Tarp kitko. Jei R. Šimašius nepamatė UEFA prezidento – jis jau beviltiškas?

Jau ne kartą ir ne vienas žmogus apie nacionalinį stadioną yra pasakęs: „Užkeiktas“. Kai daugiau nei 30 metų nepastatomas šiuolaikiniame pasaulyje nieko nestebinantis statinys, norisi ir keiktis.

Daugiau nuotraukų (1)

„Lietuvos rytas“

2018-04-26 12:28, atnaujinta 2018-04-26 15:08

Nors egzorcisto ant Šeškinės kalvų dar niekas nenuvedė, vienas atkerėtojas šią savaitę pasirodė – ir ne bet kur, o Vyriausybėje.

Tokia misija buvo patikėta Europos futbolo sąjungos (UEFA) prezidentui slovėnui teisininkui A.Čeferinui, kuris palaimino simbolinę Vyriausybės ir Lietuvos futbolo federacijos (LFF) bendradarbiavimo sutartį. Nors konkretumo nėra daug, parašą padėjęs premjeras S.Skvernelis jo išsižadėti jau negalės.

Premjeras jau anksčiau metė ne vieną akmenį į Vilniaus merą R.Šimašių, kuris ėmė slydinėti rinkdamasis projektą, o statydamas nacionalinį stadioną žada trypčioti dar kokius septynerius metus.

LFF kvietimu atvykus UEFA vadovui sostinės meras net nebuvo kviečiamas su svečiu pasisveikinti, o tai akivaizdžiai liudija, kad R.Šimašius jau laikomas visiškai beviltišku.

Pastaruoju metu itin suaktyvėjęs S.Skvernelis tarsi patvirtina spėjimus, kad į aukštą postą taikysis ir ateityje, o futbolo bendruomenei tai reikštų viltį, kad šią savaitę padėtas parašas – ne vien simbolinis.

Taigi gal ir stadiono reikalai pajudės.

LFF vadovaujantis buvęs futbolo rinktinės kapitonas T.Danilevičius rankovėje laiko dar vieną tūzą – lankydamasis Šveicarijoje jis pakvietė į Lietuvą ir Tarptautinės futbolo federacijos (FIFA) prezidentą G.Infantino. Aišku, šis šveicaras dar negreit nusileis Vilniuje, nes ant nosies – pasaulio čempionatas Rusijoje ir gausybė su tuo susijusių rūpesčių.

Tačiau ir skubėti nėra kur – naivu tikėtis, kad artimiausiais mėnesiais įvyks lūžis ten, kur užkeikimas laikosi jau tris dešimtmečius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.