Antrą pergalę Baltijos lygoje “Gintra-Universitetas” iškovojo Kaune

Baltijos lygos čempionių titulą ginantis Šiaulių “Gintros-Universiteto” klubas pasiekė antrą pergalę šiame turnyre iš tiek pat galimų.

Šiaulietės iškovojo pergalę.<br> A.Kazlausko nuotr.
Šiaulietės iškovojo pergalę.<br> A.Kazlausko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 13, 2018, 5:48 PM, atnaujinta May 13, 2018, 5:52 PM

Antrajame ture Rimanto Viktoravičiaus auklėtinės Kaune 3:1 (2:1) įveikė vietos “Kauno Žalgirio” komandą, kuriai tai buvo antroji nesėkmė.

Įvarčiai:

“Gintra-Universitetas”: J.Čubrilo (6′, 33′ min.) – 2, L.Gudčenko (89′ min.) – 1

“Kauno Žalgiris”: R.Kunickaitė (12′ min.) – 1.

“Gintros-Universiteto” sudėtis: E.Kaselytė, V.Neverdauskaitė, S.Karasiovaitė, M.Čubrilo, A.Mikutaitė, D.Gailevičiūtė, S.Veličkaitė, A.Filenko, L.Žižytė (45′ min. P.Sarkanaitė, 70′ min. P.Potapova), L.Gudčenko, J.Čubrilo.

Susitikimą greitu įvarčiu pradėjo viešnios iš Šiaulių. Po tikslaus Jelenos Čubrilo smūgio 6 -ąją rungtynių minutę į priekį išsiveržė šiaulietės – 1:0. Vis tik persvaros ilgai išsaugoti nepavyko ir po klaidos aikštės viduryje kamuolį iš labai toli į Emilijos Kaselytės ginamus vartus pasiuntė Rimantė Kunickaitė. Šis šaltas dušas davė teigiamą postūmį Lietuvos čempionių žaidimui. Kamuolį užtikrintai kontroliavusios “Gintros” futbolininkės pavojingais išpuoliais grasino varžovių vartams, o tikslą pavyko pasiekti 33 -ąją minutę, kai ta pati J.Čubrilo baudos aikštelėje suklaidinusi kelias varžoves technišku smūgiu pasiuntė kamuolį į dešinį vartų kampą – 2:1.

Po pertraukos gintrietės ir toliau valdė žaidimo gijas, bet sutankinta kauniečių gynyba neleido įtvirtinti persvaros. Vis dėlto savo tikslą susitikimo favoritės pasiekė pačioje mačo pabaigoje. Po juvelyrinio J.Čubrilo perdavimo tašką rungtynėse padėjo rezultatyviausia Baltijos ir Lietuvos A lygos žaidėja Liuba Gudčenko – 3:1.

Primename, kad kitas Baltijos lygos rungtynes “Gintra-Universitetas” žais Šiauliuose gegužės 23 -ą dieną 18 val. Šiaulių miesto savivaldybės centriniame stadione, kur susitiks su lygos debiutante, daugkartine Baltarusijos čempione ir UEFA moterų Čempionių lygos dalyve Minsko “ZFK Minsk”. Įėjimas į šias rungtynes – nemokamas. Lauksime visų futbolo aistruolių atvykstant į stadioną ir palaikant mūsiškių šiose itin svarbiose rungtynėse.

R.Viktoravičiaus komentaras:

“Žaisti buvo pakankamai sudėtinga, nes jėgas sekino vidurdienio karštis. Tai atsispindėjo futbolo kokybėje, darėme nemažai klaidų paprastose situacijose. Po vienos iš tokių ir buvome nubausti įvarčiu. Pirmajame kėlinyje sunkiai sekėsi prisitaikyti prie sutankintos varžovių gynybos, nors ir kontroliavome kamuolį aplink kauniečių baudos aikštelę kelių susikurtų progų neišnaudojome, o rezultatą persvėrėme individualaus J.Čubrilo meistriškumo dėka. Rungtynės nebuvo labai gražios, tačiau svarbiausia, kad būdami pakankamai sudėtingoje situacijoje atsižvelgiant į žaidėjų traumas, iškovojome tris taškus ir dabar turime dešimt dienų atsistatymui bei pasiruošimui svarbiai kovai su Minsko klubu”.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.