių dvikovų;

– „Roma“ komandai išvykos Čempionų lygoje nėra sėkmingos – italai pralaimėjo visas trejas paskutines rungtynes, įskaitant ir pralaimėjimą „Barcelona“ ekipai rezultatu 1:4.

– ir „Liverpool“, ir „Roma“ užima trečiąją vietą atitinkamai Anglijos ir Italijos čempionatuose;

– oficialiose rungtynėse klubai galynėsis šeštąjį kartą, dviejuose mačuose stipresnis buvo „Liverpool“, viename – „Roma“, o dvi akistatos baigėsi taikiai.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.