Mačą nutraukę ultros nulėmė Lenkijos čempionų titulo likimą

 Lenkijos futbolo čempionato lyderių grupės rungtynėse sekmadienį Balstogės „Jagiellonia“ komanda su Arvydu Novikovu namuose 2:1 (1:1) nugalėjo „Plock“ ekipą.

A.Novikovas su Balstogės ekipa vėl turėjo puikų sezoną Lenkijoje.<br>Facebook nuotr.
A.Novikovas su Balstogės ekipa vėl turėjo puikų sezoną Lenkijoje.<br>Facebook nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 20, 2018, 10:06 PM, atnaujinta May 21, 2018, 9:53 AM

Šeimininkams įvarčius pelnė Ivanas Runje (44 min.) ir Cillianas Sheridanas (65).

A. Novikovas žaidė iki trečios pridėto laiko minutės (90+3), kuomet jį pakeitė Marekas Waslukas.

Kitame turo mače po skandalingu ultrų elgesiu pažymėtų ir nutrauktų rungtynių tarp „Lech“ ir „Legia“ klubų, pastaroji iškovojo Lenkijos čempionų titulą.

Šiame mače „Legia“ varžovų aikštėje turėjo iškovoti tris taškus, kad dar prieš paskutinį turą iškovotų šalies pirmenybių auksą. Svečiai pasižymėjo pirmieji, o po antrojo jų įvarčio 77-ąją minutę prasidėjo nemalonūs įvykiai, po kurių susitikimas buvo nutrauktas.

Mačas buvo sustabdytas kai „Lech“ sirgaliai į aikštę pradėjo mėtyti deglus, o praėjus kelioms minutėms šios komandos gerbėjai taip pat ir įsiveržė į aikštę. Į tai sureagavo savo būrį pasiuntusius policijos pareigos, o po tokių įvykių mačo arbitras nutraukė susitikimą.

Iš karto po susitikimo buvo nuspręsta, jog šanso išsigelbėti per likusias 13 minučių „Lech“ klubas nebegaus – šiai komandai užskaitytas techninis pralaimėjimas 0:3. Iš karto po šio sprendimo ekipos vadovai patvirtino, jog dėl šio sprendimo jie neteiks apeliacijos, o tai reiškė, kad šalies čempionų titulą iškovojo „Legia“ komanda.

Po šių rungtynių tapo aišku ir tai, kad Arvydo Novikovo atstovaujama „Jagiellonia“ komanda antrus metus iš eilės iškovojo Lenkijos čempionato sidabro medalius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.