Pagrindinis kandidatas treniruoti Italijos rinktinę – Roberto Mancini

Po to, kai nepavyko susitarti su Carlo Ancelotti, Italijos futbolo federacija kalbasi su Roberto Mancini dėl „Azzurri“ vadinamos komandos trenerio pareigų.

R.Mancini gali treniruoti Italijos rinktinę.<br>AP nuotr.
R.Mancini gali treniruoti Italijos rinktinę.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 1, 2018, 9:10 PM, atnaujinta May 1, 2018, 9:12 PM

Su kandidatu susitikęs federacijos vienas vadovų Roberto Fabbricini naujienų agentūrai ANSA pareiškė, jog R.Mancini teigė, esąs pasirengęs palikti darbą Sankt Peterburgo „Zenit“ klube, kad taptų Italijos rinktinės treneriu.

R.Fabbricini pridūrė, kad niekas dar nėra nuspręsta ir abi pusės susitiks vėl gegužės 13 dieną, kai pasibaigs Rusijos futbolo sezonas. Tuomet bus aptartos detalės.

Italijos jaunimo rinktinės treneris Luigi Di Biagio buvo vyrų rinktinės laikinuoju strategu praėjusį mėnesį per kontrolines rungtynes. Italai neturi nuolatinio trenerio nuo lapkričio, kai buvo atleistas Gianas Piero Ventura – jo treniruojami Italijos futbolininkai nepateko į pasaulio čempionatą pirmą kartą per šešis dešimtmečius.

R.Mancini anksčiau yra buvęs Italijos rinktinės futbolininkas, jis yra treniravęs „Fiorentina“, „Lazio“, Milano „Inter“, „Manchester City“, Stambulo „Galatasaray“ klubus ir su jais laimėjęs titulų.

Jei R.Mancini priimtų naujas pareigas, tai galėtų būti signalas sugrįžti į rinktinę Mario Balotelli. Šis puolėjas, nežaidęs Italijos rinktinėje nuo 2014 metų, rungtyniavo pas R.Mancini Milano ir Mančesterio komandose.

Italijos futbolo federacija derybas su R.Mancini pradėjo tada, kai imtis rinktinės trenerio pareigų atsisakė Carlo Ancelotti.

„Nantes“ treneris Claudio Ranieri laikomas dar vienu kandidatu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.