A lygoje „Žalgiris“ namuose pranoko „Atlantą“ ir šventę trečiąją pergalę iš eilės

Lietuvos futbolo A lygoje šeštadienį vyko vienintelės turo 14-ojo rungtynės. Antrąją vietą turnyro lentelėje užimantis Vilniaus „Žalgiris“ savo aikštėje – Lietuvos futbolo fedracijos (LFF) stadione – priėmė ketvirtojoje pozicijoje esantį Klaipėdos „Atlantą“ ir įveikė svečius rezultatu 3:1 (1:0).

 Liviu Antalis.<br> fczalgiris.lt nuotr.
 Liviu Antalis.<br> fczalgiris.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-05-19 20:15

Pirmojo rato susitikimas uostamiestyje baigėsi 5:2 taip pat žalgiriečių naudai.

Vilniečiai šventė aštuntąją pergalę šį sezoną, surinko 28 taškus ir nuo lyderės Marijampolės „Sūduvos“ atsilieka 5 taškais. Tiesa, „Žalgiris“ žaidė rungtynėmis daugiau. Klaipėdiečiai patyrė šeštąją nesėkmę ir su 18 taškų toliau lieka ketvirti.

Nugalėtojams du įvarčius pelnė rumunas Liviu Antalis (15-ąją ir 69-ąją min.), o vieną pasiekė Louisas Ogana iš Nigerijos (50-ąją min.). „Atlanto“ senegalietis Abdoulaye'us Diallo 48-ąją min. buvo išlyginęs skirtumą (1:1).

Rezultatas:

„Žalgiris“ 3 – 1 „Atlantas“

15' Liviu Antal [1 – 0]

48' Abdoulaye Diallo [1 – 1]

50' Louisas Ogana [2 – 1]

69' Liviu Antal [3 – 1]

Žalgiriečiai nuo pirmų dvikovos minučių tvirtai perėmė iniciatyvą ir atakavo savo varžovų vartus. Pirmasis įvartis krito 15-ąją minutę, kai po Serge'o Nyuiadzi perdavimo pasižymėjo L.Antalis.

Dar po dešimties minučių po tolimo Slavko Blagojevičiaus smūgio kamuolį į kampinį nukreipė „Atlanto“ vartininkas Lukas Paukštė.

Pirmajame kėlinyje „Atlanto“ komanda pavojingų išpuolių nesurezgė, bet išlygino rezultatą iš karto po pertraukos. 48-ąją minutę tiksliu smūgiu galva pasižymėjo A.Diallo.

Vis tik jau po poros minučių vilniečiai susigrąžino persvarą. Po kampinio prie klaipėdiečių vartų kilo sumaištis ir L.Ogana smūgiu iš arti pelnė įvartį ir rezultatas tapo 2:1.

69-ąją minutę „Žalgiris“ surengė dar vieną rezultatyvią ataką. Ją pradėjo Tomašas Šimkovičius, pratęsė Rolandas Baravykas, o po pastarojo perdavimo dar vieną įvartį įmušė L.Antalis – 3:1.

Per likusias rungtynių minutes žalgiriečiai išsaugojo persvarą ir pasiekė trečiąją pergalę iš eilės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.