Galingiausia Lietuvos paplūdimio futbolo komanda sieks pergalių Portugalijoje

Lietuvos paplūdimio futbolo čempionato nugalėtoja Vilniaus „Igol“ komanda gegužės 28 dieną žengs į pirmą E grupės akistatą „Euro Winners Cup 2018“ turnyre, kuris vyks Portugalijos Nazarės mieste.

 Paplūdimio futbolininkai išvyksta į Portugaliją.<br> E.Žaldario nuotr.
 Paplūdimio futbolininkai išvyksta į Portugaliją.<br> E.Žaldario nuotr.
 Paplūdimio futbolininkai išvyksta į Portugaliją.<br> E.Žaldario nuotr.
 Paplūdimio futbolininkai išvyksta į Portugaliją.<br> E.Žaldario nuotr.
 Paplūdimio futbolininkai išvyksta į Portugaliją.<br> E.Žaldario nuotr.
 Paplūdimio futbolininkai išvyksta į Portugaliją.<br> E.Žaldario nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

May 21, 2018, 3:10 PM

Sostinės komandai turnyre teks grumtis su Maskvos „Lokomotiv“ (Rusija), „Alanyabelediye Spor“ (Turkija) ir „BLC Vamos“ (Belgija) ekipomis.

Grupių varžybose iš viso rungtyniaus 34 paplūdimio futbolo komandos, iš kurių 16 pateks į kitą etapą – aštuntfinalį.

Anot „Igol“ ekipos vadovo Dariaus Laucevičiaus, pakovoti dėl vietos aštuntfinalyje yra realu, kadangi tiek Belgijos, tiek Turkijos komandos yra įveikiamos. Tiesa, turkai kartais nustebina, kadangi į sudėtį neretai įtraukia superžvaigždes. Taip nutiko ir prieš dvejus metus, kai jiems atstovavo tuo metu geriausias pasaulio žaidėjas portugalas Madjeras. Turkų žaidimą kontrolinėse rungtynėse turės galimybę įvertinti vilniečių žaidžiantysis treneris Ruslanas Pernajus.

„Pirmasis įspūdis buvo toks, kad papuolėme į pačią stipriausią grupę. Pastudijavus ir pasižiūrėjus atidžiau, paaiškėjo, kad grupė nėra pati sudėtingiausia. Pirmo krepšelio komandas mums vargu, ar pavyktų įveikti, jos turi aukštus reitingus ir didelius biudžetus. Vis dėlto su antra ir trečia komanda galima kovoti. Su turkais yra tekę žaisti, jų potencialą žinome. Mūsų treneris Ruslanas Pernajus artimiausiu metu skris į Turkiją, kur stebės kontrolines rungtynes tarp vieno Rusijos klubo ir turkų. Turėsime trenerio pastabas, kurios mums pravers kovojant su Alanijos komanda dėl antros vietos grupėje. Turime šiek tiek informacijos ir apie belgų klubą, tai stiprūs fiziškai, jėgos futbolą propaguojantys Belgijos čempionai. Žinoma, neatmetame to, kad belgai taip pat yra pajėgūs. Silpnos komandos čia nevažiuoja. Pogrupis stiprus, bet yra visos galimybės išeiti į kitą etapą“, – situaciją prieš E grupės kovas apžvelgė D. Laucevičius.

Šių metų „Igol“ komanda neabejotinai stipriausia kada nors Lietuvai tarptautinėje arenoje atstovavusi Lietuvos ekipa. Portugalijoje grumsis mūsų šalies futbolo sirgaliams žinomi žaidėjai Ramūnas Radavičius, Mantas Makutunovičius, Pavelas Smolkovas, Aivaras Meškinis ar Vasilijus Novičkovas. Be to, prie „Igol“ ekipos prisijungė keturi legionieriai, iš kurių vienas – žaidžiantysis treneris R. Pernajus.

Šis paplūdimio futbolo sirgaliams žinomas specialistas keletą pastarųjų metų treniravo Maskvos „Spartak“ komandą, o šiuo metu rūpinasi paplūdimio futbolo akademijos veikla. Prie ilgamečio „Igol“ legionieriaus latvio Sergejaus Vasiljevo prisijungė ir du rusai – vartininkas Antonas Kecas bei Rusijos jaunimo (iki 21 metų) rinktinės narys Ivanas Teterinas.

„Šią dieną tikrai surinkome stipriausią visų laikų komandą, kokia Lietuvoje galėjo būti. Turime pasisamdę net keturis legionierius, tarp kurių – didžiulę patirtį turintis treneris Ruslanas Pernajus, keletą pastarųjų metų treniravęs stipriausios pasaulio lygos klubą Maskvos „Spartak“. Turime vieną iš perspektyviausių Rusijos jaunimo rinktinės futbolininkų Ivaną Teteriną, kurio nori daugelis tos šalies klubų, ir mūsų komandoje ne pirmą kartą įvairiuose turnyruose žaidžiantį vieną iš geriausių Latvijos rinktinės žaidėjų Sergejų Vasiljevą. Užpildėme ir spragą vartuose. Šiai dienai Lietuvos paplūdimio futbole didžiausia problema yra vartininkai, kuriems trūksta įgūdžių žaidžiant kojomis. Iš Kaliningrado „Svetlij“ klubo pasikvietėme vartininką Antoną Kecą, kuris yra žaidęs Rusijos aukščiausioje lygoje“, – pasakojo „Igol“ komandos vadovas D. Laucevičius.

Lietuvos paplūdimio futbolo čempionė į Portugaliją keliaus tokios sudėties: Antonas Kecas, Pavelas Smolkovas, Vasilijus Novičkovas, Aivaras Meškinis, Mantas Makutunovičius, Nerijus Budraitis, Ramūnas Radavičius, Tautvydas Svidras, Tomas Stankevičius, Ivanas Teterinas, Ruslanas Pernajus, Sergejus Vasiljevas.

Gegužės 28 dieną „Igol“ susitiks su „Lokomotiv“ paplūdimio futbolininkais, gegužės 29 dieną – su „Alanyabelediye Spor“ ekipa, o gegužės 30-ąją – su „BLC Vamos“ komanda.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.