Kurioziško įvarčio jubiliejus: niekam nėra pavykę efektingiau įsimušti sau

Tapti legenda galima įvairiais būdais, įrodė Anglijos futbolininkas Jamie Pollockas. Sukako lygiai 20 metų nuo tada, kai jis pelnė absurdišką įvartį, kuris laikomas labiausiai įsimintinu smūgiu į savo vartus per visą futbolo istoriją.

 J.Pollockas.<br> planetfootball.com nuotr.
 J.Pollockas.<br> planetfootball.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 26, 2018, 8:43 AM, atnaujinta Apr 26, 2018, 9:47 AM

Tai įvyko 1998-ųjų balandžio 25-ąją per Anglijos antrojo pagal pajėgumą diviziono rungtynes tarp „Manchester City“ ir „Queens Park Rangers“.

Mančesterio ekipos saugas J.Pollockas savo baudos aikštelės prieigose perėmė kamuolį, jį perspyrė per varžovą, o paskui galvą efektingai permetė per savo vartininką į tinklą.

Tas pralaimėjimas lėmė, kad dabartinis Anglijos futbolo milžinias „Manchester City“ pirmą kartą iškrito į trečiąjį divizioną. Savo ruožtu „Queens Park Rangers“ išsaugojo vietą lygoje.

Atsidėkodami J.Pollockui, kuriam tada buvo 24-eri, „Queens Park Rangers“ sirgaliai išrinko jį „Įtakingiausia asmenybe per pastaruosius 2000 metų“.

„Akivaizdu, kad atėjo antrasis Jėzus“, – toks „Queens Park Rangers“ gerbėjų sukurtas komplimentas tikrai negalėjo patikti J.Pollockui.

Futbolininkas, kuris buvo atstovavęs Anglijos jaunimo iki 19 metų ir iki 21 metų rintinėms, profesionalo karjerą baigė 2002-aisiais. Paskui J.Pollockas kelis sezonus treniravo vienos žemesnių Anglijos lygų klubą iš Spenimoro miesto.

Dabar 44-erių J.Pollockas yra stiklo gaminių ir įstiklinimo įmonės bendrasavininkis, taip pat turi jaunimo futbolo treniruočių centrą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.