V. Ivanauskas apie šurmulį Baltarusijoje: „D. Maradona norėjo dirbti Europoje“

Baltarusijos Bresto „Dinamo“ futbolo komanda žengė daug atgarsių visame pasaulyje sulaukusį žingsnį. Į savo klubo gretas sugebėjo prisivilioti legendinį Argentinos futbolininką 57-erių Diego Maradoną.

Valdas Ivanauskas ir Diego Maradona<br>J.Stacevičiaus ir scanpix.com nuotr.
Valdas Ivanauskas ir Diego Maradona<br>J.Stacevičiaus ir scanpix.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Rokas Suslavičius

May 17, 2018, 3:28 PM

Prie tokių įvykių prisidėjo ir vienas geriausių visų laikų Lietuvos futbolininkų – Valdas Ivanauskas, kuris šiuo metu dirba Bresto komandos generaliniu vadybininku.

„Su Maradona pasirašyta trejų metų sutartis, o kitos savaitės pradžioje Jungtiniuose Arabų Emyratuose bus oficialiai pristatytas argentinietis“, – atskleidė 51-erių futbolo specialistas iš Lietuvos.

Argentinos futbolo žvaigždė bei agentas Matias Morla antradienį pranešė, kad D.Maradona taps komandos valdybos pirmininku.

Savo mintimis apie D.Maradonos atvykimą su lrytas.lt sutiko pasidalinti Bresto „Dinamo“ generalinis vadybininkas V.Ivanauskas.

– Kokie pirmieji įspūdžiai tapus bendradarbiais su legendiniu D. Maradona?

– Įspūdžiai tikra geri, klubas ruošiasi kitos savaitės pradžioje Jungtiniuose Arabų Emyratuose (JAE) spaudos konferencijoje pristatyti naująjį klubo narį ir jos metu bus paskelbta detalesnė informaciją apie jo veiklą komandoje. Su Diego pasirašėme trejų metų sutartį.

– Sakykite, kodėl spaudos konferencijai buvo pasirinkta tokia tolima vieta nuo Baltarusijos?

-D.Maradona šiuo metu gyvena Jungtiniuose Arabų Emyratuose, todėl nuspręsta konferenciją surengti toje šalyje.

– Kaip užsimezgė kontaktas su Argentinos futbolo legenda?

– Ganėtinai atsitiktinai. Pasinaudodamas savo ryšiais ieškojau komandai varžovų draugiškoms rungtynėms. Vienas iš tokių potencialų klubų buvo Jungtinių Arabų Emyratų antros lygos klubas „Fujairah“, kurį tuo metu treniravo būtent D.Maradona. Komandai nepavykus pakilti į aukštesnį divizioną išsiskyrė argentiniečio ir klubo keliai. Kadangi ryšiai buvo išlikę, taip ir atsirado pasiūlymas Diegui atvykti pas mus.

– Kaip pavyko privilioti tokį futbolo pasaulyje populiarų ir žinomą žmogų į Baltarusiją?

– Su D.Maradona buvo ilgai derėtasi. Jis turėjo pasiūlymų ir iš kitų klubų. Argentinietį kvietėsi tos pačios Jungtinių Arabų Emyratų šalies klubai, buvo dėmesys iš Turkijos, tačiau Maradona norėjo dirbti Europoje.

– Kokia pozicija buvo siūloma D.Maradonai Bresto „Dinamo“ klube?

– Po nesėkmingos Baltarusijos čempionato pradžios mūsų klubui atleidome trenerį Radoslavą Latalą, tad pasiūlymų buvo įvairių. Argentinietis mūsų klubo dalimi tapo neiškarto. Prireikė ilgų pokalbių ir derybų, po kurių nuspręsta D.Maradonai patikėti strategijos vystymą.

– Kas šiuo metu treniruoja komandą?

-Laikinai trenerio pareigas užima buvęs sporto direktorius Sergejus Kovalčiukas. Jis čia yra gerai pažįstamas ir turi autoritetą. Šeštadienį žaidžiame Baltarusijos turės finale su Barysavo BATE ir sėkmės atveju pastarasis gali likti trenerio pozicijoje ilgiau.

– Ar teko jau asmeniškai bendrauti su D.Maradona?

– Kol kas visas bendravimas vyko distanciniu būdu, tačiau kitą savaitę susitiksime ir asmeniškai.

– Kokia Jūsų ateitis Bresto komandoje?

-Turiu galiojančią sutartį iki mano gimtadienio – liepos 31 dienos. Šį sezoną vasaros pradžioje klubas kovos ir Europos lygos atrankoje, todėl šiuo metu koncentruojuosi į tai. Ekipoje mano darbu yra visi patenkinti, tad tikrai svarstysiu galimybę pasilikti komandoje jei siūlys pratęsti bendradarbiavimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.